Η χωροταξία και η Άνδρος: "ιστορία παλιά/ θα σου πω άλλη μια φορά..."

 

(Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την σύσκεψη που προκάλεσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το χωροταξικό της Άνδρου. Στην ευρεία σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι φορείς της Άνδρου και επί ώρες κατέθεταν απόψεις. Η διαβούλευση συνεχίστηκε στη συνέχεια με υπομνήματα και προτάσεις. Κάποιοι κατέθεσαν και γραπτά τις απόψεις τους. Η τότε κυβέρνηση σταμάτησε την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του χωροταξικού Ν. Αιγαίου το 2016 για... 136.000 ευρώ!!! Δεν μπόρεσε ποτέ να τα βρει για να ολοκληρωθεί ο γενικός χωροταξικός σχεδιασμός σχεδιασμός - αν και ξόδεψε δισεκατομμύρια για πολλά άλλα πράγματα. Το 2020 βρέθηκαν όπως φαίνεται τα 136.000 ευρώ! Κι έτσι σήμερα είμαστε στην τελική φάση διαβούλευσης του γενικού χωροταξικού όλων των φορέων της Άνδρου: και αυτών που κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις το 2015 και αυτών που το... ξέχασαν μέχρι σήμερα... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Δήμος Άνδρου - Δελτίο Τύπου

Σε πρόσκληση για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 προχώρησε ο Δήμος μας. Μοναδικό θέμα αποτελεί η ενημέρωση-συζήτηση και κατάθεση προτάσεων επί του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στην συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο μελετητής προς πλήρη ενημέρωση όλων.

Να σημειωθεί ότι η σχετική μελέτη θα παραληφθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί το γενικό πλαίσιο και εν συνεχεία θα ακολουθήσει εξειδίκευση του Χωροταξικού Σχεδιασμού ανά Νησί.

Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015 όταν ο τότε Έπαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» συγκέντρωση ενημέρωσης και διαβούλευσης γύρω από την μελέτη.  Σ αυτήν συμμετείχε ο Δήμος, πρώην Δήμαρχοι, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς όπως  εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών, του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων, του συλλόγου Αλιέων και πολλοί άλλοι

Εν συνεχεία κλήθηκαν οι φορείς σε διαδοχικές συναντήσεις στο Επαρχείο Άνδρου και με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου έγινε καταγραφή προτάσεων και παρατηρήσεων. Υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία κατεγράφησαν οι απόψεις του Δήμου. Τέλος, οι απόψεις των φορέων μέσω της ανωτέρω διαδικασίας, του Δήμου και του Επαρχείου κατατέθηκαν στον μελετητή. Από τα μέσα Ιανουαρίου η μελέτη βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και μπορεί ο καθένας να υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις του.

Χαιρετίζουμε το με καθυστέρηση 7 χρόνων!!! ενδιαφέρον του Γ Καπάκη για την εν λόγω μελέτη. Να του θυμίσουμε όμως ότι ως Κυβερνητικός Παράγοντας ΔΕΝ έκανε απολύτως τίποτα για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους χρηματικούς πόρους ώστε η μελέτη να μην καρκινοβατεί για 7 χρόνια. Δεν κατέθεσε ποτέ κάποια συγκεκριμένη πρόταση και δεν συμμετείχε σε καμία διαδικασία.

Ξαφνικά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμήθηκε μια μελέτη που μετά από 7 χρόνια απουσίας του βρίσκεται στην τελική της φάση. Ελπίζουμε, έστω κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Εκ του Δήμου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πως το ΙΡ 2.86.239... είναι και Δημότης και Ανδριώτης και Υδρουσαίος και gg και Αγανακτισμένος και Κορθιανός και δεν συμμαζεύεται εδώ και μέρες και προσπαθεί να τρολάρει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ με ψέματα και ύβρεις.
Περαστικά σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένω με υπομονή να κάνεις το άρθρο...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα περιμένεις μέχρι το 2023... Υπομονή νάχεις.
ΥΓ Και ψέματα να λες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξυπνάτε Ανδριωτης
Ο Λοτσαρης θα μας ξεπουλήσει το νησί των ανεμογγενητριων θα το κάνει...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μην ανησυχείς πρόλαβαν άλλοι πιο ξύπνιοι επί τόσα χρόνια που μπήκαν όλες οι υπογραφές. Το 2018 επί Φάμελου που έπεσαν οι υπογραφές ήταν ο δήμαρχος ο Σουσούδης και ο Καπάκης Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΣ. Κι εσύ κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου...
ΥΓ Ακόμα και η υπογραφή σου είναι πλαστογραφία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δειτε το βιντεο του 2015 σε διπλανο site. Μιλανε για το χωροταξικο. Ναι, το ιδιο χωροταξικο. Βλεπω Γλυνο και Λοτσαρη.
Που ειναι αυτοι που φωναζουν τωρα;
Να σας πω εγω: πουθςνα... καρφακι δεν τους καιγοταν τοτε, και τωρα ψωναζουν εκ του ασφαλους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Στενιωτη
Οσο και να προσπαθειτε να καλυψετε τον Δημαρχο και τον επαρχο που εκρυβαν το χωροταξικο,δεν θα το κατορθωσετε
Πεσατε και σε ενα λαθος γραφωντας οτι Ο λοτσαρης εκλεισε το χωροταξικο με τον μελετητη.
Με ποιες προτασεις και απο ποιους φορεις της Ανδρου
Ολο το μελημα του ηταν το νησι να αναφερετε στο χωροταξικο οτι ειναι διαθεσιμο για ανεμογενητριες.
Πιστευουμε οτι στο ΔΣ θα ακουσουμε πολυ ενδιαφεροντα για το ρολο του καθενος
Αποδειξη οτι ο Δημος εσυρθει για να κανει ΔΣ απο την αντιπολιτευση,διαφορετικα θα γινοταν ΦΕΚ στα κρυφα
Μεγαλυτερο ξεπουλημα του νησιου δεν εχει

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα στεναχωρήσω τον χωραϊτη αλλά το Επαρχείο από το 2016 έχει ολοκληρώσει ολες τις παρεμβάσεις του κι έχει συναντήσει τον μελετητή Τσεκούρα ο πρώην έπαρχος Λοτσάρης πολλές φορές έτσι όλη η δουλειά έχει ήδη γίνει όλα αυτά τα χρόνια που ο κάθε Καπάκης και Σουσούδης δεν έβγαλαν άχνα. Τα περί ανεμογεννητριών να τα πει σε αυτούς που κυβέρνησαν και δεν έκαναν τίποτα. Οι ανδριώτες ξύπνησαν συμπατριώτη και έστειλαν τον κάθε καπάκη και σουσούδη στην αντιπολίτευση και στα σπίτια τους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα εχετε πολυ θρασος καποιοι εδω μεσα.Σας πειραξε που ο καθε καπακης η σουσουδης ξεσκεπασε τον Δημο και τον επαρχο που εχουν αγνωστο απο ποτε στα χερια τους το χωροταξικο και το κρυβουν για να μην μαθει η κοινωνια της Ανδρου οτι ειναι σε διαβουλεση.
Για πειτε ποτε εβγαλε ανακοινωση ο Δημος η το Επαρχειο οτι το χωροταξικο ειναι σε διαβουλεση? ΠΟΤΕ
Ξερετε γιατι?Γιατι εχουν φροντισει να περιεχει μεσα οτι το νησι ειναι το νησι για ανεμογενητριες.Αυτο τους ενοιαζε να μην μαθευτει και τους χαλασει την σουπα.
ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσουδης δεν έκανε τίποτα για το χωροταξική γιατί ήθελα να το περάσει κρυφά και να περάσει τις... (διαγράφεται μια λέξη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχηγέ, σκέφτηκα κάτι πολύ σοβαρό.
Να προτείνουμε το χωροταξικό πέρα από αλλαγές στον χώρο να εισάγει και αλλαγές στον χρόνο. Να μας γυρίσει πίσω στο 2015. Οι Λοτσαροκαβουραίοι επειδή δεν τους κόβει και πολύ θα το δεχθούν.
Και τι θα γίνει;;;!!!
Τσακ!! Θα είμαστε εμείς στον Δήμο!! Τους σκίσαμε! Τους πήραμε πάλι τον Δήμο!! Τους πιάσαμε στον ύπνο!!
Μπράβο!! Το πιασες αμέσως!!
Έτσι θα επανέλθουμε γιατί αλλιώς αυτοί έχουνε κλειδώσει όλες τις μπουκαπορτες! Τους την φέραμε, τους την φέραμε!! Ουουου!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο προχθεσινό συμβούλιο ο Καπάκης, "εμπειρος γνώστης" της εθνικής χωροταξικής αναρχίας από το Μάτι, έφερε το θέμα της χωροταξίας της Άνδρου και του νοτίου Αιγαίου στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου, που είχε ξεχάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί χρόνια. Πολύ σωστή κίνηση. Είναι μια ευκαιρία ο Καπάκης να καταθέσει επιτέλους τις "εμπειρίες" του και την εις βάθος γνώση που αποκόμισε με τους λαμπρούς χειρισμούς του ως γενικός γραμματέας στην εθνικη καταστροφή που συνέβη επί των ημερών του στο Μάτι. Ευτυχώς για την Άνδρο της ζωής του που δεν τον πτόησε η αποπομπή του από την κυβέρνηση Τσίπρα και συνεχίζει και σήμερα απτόητος την λαμπρή πολιτική καριέρα του στην Άνδρο με εκκωφαντικό τρόπο περιγράφοντας για την "εκκωφαντική σιωπή" που τόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος από προσωπική πείρα.

Περισσότερα