Σε δύο μήνες ο διαχωρισμός του Λιμενικού Ταμείου! Προχωρά η εκβάθυνση και η ανάπλαση του Γαυρίου. Νέα πρόκληση Σανταμούρη στην Άνδρο...

Το λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου σε δύο μήνες θα μπει σε τροχιά διαχωρισμού! Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος σε ερώτηση του Εν Άνδρω για το χρονικό όριο έναρξης της διαδικασίας διαχωρισμού μετά το πέρας της σύσκεψης που συγκλήθηκε την Πέμπτη 22 Ιυουλίου 2021 το πρωί στις 10:15 στο δημοτικό κατάστημα Γαυρίου υπό τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού, οι αντιδήμαρχοι Γαυρίου Α. Μακρή και Τ. Μπιθικώτση και ο εντεταλμένος σύμβουλος για το λιμενικό ταμείο του δημάρχου Γ. Μαντζώρος. 

Ο υφυπουργός που έφτασε στην Άνδρο με το πρωινό πλοίο Andros ξεκίνησε την σύσκεψη δηλώνοντας πως είναι πλήρως ενήμερος κι έχει συζητήσει το θέμα του Λιμενικού Ταμείου με τον υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος είναι θετικός στην επίσπευση των διαδικασιών. Αναγνώρισε μάλιστα και ο ίδιος τη δυσκολία της συνδιοίκησης στο Ταμείο. Τη θέση του διαχωρισμού στήριξε και ο έπαρχος Άνδρου Δ, Λάσκαρης που είχε υπάρξει κατά το παρελθόν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Τον άμεσο διαχωρισμό στήριξε θερμά και η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού, η οποία είναι πάντα παρούσα σε ότι αφορά την Άνδρο. Η θέση αυτή αποτυπώθηκε και στην προθεσμία των δύο μηνών που έθεσε ο υφυπουργός στο τέλος.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σύσκεψη ο δήμαρχος Άνδρου ενημέρωσε τον έπαρχο και τις αντιδημάρχους για ένα απίστευτο μέηλ που έστειλε ο απερχόμενος και τελευταίος πρόεδρος του Ταμείου Γ. Σανταμούρη, ο οποίος και χτες συνέχιζε απτόητος τις προσωπικές επιθέσεις κατά της Άνδρου απαιτώντας πριν υπογράψει οτιδήποτε για την Άνδρο να... του ζητήσουν συγνώμη!!! Ο άνθρωπος διοικεί με αλλοπρόσαλλά "αποφασίζοντας και διατάσσοντας"...

Ο υφυπουργός γνώστης του προβλήματος του Ταμείου έκλεισε το θέμα και προχώρησε στα δύο επόμενα θέματα που αφορούσαν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που εισηγήθηκε ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης. Αναφέρθηκε πως ο σχεδιασμός τους είναι πεπαλαιωμένος και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και ζητήθηκε νέος σχεδιασμός με βάση τις ανάγκες των νησιών. Στο σημείο αυτό προσήλθαν και οι εκπρόσωποι του λιμεναρχείου Άνδρου στη σύσκεψη. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν το θέμα της εκβάθυνσης του Γαυρίου. Στόχος η δημιουργία μικρής μαρίνας τουριστικών πλοίων στην άκρη του λιμανιού. Για το θέμα επιδείχτηκαν οι χάρτες της μελέτης και ο δήμαρχος, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος του, ενημέρωσαν τον υφυπουργό. ου εξηγήθηκε πως αναμένεται συνέχεια και ολοκλήρωση του έργου Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Και αυτός από την μεριά του ανέλαβε να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του. Στόχος είναι το μελλοντικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου να χρηματοδοτήσει δύο πλωτές εξέδρες για την φιλοξενία τουριστικών σκαφών.  

Τέλος ο Γ. Μαντζώρος εξέθεσε στον υφυπουργό δύο αιτήματα προς διεκπεραίωση που έχουν σχέση με το "μπλοκαρισμένο" Λιμενικό Ταμείο. Το πρώτο ήταν η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου, αξίας 430.000 ευρώ, που από γραφειοκρατικό λάθος έχει μπλοκάρει σε μια υπογραφή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ο υφυπουργός είπε πως θα προωθήσει το θέμα άμεσα. Το δεύτερο, αποδέχτηκε μέχρι την ολοκλήρωση του διαχωρισμού του Ταμείου ένας υπάλληλος του Δήμου Άνδρου να εργάζεται για τα θέματα της Άνδρου ώστε να προωθηθούν μιας και ο απερχόμενος πρόεδρος τα έχει μπλοκάρει. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να γίνει άμεσα και η ενέργεια αυτή.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Νέα πρόκληση Σανταμούρη κατά της Άνδρου. Συγκαλεί νέο ΔΣ τη Δευτέρα με 12 θέματα, 11 για την Τήνο κι ένα για την Άνδρο!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"