Των φρονίμων τα παιδιά πριν... τελειώσουν επιπλώνουν! Και μάλιστα δωρεάν! Ή, τα νέα έργα φέρνουν νέες προσφορές...

Η νταλίκα του Νίκου Δάμαλη γεμάτη έπιπλα γραφείου φορτώνεται στο Θεολόγος

Απόγευμα Τρίτης 9 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Ραφήνας. Ο Νίκος Δαμαλής φορτώνει τις νταλίκες του για Άνδρο στο Θεολόγο. Σε κάποια στιγμή πλησιάζει ένας ναύτης του πλοίου και λέει: καλό είναι να γράψετε για την μεταφορά που κάνουμε σήμερα. Με αυτή την νταλίκα του Δαμαλή, προσφορά δωρεάν της Fast Ferries το εισιτήριο και προσφορά δωρεάν του Δαμαλή η μεταφορά, πηγαίνουμε στην Άνδρο δεκάδες έπιπλα γραφεία γραφείου και υπολογιστές για τον Δήμο Άνδρου. Ρωτήσαμε τον Νίκο Δαμαλή και μας εξήγησε τα υπόλοιπα. Ο δήμαρχος Άνδρου συνεννοήθηκε με την διοίκηση της Eurobank και του επετράπη να πάρει δωρεάν όσα έπιπλα γραφείου και υπολογιστές χωρούσε η 17μετρη νταλίκα και ήταν στις αποθήκες της στο Θριάσιο πεδίο. 

Η νταλίκα στον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρθηκε από το μηχανικό Νίκο Πανταζή στον Δήμο Άνδρου

Τα έπιπλα - σε άριστη κατάσταση - προέρχονταν από υποκαταστήματα της τράπεζας που κλείνουν αυτή την εποχή σε όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Δαμαλής πήγε στις αποθήκες της Eurobank - με τον δήμαρχο - και φόρτωσε όλη την νταλίκα toy me έπιπλα γραφείου. Η Fast Ferries πρόσφερε τα εισιτήρια έφτασε την Τετάρτη το πρωί στις αποθήκες που πρόσφερε ο Νίκος Πανταζής στον Δήμο Άνδρου.

 Το απαστράπτων νέο Επισκοπείο περιμένει μετά την εσωτερική ολοκλήρωση την επίπλωση του.  

Ξεφορτώθηκε επιμελώς. Καταμετρήθηκαν όλα προσεκτικά. Και τώρα περιμένουν την αξιοποίηση τους από τον Δήμο Άνδρου. Οι πληροφορίες λένε πως τα περισσότερα εξ αυτών προορίζονται για το πλήρως ανακαινισθέν Επισκοπείο Άνδρου. Θα μπουν εκεί μόλις ολοκληρωθεί και η εσωτερική ανακαίνιση. Κάτι που αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες. Εκεί προβλέπεται να μεταφερθούν ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου που είναι εξαιρετικά στρυμωγμένες εδώ και καιρό. Πριν λοιπόν λειτουργήσει ο νέος δημοτικός χώρος... επιπλώθηκε! Και μάλιστα δωρεάν. Με προσφορές. Όταν οι πολίτες και οι εταιρείες του νησιού βλέπουν έργο συνεισφέρουν και αυτές...

 Τα έπιπλα ξεφορτώνονται προς αποθήκευση. 

Σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε έφτασαν στις αποθήκες του Δήμου Άνδρου 20 γραφεία, 30 καρέκλες, 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 10 βιβλιοθήκες/αρχειοθήκες, 10 ντουλάπες αρχείων, 10 συρταριέρες και 2 ψυγεία γραφείου. Ενδιαφέρουσα απόκτηση και μάλιστα δωρεάν. Με προσφορές. Αυτό συμβαίνει όταν όλοι βλέπουν πως η διοίκηση δουλεύει και συνεισφέρουν καθένας με τον τρόπο του. Άλλος με προσφορά επίπλων και άλλοι με προσφοράς μεταφορών και υπηρεσιών. Όταν ένα νησί παίρνει εμπρός όσοι καλοπροαίρετοι θέλουν προσφέρουν.  

Τα γραφεία ταξινομημένα στην αποθήκη περιμένουν την ώρα της αξιοποίησης τους.

Το ότι υπάρχουν και οι είτε παραταξιακά σκεπτόμενοι είτε από προσωπικά κίνητρα κινούμενοι που απαξιώνουν τα πάντα που γίνονται, που βλέπουν όλα όσα γίνονται αρνητικά, που διογκώνουν μια αστοχία ή μια καθυστέρηση και που συκοφαντούν ανθρώπους και έργα και καταφέρονται κατά των πάντων... "είναι άλλου παπά ευαγγέλιο"! Η καθημερινότητα είναι αυτή που αναδεικνύει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Και τα έργα είναι αυτά που στο τέλος καταμετρώνται. Με βάση τα παραπάνω τα κορυφαία δημόσια έργα, που δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν είναι αυτά... που εξαγγέλθηκαν και δεν έγιναν ποτέ!!! Και από τέτοια η 5ετής διοίκηση Σουσούδη ήταν πλήρης. Εξήγγειλε τα πάντα. Δεν έκανε τίποτα. Και δεν βρέθηκε κανείς ποτέ να την κατηγορήσει για κάποιες αργοπορίες ή για μερικές λακκούβες.

 Γραφεία, ντουλάπες, αρχειοθήκες, ταξινομημένα στον χώρο εναπόθεσης τους.

Με αυτή την ακραία λογική κινούμενοι κάποιοι πολιτευόμενοι της προηγούμενης διοίκησης καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τους σημερινούς για τα έργα που κάνουν!!! Το τελευταίο παράδειγμα ο κ. Γ. Πιπεριάς, που κάνει προσπάθεια να μην γίνει ένα σύγχρονο κυνοκομείο με κτηνιατρείο αξίας 350.000 ευρώ 300 μέτρα από το τελευταίο σπίτι του χωριού Αλαδινού γιατί "θα υποβαθμίσει το τουριστικό του μέλλον"!!! Το ότι σήμερα τα αδέσποτα φιλοξενούνται σε μια τσιμεντένια μάντρα στα 50 μέτρα από την πλατεία Αγίας Όλγας όπου τερματίζουν όλα τα λεωφορεία και 200 μέτρα από το Κέντρο Υγείας, δεν τον ενόχλησε ποτέ. Αυτή η ακραία λογική διαμαρτυριών για έργα που γίνονται δεν οδηγεί πουθενά το νησί. Αυτή η ακραία λογική δεν κινητοποιεί θετικά τους κατοίκους. Και βεβαίως μηδενίζει τις προσφορές όλων, που είναι αναγκαίες να πάει το νησί μπροστά. Εκεί απέτυχαν οι προηγούμενοι. Κι εκεί φαίνεται πως επιτυγχάνουν οι σημερινοί...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"