Εκτελούνται έργα 500.000€ και έρχονται έργα 800.000€!!!

 

(Πηγαίνοντας απόγευμα για Γαύριο είδαμε με έκπληξη στο Κυπρί έναν φαρδύ πρώην χωματόδρομο, που κατέληγε στην παραλία... ασφαλτοστρωμένο! Ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε σε μήκος 300 μέτρα. Ρωτήσαμε πως κι έγινε αυτό και η απάντηση ήταν: Ο χωματόδρομος, η κίνηση και η σκόνη έφερναν μεγάλες δυσκολίες στις τουριστικές επιχείρηση της παραλίας. Μπήκε λοιπόν, η ασφαλτόστρωση σε ένα πρόγραμμα μικρών έργων αξίας 500.000€ που τρέχει αυτή την εποχή στο νησί και αναφέρονται στα χωριά και στις τουριστικές περιοχές. Την επόμενη το πρωί ήρθε δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου για έγκριση νέας χρηματοδότησης 800.000€ για άλλα έργα στα χωριά της Άνδρου. Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου με τον κατάλογο των επικείμενων νέων έργων στα χωριά παρακάτω...- ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΈΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 800.000,00€ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΆΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ 

Σε έγκριση χρηματοδότησης ύψους 800.000,00€  προς τον Δήμο μας προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου μας και αφορά έργα στα χωριά της Άνδρου. 

Με τα χρήματα αυτά θα υλοποιηθεί η μελέτη, που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου, για την αποκατάσταση ζημιών στα χωριά της Άνδρου, όπως:

- Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων,

- Καθαρισμός τεχνικών και φρεατίων από φερτά υλικά,

- Άρση καταπτώσεων,

- Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης,

- Κατασκευή τεχνικών ομβρίων υδάτων για τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων,

- Χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση οδών και επαναφορά οδών,

- Αποκατάσταση καταστρώματος με επαναφορά του σκυροδέματος για την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων και πεζών,

- Ανακατασκευή λίθινων στοιχείων.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη, για την έγκριση της χρηματοδότησης.

Η Άνδρος μέρα με την μέρα αλλάζει πρόσωπο εκμεταλλευόμενη κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε ευκαιρία, που μπορεί να οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ