Δημοτικά τέλη: Λαϊκισμός και πραγματικότητα

(Πολιτική αντιπαράθεση για την δημοπρασία και τα δημοτικά τέλη έξι καταστημάτων, τεσσάρων στην Χώρα και δύο στο Μπατσί. Από τα έξι τα τέσσερα καταστήματα θεώρησαν λογική την δημοπρασία και προσήλθαν και πλήρωσαν τα δημοτικά τέλη. Δύο όμως ιδιοκτήτες την θεώρησαν παράλογη και δεν προσήλθαν και δεν πλήρωσαν. Για τον λόγο αυτό ο κ. Σουσούδης έβγαλε ανακοίνωση υπέρ τους. Και ο δήμαρχος του απαντά με δελτίο που έστειλε... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτικά τέλη: Λαϊκισμός και  πραγματικότητα

Σε κρεσέντο άκρατου λαϊκισμού έχει επιδοθεί τις τελευταίες ώρες ο Θ.  Σουσούδης. Με ένα ψευδεπίγραφο κείμενο, στο οποίο ο κ. Σουσούδης αναφέρεται σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 300% και 600%, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους επαγγελματίες εν μέσω της θερινής περιόδου σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κλίμα λόγω της πανδημίας, τα οποία προφανώς τον αφήνουν αδιάφορο.

Ποια είναι η πραγματικότητα και ποια τα ψέματα;

- Η τιμή ανά τετραγωνικό είναι και ήταν 6€. Σε αυτή την τιμή έγινε παραχώρηση η προβολή των καταστημάτων όλων των επαγγελματιών του Νησιού. ΚΑΜΙΑ απολύτως αύξηση δεν επήλθε. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο κ. Σουσούδης, ύστερα από 5 χρόνια ως Δήμαρχος, δεν γνωρίζει πως η τιμή είναι 6€/τετραγωνικό και μιλά για 9€/τετραγωνικό!

- Σε δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις, στην  πλατεία ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ στο Μπατσί και στην πλατεία Καϊρη στη Χώρα και για τα τμήματα, που είναι ΕΚΤΟΣ της προβολής των καταστημάτων, έγινε δημοπρασία με τιμές εκκίνησης 30€ στην Χώρα και 60€ στο Μπατσί. Να σημειωθεί, ότι και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι επαγγελματίες πήραν την πρόσοψή τους με 6€/τετραγωνικό, η δε, συμμετοχή τους στη δημοπρασία είναι προαιρετική. Οι επαγγελματίες και των 2 πλατειών – πλην δύο - προσήλθαν κανονικά και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

- Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή, όπως προβλέπεται. Εν προκειμένω, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ. Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τόσο οι εκπρόσωποι της ομάδας Σουσούδη, όσο και αυτοί της ομάδας Καπάκη έλειπαν. Δεν προσήλθε  κανένας  να μας εκφράσει τις διαφορετικές-υποτίθεται-  απόψεις.

-Η απόφαση δεν προσβλήθηκε για έλεγχο νομιμότητας στους αρμοδίους από κανέναν από τους διαδικτυακούς «τιμητές» και  «προστάτες» των επαγγελματιών.  

Κι ενώ αναμένουμε τον κ. Σουσούδη

εκείνος έχει πλέον επιδοθεί σε έναν άκρατο λαϊκισμό, που μόνο κακό κάνει στο νησί, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλους.

Κατανοούμε ότι, δεν είναι εύκολο για σας, κ. Σουσούδη, να συμβάλλετε στο ήρεμο κλίμα, που απαιτείται, ώστε το νησί και οι επαγγελματίες ν’ ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό το νέο πλαίσιο, που δημιούργησε η πανδημία.

Φροντίστε τουλάχιστον να μην κάνετε κακό. Είναι κάτι κι αυτό!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ