Αποσφραγίζονται οι προσφορές για τo δίκτυo ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου

(Μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Άνδρου και έχει χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης. Το 2005-2006, έγινε η υδατοδεξαμενή της περιοχής από την διοίκηση κ. Θωμά. Και το 2007-2008 ξεκίνησαν οι μελέτες του δικτύου, πάλι από την διοίκηση Κ. Θωμά. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2013 για να βγουν οι περιβαλλοντικοί όροι και από το 2015 για να ξεκινήσει η μελέτη. Παραδόθηκε το φθινόπωρο του 2019 από την παρέλαβε η διοίκηση Δ. Λοτσάρη, που χρειάστηκε να καταθέσει δύο φορές διαδοχικά προτάσεις σε δύο διαφορετικά προγράμματα, το 2020 και το 2021.

Από το πρώτο έργο πέρασαν 17 χρόνια! Από την έναρξη των μελετών 15 χρόνια! Και από την παραλαβή μέχρι και την δεύτερη ένταξη του έργου και την δημοπράτηση 1,5 χρόνια. Αυτά για όσους διαμαρτύρονται για 3-4 μήνες καθυστέρηση μέσα στην πανδημία για κάποια δημόσια έργα όπως το δίκτυο ύδρευσης και οι ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες μελετήθηκαν, εντάχθηκαν και ολοκληρώνονται μέσα σε 10 μήνες. Αυτά για κάποιους προσκείμενους στο απελθόν κατεστημένο της απραξίας που έχουν ανεβεί στα κάγκελα για μια καθυστέρηση 3 μηνών! ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποσφραγίζονται οι προσφορές για το δίκτυο ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου του έργου Δίκτυο Ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου Γαυρίου Άνδρου. Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου 2021 η αρμόδια επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών των υποψηφίων αναδόχων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 642.000,00€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ζήτημα της ύδρευσης της περιοχής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Μια πολύχρονη προσπάθεια ολοκληρώνεται με επιτυχία αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής επισκεπτών, κατοίκων και επαγγελματιών.

Την διετία 2007-2008 πραγματοποιήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής, συντάχθηκε η υδρογεωλογική μελέτη και ξεκίνησε η περιβαλλοντική μελέτη του έργου, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν το 2013.

Την διετία 2005-2006 έγινε από την διοίκηση Κ. Θωμά η κατασκευή της Υδατοδεξαμενής 750 κυβικών στην περιοχή των αναμεταδοτών του Γαυρίου. Από τη δεξαμενή αυτή θα υδροδοτηθεί το υπό κατασκευή δίκτυο στην περιοχή του Κάτω Αγίου Πέτρου.

Το 2015 ανατέθηκε η τεχνική μελέτη και παραλήφθηκε το φθινόπωρο 2019 από τη διοίκηση Δ. Λοτσάρη, η οποία υπέβαλε αμέσως πρόταση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Η χρηματοδότηση της πρότασης ατύχησε μαζί με τον ΦΙΟΛΟΔΗΜΟ. Εν συνεχεία η διοίκηση Δ. Λοτσάρη κινήθηκε γρήγορα και πέτυχε εκ νέου την ένταξη στο αντίστοιχο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, από το οποίο τελικά θα χρηματοδοτηθεί.

Με την αποσφράγιση των προσφορών στις 30 Ιουνίου και την ανάδειξη αναδόχου αντιμετωπίζουμε ως διοίκηση ένα πολυετές πρόβλημα μιας εκ της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που παρέχουν τα προγράμματα των Υπουργείων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Προχωράμε και θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet