ΟΙ "ΕΝΗΜΕΡΟΙ", ΟΙ "ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ" ΚΑΙ... ΟΙ ΑΞΗΜΕΡΩΤΟΙ!!!...

 

Ο πρόεδρος Λ. Μπάλλας παίζοντας στο "γήπεδό" του, αυτό της νομικής διαχείρισης του συμβουλίου, της ευπρεπούς πολιτικής επιχειρηματολογίας και του χιούμορ, κατάφερε και ολοκλήρωσε ακόμα μια φορά ένα συμβούλιο για "ενήμερους", "ανενημέρωτους" και για κάποιους που όπως λέει το τραγούδι "η ζωή έχει πληγώσει" και γι' αυτό δεν θέλουν "ποτέ να ξημερώσει"...

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Καπάκη να παριστάνει τον ανήξερο για το τι γίνεται με το Χωροταξικό του νησιού και για τους Δασικούς Χάρτες. Ήξερε όμως για την επικείμενη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών που δίνει την αρμοδιότητα δημιουργίας αναπτυξιακής εταιρείας Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου στην Οικονομική Επιτροπή.

Στη συνέχεια με το γνωστό αρνητικό, ειρωνικό και επιθετικό ύφος του αναλώθηκε σε συνεχείς προσωπικές αντιπαραθέσεις κατά του προέδρου και του δημάρχου καταλήγοντας στη μνημειώδη ατάκα πως: «τα χρήματα που θάρθουν και θα πάνε στην πράσινη ανάπτυξη»!!!

Την ώρα που ο πλανήτης μιλά για την κλιματική αλλαγή και όλοι πλην Πούτιν στρέφουν την προσοχή τους στην πράσινη ανάπτυξη ο κ. Καπάκης ακολουθώντας στρέφεται εναντίον της!!! Για τον κ. Πούτιν (που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο εξαγωγό πετρελαίου και αερίου στον κόσμο) κατανοητό. Για τον ακολουθούντα κ. Καπάκη ακατανόητο...

Ο κ. Καπάκης που χτες - πριν αποχωρήσει ξαφνικά - εξέπληξε μέχρι και τον εαυτό του με όσα είπε με το συνεχώς επιθετικό και ειρωνικό στιλ του. Όλα καταγέλαστα.γι' αυτόν που εκδιώχθηκε για την τραγική φωτιά στο Μάτι. Όμως, από επιχειρήματα έμεινε πάλι... μετεξεταστέος!!! 

Εκεί τέλειωσαν τα επιχειρήματα του κ. Καπάκη και στη συνέχεια ανέλαβε να διατυπώσει τα υπόλοιπα ο κ. Σουσούδης! Ο πρώην δήμαρχος κατέθεσε μια «αριστερή τοποθέτηση» που θα ζήλευε ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Ακούστηκαν επιχειρήματα βγαλμένα από το απώτερο παρελθόν της κομμουνιστικής Αριστεράς, όπως: «Χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Δήμου»!!! Αναλαμβάνουν οι ιδιώτες πολλά έργα.»!!!

Κάτι που επισήμανε ο πρόεδρος Μπάλλας - διακόπτοντας τον ως μη όφειλε…

Δυστυχώς ο κ. Σουσούδης, αλλάζει πολιτικές ταυτότητες όπως αλλάζει πουκάμισα. Χτες  κατέφυγε χτες στα αριστερά - παλαιάς κοπής – επιχειρήματα κατά των ιδιωτών πριν ολοκληρώσει με το προσωπικο-πολιτικό συμπέρασμα: «δεν ψηφίζω γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον Λοτσάρη»!!!

Ο κ. Σουσούδης καταψηφίζει την ανάπτυξη της Άνδρου γιατί «δεν έχει εμπιστοσύνη στον σημερινό δήμαρχο». Μέχρι να έρθει αυτός στην εξουσία μαζί με τον κ. Καπάκη, τον οποίο τώρα εμπιστεύεται!!!

Στο σημείο αυτό έγινε μια ακόμα σύγκρουση και με τον κ. Μπάλλα, που κακώς τον διέκοψε ρωτώντας τον πότε πλήρωσε ο κ. Σουσούδης μελέτη με 5.000 ευρώ στο παρελθόν. Ο κ. Σουσούδης «ετοιμόλογος» απάντησε με το μνημειώδες: «δεν μιλά για το παρελθόν, μιλά για το μέλλον!!!»

Κατανοώντας κάπου εδώ ο κ. Σουσούδης πως παρατράβηξε Αριστερά με ύφος θλιμμένο ολοκλήρωσε δηλώνοντας πως είναι: «οπαδός του ιδιωτικού φορέα αλλά με προϋποθέσεις». Ισορρόπησε δύο κλικ δεξιότερα του Κουτσούμπα και τρία κλικ αριστερότερα του Τσίπρα!!!...

Κάπου εκεί επιτέθηκε και στον κ. Μπάλλα, που του είπε πως ήταν σα να άκουγε τον Κουτσούμπα, πως αυτός δεν είναι κωλοτούμπας όπως άλλοι!!! Και αμέσως μετά… το αναίρεσε, λέγοντας πως δεν εννοεί τον Μπάλλα!!!

Ο κ. Σουσούδης χτες έστριψε τόσο αριστερά που στο τέλος κοίταγε τον κ. Τσίπρα από δεξιά!!!

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Έχουμε γράψει πολλές φορές με την απίστευτη ευκολία που ο πρώην δήμαρχος «ξεχνά». Π.χ. «ξεχνά» τι έλεγε το 2014 για την Πλούσκα και τι το 2015. Τι έλεγε το 2018 και τι σήμερα. Το πως αποκαλούσε επί 5ετία τον κ. Καπάκη και πως τον αποκαλεί σήμερα. Αλλεπάλληλες οι κυβιστήσεις του. Πότε όμως κωλοτούμπες…)

Εκεί πήρε τον λόγο ο κ. Λότσαρης που αναρωτήθηκε «για το πώς κέρδισε ο Καπάκης την εμπιστοσύνη του κ. Σουσουδη και όχι ο ίδιος»!!! Και μίλησε για το παράδοξο να εμπιστεύονται τον δήμαρχο Άνδρου η Μύκονος και η Τήνος, αλλά και να μην τον εμπιστεύεται ο κ. Σουσούδης…

Η κ. Ντόλυ Βαλμά χτες συνέστησε στους κ. Σουσούδη-Μπακέλα πως "δεν μπορούμε να στεκόμαστε στις ανησυχίες, αλλά στα γεγονότα". Αμφιβάλουμε αν το κατάλαβαν...

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ο κ. Μπαλόγιαννης διαβασμένος επισήμανε προς τον κ. Σουσούδη πως ιδιοκτήτης της αναπτυξιακής εταιρείας είναι το δημόσιο! Κάτι που δεν είχε «προσέξει» ο κ. Σουσούδης!!! Και πως η ύπαρξη των τριών Δήμων στην ιδιοκτησία εγγυάται πως δεν θα κάνει κουμάντο ο ένας. Και συμπλήρωσε πως η μη εμπιστοσύνη του κ. Σουσούδη στον δήμαρχο Άνδρου δεν μπορεί να αφορά όλο τον Δήμο Άνδρου. Και τέλος αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Καπάκης μπήκε σε αντιπαράθεση με το CTN.

Στη συνέχεια η κ. Βαλμά με τον πραγματισμό του επιχειρηματία είπε εμμέσως πλην σαφώς προς τον κ. Σουσούδη (και τον ακολουθούντα χτες κ. Μπακέλα) πως δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε ανησυχίες, αλλά στα δεδομένα! Μια φράση που μάλλον ανησύχησε τους «βαθιά ανήσυχους» Σουσούδη-Μπακέλα…

Τέλος, ο κ. Γιγίνης με μια προσεκτική παρέμβαση σχολίασε με μια ερώτηση την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης: «Γιατί δεν διερευνούμε και απορρίπτουμε;»

Απλή, περιεκτική, με πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα η επανεμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο του Κυριάκου Θωμά. Συνόψισε με ακρίβεια την πολιτική και οικονομική διάσταση της αναπτυξιακής Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου που αρνείται χωρίς επιχειρήματα η ενωμένη αντιπολίτευση...  

Η «ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ» ΜΠΑΚΕΛΑ-ΘΩΜΑ

Μιλώντας επί της πολιτικής (που δεν κατέχει) ο κ. Μπακέλας είπε πως με την άρνηση τους θέλουν «να διαφυλάξουν τον κόσμο από την στραβή. Και πως τίποτα δεν είναι αθώο. Μια σιγουριά θέλουμε…»!!! Φράσεις ιστορικές της άγνοιας του. Μιλώντας και επί της οικονομίας (που δεν την έχει) διάβασε από ένα ΦΕΚ του 2018 τον ορισμό της ανώνυμης εταιρείας!!!…

Στον εντελώς αδαή κ. Μπακέλα απάντησε με μια τεκμηριωμένη παρέμβαση ο οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων Κυριάκος Θωμάς λέγοντας πως:

 (α) Οι μέτοχοι μιας ΑΕ δεν έχουν υποχρεώσεις όταν κλείνει μια ΑΕ. Η ΑΕ απλώς υποχρεούται να πληρώσει τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά και το δημόσιο, όταν κλείσει. Τα χρέη της βαρύνουν τους ιδιώτες που συναλλάσσονται μαζί της και επιβαρύνουν την περιουσία της κι όχι την περιουσία των μετόχων της.

(β) Στο διοικητικό συμβούλιο της αναπτυξιακής Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου θα είναι οι τρεις Δήμοι. Τι φοβόνται; Την συμπαιγνία των τριών Δήμων;…

(γ) Είναι οι μικροί νησιώτικοι Δήμοι υποστελεχωμένοι κάτι που το έλεγε και ο κ. Σουσούδης και δεν μπορούν εύκολα να κάνουν χρονοβόρες μελέτες και να επιβλέψουν τα έργα. Με το εργαλείο της αναπτυξιακής που προτείνει η σημερινή κυβέρνηση και ήδη υιοθέτησε η Περιφέρεια και άλλοι νησιώτικοί Δήμοι λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα των μικρών Δήμων. Και ανέφερε στον αντιδρώντα κ. Σουσούδη πως έργο που σχεδίαζε από το 2018 δεν έχει υλοποιηθεί το 2021!!!

(δ) Υπάρχουν πολύχρονες καθυστερήσεις στους Δήμους και τώρα επιταχύνονται με τους ιδιώτες μελετητές. Όποιος μένει έξω θα το πληρώσει με υπανάπτυξη. Αυτό άραγε θέλουν όσοι αντιδρούν από πείσμα σήμερα; Υπάρχει δυνατότητα ο Δήμος να ασκεί τον εποπτικό του ρόλο και οι ιδιώτες μελετητές να προχωρήσουν τα έργα και κάποιοι αρνούνται…

Δ. Γιαννίσης με δύο λόγια προς την αρνητική αντιπολίτευση: "όταν τα άλλα νησιά προχωρούν εμείς εδώ μπλοκάρουμε και οπισθοδρομούμε"...  

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ-ΤΡΑΝΑΚΟΣ

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με δύο παρεμβάσεις. Ο κ. Γιαννίσης που είπε πως όλα τα νησιά προχωρούν κι εμείς εδώ μπλοκάρουμε και οπισθοδρομούμε. Και ο κ. Τρανάκος που ζήτησε να μην ξαναπεί ο κ. Μπάλλας πως άλλαξε την ψήφο του στην ψηφοφορία που απορρίφθηκε η αναπτυξιακή. Ο κ. Μπάλλας του εξήγησε πως υπάρχει βίντεο. Αλλά ο κ. Τρανάκος (εκτός τόπου και χρόνου) επέμεινε, εκτιθέμενος για μια ακόμα φορά!!!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Στο κλείσιμο ο κ. Καπάκης εξέπληξε τους πάντες και… τον εαυτό του! Αυτός που διαμαρτύρεται διαρκώς για «κατάλυση της δημοκρατίας είπε πως «η μεγάλη δημοκρατικότητα μας φταίει!!!…» Αυτός που πετάει πολιτικές πέτρες διαλύοντας τα συμβούλια δήλωσε: «Το να πετάμε πέτρες δεν είναι το καλύτερο…»

(Πολιτικό συμπέρασμα: πιασ’ τα’ αυγό και κούρευτο… Ίσως γι’ αυτό και οι δύο σύμβουλοι του δεν είπαν λέξη στο συμβούλιο και ο τρίτος δεν εμφανίστηκε. Μάλλον εγκαταλείπουν τον αρχηγό που βουλιάζει…)

Στο κλείσιμο ο κ. Σουσούδης αισθάνθηκε πως έχασε την μπάλα και απολογήθηκε για τις αριστερές κορώνες απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, πριν ξεφύγει πάλι ακολουθώντας την παρόρμηση του κατά του σιωπηλού κ. Λοτσάρη!!!…

Μιλώντας τελευταίος ο κ. Λοτσάρης έκλεισε λέγοντας ήρεμα προς την αντιπολίτευση: «Με συγκρούσεις δεν θα πάει μπροστά ο τόπος…»

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»