Προχωρά η θεσμική θωράκιση του νησιού με το νέο οργανισμό του Δήμου Άνδρου.

 

Η διοίκηση συνεχίζει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του Δήμου Άνδρου. Χτες σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε ενημέρωση για το νέο Οργανισμό του Δήμου βάσει των νέων διατάξεων του ΥΠΕΣ.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η ενοποίηση των τριών Δήμων το 2011 οδήγησε στην ανάγκη ενός νέου οργανισμού που κλήθηκε η διοίκηση Γλυνού να διαχειριστεί. Διαμορφώθηκε τότε ένα σχέδιο, που δεν προχώρησε σε ΦΕΚ γιατί το ΥΠΕΣ δεν είχε ολοκληρώσει τις οδηγίες για τους Δήμους. Το 2014 η διοίκηση Γλυνού διαμόρφωσε την τελική μορφή του Οργανισμού του Δήμου Άνδρου. Και επί δημαρχίας Σουσούδη, το 2015, εγκρίθηκε με ΦΕΚ ο νέος οργανισμός του ενιαίου Δήμου Άνδρου.

Χτες το απόγευμα η διοίκηση Λοτσάρη έχοντας ολοκληρώσει τη θεσμική επεξεργασία του νέου οργανισμού του Δήμου Άνδρου – στη βάση των διατάξεων της κυβέρνησης και του ΥΠΕΣ - ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τον υπό κατάρτιση νέο οργανισμό.

Σε ένα ήρεμο συμβούλιο με εισηγητή τον γενικό γραμματέα του Δήμου Άνδρου Λάζαρο Θεόφιλο – τον οποίο αμφισβητούσε επί μήνες ο κ. Καπάκης μη έχοντας τίποτα άλλο να πει - οι δημοτικοί σύμβουλοι άκουσαν προσεκτικά και χωρίς εντάσεις την ενημέρωση για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου.

Δόθηκε από τη διοίκηση χρονικό διάστημα ενός μηνός ώστε η πλειοψηφούσα στο συμβούλιο – κι όχι στην κοινωνία – αντιπολίτευση (Κάπάκη-Σουσούδη) να εκφράσει τις απόψεις της και τις προτάσεις της. Έτσι, ώστε να ενσωματωθούν στο Οργανισμό μιας και η συγκρότηση του θα αποτελέσει τον θεσμικό μπούσουλα για τα επόμενα χρόνια στο Δήμο Άνδρου.

Να σημειώσουμε πως ο οργανισμός του Δήμου Άνδρου είναι ένα θεσμικό εργαλείο για τη σωστή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νησί μας. Ελπίζουμε η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση να τον ψηφίσει αυτή τη φορά σε ένα μήνα. Και να μην τινάξει στον αέρα τον Δήμο Άνδρου κάνοντας κατάχρηση της πλειοψηφίας της. Κάτι που έχει κάνει κατά κόρο μέχρι σήμερα πολλές φορές με κορύφωση τον αναπτυξιακό οργανισμό Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου. Μια προσπάθεια που στόχο έχει την πλήρη αποκοπή της Άνδρου από τις ευρωπαϊκές οικονομικές χορηγίες, αλλά και τον γεωγραφικό και τον οικονομικό και πολιτικό-κοινωνικό περίγυρο της.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

Πόσο διχαστικός θα γίνεις ακόμα???