ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΡΑΝΑΚΟΥ & ΣΟΥΣΟΥΔΗ: Ή, όταν πολιτική υποκαθίσταται από ύβρεις και άθλιους υπαινιγμούς...

Ορισμένοι μπερδεύουν την δημόσια πολιτική κριτική, που αναφέρεται στη δημόσια πολιτική δράση τους και είναι μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. Αντί να απαντούν πολιτικά στην κριτική μας καταφεύγουν σε οξύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή και σε ακραίους προσωπικούς υπαινιγμούς, Ξεχνούν πως ένα δημόσιο πρόσωπο κρίνεται και για την επάρκεια  του στη διαχείριση των κοινών, και για την πολιτική αποτελεσματικότητα και το δημόσιο έργο του. Γι' αυτά εκλέγεται. Και γι' αυτά κρίνεται.

Έχουμε μέχρι σήμερα (2013-2021) ασκήσει πολιτική κριτική σε δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρων κοινοτήτων, αλλά και υπουργών, βουλευτών και γενικών γραμματέων. Όλες οι κριτικές και οι αντιπαραθέσεις ουδέποτε ξέφυγαν του πολιτικού πλαισίου.

Ορισμένοι απάντησαν πολιτικά. Κάποιοι επέλεξαν να απαντήσουν στην πολιτική κριτική μας με εξώδικα. Δεν κέρδισαν τίποτα. Απλώς περιέγραψαν την δυσαρέσκεια τους για την κριτική που ασκήσαμε στις πολιτικές θέσεις τους και στην πολιτική συμπεριφορά τους. Κανένα εξ αυτών δεν βρήκε μια επίμαχη φράση, λέξη ή υπαινιγμό, που να είναι νομικά κολάσιμη. Για τον λόγο αυτό και οι αποστέλλοντες δεν προχώρησαν σε κάτι περισσότερο.

Από την μεριά μας έχουμε στείλει μέχρι σήμερα δύο εξώδικα. Και τα δύο πολύ συγκεκριμένα. Το πρώτο για εσκεμμένα ψέματα και για απίστευτες φράσεις εναντίον μας στον κ. Καπάκη. Μετά από αυτό έγινε προσεκτικότερος κρίνοντας ίσως πως ενόψει της δίκης για το Μάτι δεν τον συνέφερε ένα δεύτερο νομικό μέτωπο στην Άνδρο. Και χτες στείλαμε το δεύτερο κατά των κ. Τρανάκου και Σουσούδη. Αναφέρεται σε συγκεκριμένους απαράδεκτους προσωπικούς υπαινιγμούς του πρώτου και την δημοσίευση τους από τον δεύτερο. Τα υπόλοιπα προσεχώς...

Ο διαχειριστής του ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΔΗΛΩΣΗ 

Αδαμαντίου Μπασαντή του Σταματίου, κατοίκου Υψηλού Άνδρου.

ΚΑΤΑ

  1. Γεωργίου Τρανάκου, δημοτικού συμβούλου Άνδρου, κατοίκου Κορθίου Άνδρου.
  2. Θεοδόση Σουσούδη, δημοτικού συμβούλου Άνδρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Άνδρος – Νέοι Ορίζοντες”, ως διαχειριστού – ιδιοκτήτη της σελίδας στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook «Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες», κατοίκου Χώρας Άνδρου.

Άνδρος, 16-02-2021

        ………………………………………………………………………

 Όπως γνωρίζετε, τυγχάνω διαχειριστής – ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας – ιστότοπου  “https://www.enandro.gr/”, καθώς και της σελίδας στον κοινωνικό ιστότοπο “Facebook” με την ονομασία «Εν Άνδρω». Στις εν λόγω σελίδες αναρτούνται ειδήσεις οι οποίες αφορούν τη νήσο Άνδρο και φιλοξενούνται κατά καιρούς άρθρα πολιτών και πολιτικών.

Ο πρώτος από εσάς, ήτοι ο Γεώργιος Τρανάκος, στις 12/02/2021 προέβην σε μία άκρως προσβλητική ανάρτηση εναντίον μου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στον κοινωνικό ιστότοπο “Facebook”, στην οποία απάντησε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο «Εν Άνδρω», όπου σχολιάστηκε η άρνηση του σχετικά με την τοποθέτηση W.C στον λιμένα του Γαυρίου της Άνδρου. Ο πρώτος από εσάς λοιπόν δημοσίευσε ένα κείμενο ως απάντηση αναφέροντας την εξής φράση: «Καθώς λοιπόν ως φαίνεται είμαι εναντίον της ανάπτυξης της Άνδρου σύμφωνα με την άποψη έγκριτου δημοσιογράφου (υπέρμαχος της ανάπτυξης του δούνε και λαβείν) διότι είμαι αρνητικός στο να τοποθετηθούν τουαλέτες στην κεντρική είσοδο του λιμένα Γαυρίου…»

Κατά τα ανωτέρω ο πρώτος από εσάς χωρίς καμία αμφισβήτηση αναφέρεται στο πρόσωπο μου – μιας και το «Εν Άνδρω» ήταν το μόνο μέσο που άσκησε κριτική σε αυτόν. Και χρησιμοποιεί την προσβλητική και εξόχως υπαινικτική φράση “υπέρμαχος της ανάπτυξης του δούνε και λαβείν”. Μια φράση που με προσβάλει ιδιαίτερα ως επαγγελματία δημοσιογράφο, αλλά και ως άνθρωπο. Κατ’ επέκταση προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου καθώς με την παραπάνω φράση αφήνεται εσκεμμένως να εννοηθούν συκοφαντίες (περί δούναι και λαβείν δηλαδή για δήθεν παράνομες και ανήθικες δοσοληψίες), οι οποίες προσβάλλουν την προσωπικότητα μου.

Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τρανάκος χρησιμοποιεί  εναντίον μου συκοφαντικές εκφράσεις, καθώς στις 29/10/20 είχε προβεί και σε άλλη ανάρτηση σχολιάζοντας συνέντευξη του πλοιοκτήτη κ. Γιάννη Λ. Καμπάνη, ο οποίος σχολίαζε με πολιτικό τρόπο τα συμβαίνοντα στην Άνδρο και είχε αναφέρει το όνομα του κ. Τρανάκου.

Απαντώντας ο πρώτος από εσάς, θεώρησε την συνέντευξη σαν άρθρο, αν και υπήρχε και σχετική φωτογραφία του δίδοντος την συνέντευξη, και επετέθη συκοφαντικώς σε εμένα προσωπικά παραβλέποντας πως μιλούσε άλλος. Και χρέωσε συκοφαντικώς τις απόψεις του κ. Καμπάνη στον ιστοτόπο «Εν Άνδρω» και προσωπικά σε εμένα αποκαλώντας με… «ο Εν Βόθρω»!

Και αυτό χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, καθώς όπως εξήγησα στην προκειμένη περίπτωση το «Εν Άνδρω» φιλοξενούσε απόψεις επώνυμου πολίτη της Άνδρου. Όπως γίνεται αντιληπτό από το παραπάνω περιστατικό η προσωπικά εχθρική και συκοφαντική στάση του δεν ήταν τότε και δεν είναι και τώρα τυχαία. Είναι σκόπιμη και υποβολιμαία με στόχο να ακυρώσει τον πολιτική κριτική που του ασκήθηκε μέσω της υπονόμευσης της προσωπικότητας μου.

Σε καμία περίπτωση φράσεις όπως «ο υπέρμαχος της ανάπτυξης του δούνε και λαβείν» και «ο Εν Βόθρω» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολιτικές απαντήσεις στη καθαρά πολιτική κριτική που ασκήθηκε από τον ιστότοπο μου και στις δύο περιπτώσεις. 

Ο δεύτερος από εσάς, ήτοι ο Θεοδόσης Σουσούδης, παραγνωρίζοντας την συκοφαντική φράση στο κείμενο του πρώτου, προχώρησε σε κοινοποίηση της από 12/02/2021 ανάρτησης του πρώτου από εσάς, στην σελίδα στον κοινωνικό ιστότοπο “Facebook” «Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες» στην οποία είναι διαχειριστής – ιδιοκτήτης. Εν συνεχεία προχώρησε σε κοινοποίηση σε πολλές σελίδες του κοινωνικού ιστότοπου “Facebook”, που αναφέρονται στη νήσο Άνδρο.

Επειδή, η ανωτέρω 12/02/2021 ανάρτηση είναι ψευδής και συκοφαντική για το πρόσωπο μου, καθώς προβήκατε στον εν λόγω ισχυρισμό εν γνώσει την αναλήθειας του, με σκοπό να βλάψετε την τιμή και την υπόληψη μου, εμφανίζοντας με ως δημοσιογράφο που δεν ασκεί δημοσιογραφία, αλλά αφήσατε με την φράση αυτή να εννοηθεί ότι ασκώ το λειτούργημα μου με ανήθικες και παράνομες μεθόδους, προκειμένου να διευκολύνω προσωπικά συμφέροντα. Κάτι εξόχως αναληθές και το ξέρετε.

Επειδή, με τις ανωτέρω αναρτήσεις έχετε τελέσει σε βάρος μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αφού εν γνώσει σας διαδώσατε αναληθείς ειδήσεις και ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσβάλλοντας την προσωπικότητα μου, την τιμή μου και την υπόληψη μου σε πλήθος σελίδων, προκαλώντας μου ηθική βλάβη, ενώ συγχρόνως η φράση “υπέρμαχος της ανάπτυξης του δούνε και λαβείν” για το πρόσωπο μου έλαβε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις και δημιούργησε υπόνοιες για την ακεραιότητα μου.

Επειδή, η εμβέλεια του διαδικτύου είναι εκτεταμένη και ο αριθμός των αποδεκτών είναι μεγαλύτερος, έτσι η προσβολή του θιγόμενου είναι αυξημένη από την διάδοση μέσω του διαδικτύου συκοφαντικών, δυσφημιστικών και εξυβριστικών ισχυρισμών.

Επειδή τα ανωτέρω αφορούν την άσκηση των δημοσιογραφικών μου καθηκόντων σχετικά με την ενημέρωση για θέματα της κοινωνίας της Άνδρου, της οποίας είμαι ευυπόληπτο μέλος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την παρούσα μου διαμαρτύρομαι εντονότατα για την παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως,  εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών από τη λήψη της παρούσας να διαγραφεί η από 12/02/2021 ανάρτηση του πρώτου από εσάς από τον προσωπικό του λογαριασμό στον κοινωνικό ιστότοπο  “Facebook”, καθώς και να γίνει διαγραφεί των κοινοποιήσεων από όλες τις υπόλοιπες σελίδες στις οποίες αναρτήθηκε, όπως και στην σελίδα στο κοινωνικό ιστότοπο “Facebook”, με την ονομασία «Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες», στην οποία είναι διαχειριστής – ιδιοκτήτης ο δεύτερος από εσάς.   Επιπροσθέτως, όπως προβείτε σε νέα ανάρτηση ο πρώτος από εσάς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στον κοινωνικό ιστότοπο “Facebook”, καθώς και ο δεύτερος από εσάς μέσω της σελίδας του «Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες», στην οποία να διαψεύδετε και να ανακαλείτε ως αναληθή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρθηκαν στην από 12/02/2021 ανάρτηση που κοινοποιήθηκε περαιτέρω και σε άλλες σελίδες. Ακόμα, να μην ξανά προβείτε στο μέλλον σε δημοσίευση κειμένων και σχολίων απειλητικών, συκοφαντικών, προσβλητικών και εξυβριστικών εναντίον μου.

Σε αντίθετη περίπτωση, που δεν ακολουθηθούν τα ανωτέρω σας δηλώνω ότι  θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των αστικών και ποινικών δικαστηρίων. 

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα  σε αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του. 

Άνδρος, 16/02/2021

Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΩΝ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΤΡΑΝΑΚΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ Ή ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΝ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ" ΚΑΠΟΙΟΣ,ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΚΑΦΕΣ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Τρανακος ως λιμενικός ήταν υπόδειγμα και σωστός αξιωματικός. Βέβαια παλαιότερα υπήρχε τήρηση των ωρών αναχώρησης των πλοίων και δεν παρουσιαζόταν οι καθυστερήσεις των τελευταίων χρόνων, ειδικά όταν ολόκληρο πλοίο περιμένει την εθνική τηλεπερσόνα Μενεγάκη.
Μήπως έχετε και εσείς κε Μπασαντη ιδιαίτερη μεταχείριση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα αστειεύστε βέβαια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον κάποιοι δε γνωρίζουν τι εστί δημοσιογράφος και δημοσιογραφία, κοινώς τα έχουν μπλέξει κ. Μπασαντή. Συνεχίστε να μας ενημερώνετε όλους εμάς που αντιλαμβανόμαστε το ρόλο σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μας νοιάζει το εξώδικο. Ο κόσμος περιμένει ένα άρθρο...
(το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται λόγω απαράδεκτων προσωπικών υπαινιγμών κατά τρίτων προσώπων... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

επιτελους να βαλει καποιος σε ταξη τον κ.Τρανακο. εχει ξεφυγει με τους χαρακτηρισμους του. ειτε εγγραφως ειτε δια στοματος, ολη μερα κατηγορει. πολυ σωστα πραξατε

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον οι απόψεις σας για όλα τα θέματα όλα αυτά τα χρόνια είναι προσωπικές και δεν θα πρέπει να σας παίρνουμε στα σοβαρά.
Τώρα πώς δηλώνετε ειδικός στα πάντα...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας μέχρι εδώ έχει την προσωπική οπτική σας για την δράση μας, Έχει και την άγνοια σας για την λειτουργία της δημοσιογραφίας που παρουσιάζει και ρωτά για τα πάντα χωρίς να μπαίνει στα χωράφια των ειδικών.
Από εδώ και κάτω αυτά που γράφετε συνοψίζουν ψέματα και προσωπικές αθλιότητες που δεν έχουν σχέση με το ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
ΥΓ. Στα πλαίσια της "αποκαθήλωσης" που θέλετε να κάνετε στην προσωπικότητα μας εμπλέκετε ακόμα και τα παιδιά μας στον ανεμιστήρα της λάσπης σας. Κάτι που συνιστά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αθλιότητα. Τα παιδιά μας δεν μετέχουν στον δημόσιο βίο και δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ να αναφέρονται. Αυτά τα λίγα. Το υπόλοιπο θλιβερό σχόλιο διαγράφηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φλέγον ζήτημα για όλους εμάς, συνεισφέρει τα μέγιστα στην ενημέρωση και την επικαιρότητα της Άνδρου. "Μου είπε", "του είπα", θίχτηκα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και η άθλιοι υπαινιγμοί για να την εμποδίσουν μπορεί να αφορά ορισμένους. Όχι εσάς. Το καταλάβαμε. Που είναι το πρόβλημα; Δεν υπάρχουν άλλα θέματα σήμερα ή χτες στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ; Ότι δεν σας αφορά αφήστε του για κάποιους τους άλλους που τους αφορά. Απλά πράγματα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro