Απελπιστικά προβλέψιμοι και απίστευτα ολιγόμυαλοι

Προφητικά κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στις 26/2/21 προέβλεψα στο σώμα ότι η αντιπολίτευση έχει έτοιμο κείμενο καταγγελίας για το συμβούλιο. Μάλιστα είπα δημόσια και το τι θα λέει το συγκεκριμένο κείμενο για εμένα και τον δήμαρχο. Πράγματι την επομένη το μεσημέρι δημοσίευσαν το κείμενο που τους περιέγραψα στα φιλικά τους social media συνοδεύοντας το με σειρά ψευδών παρατηρήσεων.

Ανεξάρτητα από την σαφή απάντηση των μελετητών σχετικά με την δυνατότητα ενημέρωσης των συμβούλων μέσω του υπουργείου και του ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι ενωμένοι Σουσούδης και Καπάκης εξέδωσαν ανακοίνωση που λέει ότι «ο Δήμαρχος δεν τους ενημέρωσε», ότι «ο Δήμαρχος ενεργούσε ατομικά κι έκανε μυστικές συναντήσεις» κ.λ.π.

Προέβλεψα το κείμενο της έτοιμης ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κοινής ανακοίνωσης τους παρά τις απαντήσεις των μελετητών, οι οποίες δεν βόλευαν το αφήγημα τους. Απαντήσεις που δόθηκαν 5 φορές σε ισάριθμες ερωτήσεις τους.

Ίσως επειδή τους χάλασα τα σχέδια, σε ζωντανή μετάδοση, άλλαξαν το δεύτερο μισό της ΕΤΟΙΜΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ που προέβλεπε ότι ο Πρόεδρος δεν τους άφησε να ψηφίσουν την παράταση της διαβούλευσης, σε μια συνεδρίαση ενημέρωσης, όπου ο μόνος που έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις για το περιφερειακό χωροταξικό βάσει του νόμου είναι η Περιφέρεια.

Άλλαξαν το κείμενο της ΕΤΟΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ τους και το μετέτρεψαν σε λίβελο κατά εμού λέγοντας ότι δήθεν αναγκάστηκα να τους αφήσω να ψηφίσουν επί του χωροταξικού!!! Ενώ φυσικά βάσει του νόμου δεν μπορούν να ψηφίσουν οι Δήμοι παρά μόνο να καταθέσουν προτάσεις. Κάτι που έγινε από τον κ. Γιαννίση και τον κ. Ζουμή.

Το συμβούλιο έκλεισε ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (που θα ήταν παράνομη αφου δεν είχαμε το δικαίωμα). Δεν ψήφισαν, αλλά απλώς δεχθήκαμε ομόφωνα ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΌΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ κοινά και την συνόψισε ο εκπρόσωπος των μηχανικών ζητώντας δίμηνη παράταση στην ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.

Η ομόφωνη αποδοχή της πρότασης αυτής έγινε μετά τρείς ώρες άσκοπη φλυαρία και αστείες εντάσεις και αφού ο κ. Σουσούδης στην κορύφωση των εντάσεων εκστόμισε άδικη προσβολή προς τον κ. Γιαννίση, την οποία μετά την παράθεση στοιχείων αναγκάστηκε να ανακαλέσει.

Να σημειώσω ως διαχρονικός και διαπαραταξιακός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από το 2016 μέχρι το 2021 (6 ολόκληρα χρόνια) πως η ενωμένη αντιπολίτευση, η οποία ουδέποτε έφερε θέμα περιφερειακού χωροταξικού στο συμβούλιο θυμήθηκε τις τελευταίες 10 μέρες το θέμα μετά από έξι χρόνια αδράνειας.

Να σημειώσω ακόμα πως ως πρόεδρος του ΔΣ από το 2016 έχω παρακολουθήσει πως για το θέμα ο κ. Λοτσάρης έτρεξε και πολεμούσε μόνος του με την βοήθεια της μηχανικού του Επαρχείου κ. Κερετζή και δύο εξωτερικών μηχανικών: του κ. Μανάλη και του κ. Πισσία.

Να θυμίσω τέλος στους όψιμους πολέμιους των ανεμογεννητριών πως ο κ. Πισσίας, που συνόδεψε τον κ. Λοτσάρη στις ενημερώσεις και στις τελευταίες καταθέσεις προτάσεων, ανήκει στην ομάδα, που δεν αποδέχονται τις ανεμογεννήτριες. Και ανάμεσα σε άλλα είπε και τις αντιρρήσεις του και τις προτάσεις του στις συναντήσεις που είχε μαζί με τον κ. Λοτσάρη και τους μελετητές την άνοιξη του 2020 όταν η ενωμένη αντιπολίτευση «περί άλλα τύρβαζε»!!!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ

Χαίρομαι που αποκαλύφθηκε και στον πιο δύσπιστο το πόσο ΕΝΩΜΕΝΗ είναι η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στο ψέμα και στην στρεψοδικία. Χαίρομαι που η πρόβλεψη μου στο συμβούλιο ήταν επιτυχής. Και απολαμβάνω το πόσο απελπιστικά προβλέψιμη είναι λόγω στενομυαλιάς.

Όμως, λυπάμαι που η ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ήταν και παραμένει τόσο στρεψόδικη και αρνητική για τον τόπο. Τα είπα όλα την ώρα της συνεδρίασης βλέποντας την κακοπιστία και την επιθετικότητα των τεσσάρων συμβούλων της ομάδας Καπάκη. Κι ακόμα λυπάμαι που επί τέσσερα χρόνια πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο με δήμαρχο τον Θεοδόση Σουσούδη δώσαμε μάχες κατά των ψεμάτων του κ. Καπάκη και σήμερα τον βλέπω να τον ακολουθεί «κατά πόδας»!

Ως τελευταίο αποδεικτικό των ψεμάτων λένε πως δεν ήξερα την πρόταση για παράταση στην κατάθεση προτάσεων που ζήτησαν οι επαγγελματίες. Τους προτρέπω να δουν πως το mail των επαγγελματιών τους εστάλη από το γραφείο μου δεκαπέντε λεπτά πριν την συνεδρίαση! Συνεπώς και αυτοί το έμαθαν από εμένα. Τι άλλο ψέμα θα βρουν να πουν άραγε;

Όποιος θέλει την αλήθεια ας δεί το video της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2021.

ΜΕ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ