ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

(Με δεδομένο πως οι ταχύτητα των εμβολιασμών με ευθύνη των αρμοδίων κεντρικών υπηρεσιών εξελίσσεται αργά - μόνο μερικές εκατοντάδες ηλικιωμένοι και ορισμένα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο - ο δήμαρχος Άνδρου έστειλε επιστολή προς τέσσερις υπουργούς που έχουν σχέση μια την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία του νησιού. Ζήτησε να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί όλων των κατοίκων, των εποχιακά εργαζομένων που θα έλθουν για εργασία στο τουρισμό το καλοκαίρι, αλλά και των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα ώστε να φτάσουμε στο καλοκαίρι ασφαλείς και να δουλέψει ο τουριστικός τομέας - Εν Άνδρω)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Προς:

1. Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια

2. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη,

3. Υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη,

4. Υφυπουργό Πολ. Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Ν. Χαρδαλιά

Άνδρος, 12.03.2021

Θέμα: Προγραμματισμός εμβολιασμών στη ν. Άνδρο.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Με την πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού Τουρισμού για το καταρχήν άνοιγμα του Τουρισμού στις 14 Μαϊου τ.έ, τίθεται πλαίσιο επανεκκίνησης των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Ένας ολόκληρος, τοπικός κόσμος, όπως η Άνδρος, πρόκειται να αναδείξει τη σημαντικότητά του και γι’ αυτό στοχεύει στον επιτυχή προγραμματισμό της εξωστρέφειάς του.

Η κοινωνία της Άνδρου συνέβαλε μέχρι σήμερα τα μέγιστα, ώστε να διατηρηθεί το νησί προστατευμένο και υγιές. Η ίδια τηρεί και επιζητεί να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από όλους.

Εν όψει επανέναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και της υποδοχής τουριστικών ροών στην Άνδρο και προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω το υγειονομικό επίπεδο στο νησί, ώστε να προσφερθούν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που απολάμβαναν οι επισκέπτες και προ Covid-19 περιόδου, με την παρούσα αιτούμαστε τον προγραμματισμό έγκαιρου εμβολιασμού του πληθυσμού, των εποχικών εργαζομένων ως και του προσωπικού, που υπηρετεί στην ακτοπλοΐα.

Ευνόητο, είναι, πως ο Δήμος Άνδρου θα συμβάλλει στην υλοποίηση των ανωτέρω,

Με τιμή,

Δημήτρης Λοτσάρης