ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Το δημοτικό στάδιο Άνδρου αναγεννάται. Κατασκευάστηκε το 2002 επί δημαρχίας Γιαννίση. Εγκαταλείφθηκε χωρίς συντήρηση μέχρι το 2019. Κι έμελλε να έρθει μετά 17 χρόνια η διοίκηση Λοτσάρη με αντιδήμαρχο τον Γιαννίση για να ανακαινιστεί το 2021-22 εξ ολοκλήρου!!! 

Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης 4 νέων πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Χώρας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 248.000 € και καλύπτεται όλο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της πλήρους αντικατάστασης των τεσσάρων πυλώνων και τοποθέτησης φωτιστικών ανέρχεται σε 9 μήνες. 

Θυμίζουμε πως το στάδιο της Άνδρου το 2019 ήταν σχεδόν διαλυμένο και εγκαταλειμμένο στη μοίρα του. Επί διοίκησης Γλυνού χάλασε πλήρως και κατέβηκε ο ένας πυλώνας. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης Σουσούδη τότε ήταν στεντόρειες. Επί διοίκησης Σουσούδη το στάδιο διαλύθηκε καθώς αχρηστεύθηκαν τρεις πυλώνες, το ταρτάν κατεστράφη και ο χλοοτάπητας του γήπεδο γεμάτος λακκούβες. Σε αυτή την κατάσταση το παρέλαβε η σημερινή διοίκηση. 

Ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Ο δήμαρχος με τον εργολάβο που ξεκινά τα έργα μετά την υπογραφή της σύμβασης. Δεξιά και αριστερά οι μηχανικοί που έκαναν την μελέτη (Νικολάου-Παρλιάρου). Τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από την προηγούμενη εγωκεντρική και αναποτελεσματική διοίκηση Σουσούδη, που ποτέ δεν πρόβαλε άλλους συντελεστές πέρα από τον τότε δήμαρχο. 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που έφτασε στο σάιτ μας η σημερινή διοίκηση έβαλε σε προτεραιότητα τη συντήρηση και την πλήρη ανακαίνιση του Σταδίου, αλλά και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων του χώρου. Συντάχθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (που δεν υπήρξε ποτέ) και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση τον Δεκέμβριου του 2020 με την  748-04-12-2019 η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού-Γ.Γ. Αθλητισμού.

Η απόφαση της χρηματοδότησης ελήφθη οριστικά καθώς και η ένταξη του έργου τον Μάρτιο του 2020 (15907/04-03-2020 ΑΔΑ: 6ΞΠΟ46ΜΤΛ6-Φ6Σ)  από την  Διεύθυνση Οικονομικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή είναι η πρώτη φάση της πλήρους αποκατάστασης του Σταδίου. Θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και έργα για το ταρτάν και τον χλοοτάπητα, ενώ ήδη έχει γίνει η αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων καθισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακολουθούν έργα και για το δημοτικό γήπεδο Καπαριάς (Κορθίου) και για το γήπεδο Μπατσίου (Υδρούσας) το αμέσως επόμενο διάστημα. Το σύνολο των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού τον επόμενο χρόνο θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το χειλάκι του Γκμοχ δεν σκάει με τίποτα!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντριν ντριν ντριν!!!
Ναι, θεία Μαρίκα εσυ;
Ναι ναι , περίμενε θεία!! Ένα λεπτό!
Εμείς δεν συντηρουσαμε το Στάδιο; Κουρευαμε το χόρτο, το ποτιζαμε, το κουρευαμε και μετά το ξαναποτιζαμε!!! Λίγο είναι αυτό;
Τι ο πυλώνας;
Σιγά βρε θεία. Έπεσε ένας πυλώνας! Και τι έπρεπε να κάνουμε, να τον σηκώσουμε αμέσως; έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ήθελε να ξεκουραστεί, να ήταν αδιαθετος;
Γι αυτό τον αφήσαμε 1, 2 , 5 χρόνια να ξεκουραστεί!!
Τι; ηταν σβηστό το Στάδιο;
Ε, και πως θα κάνουμε οικονομια Θεία;
Τι ήταν σκουριασμενη η περίφραξη;
Σωστά. Άμα το τρίβεις και το βάφεις συνέχεια το σίδερο, φθείρεται!!
Εμ, τι νόμιζες θεία; Εμείς δεν τα είχαμε σκεφτεί; Μην σε επηρεάζουν αυτοί!!
Και αυτά που θα κάνουν τώρα ετούτοι, είναι από τα λεφτά που έχουμε αφήσει!
Αφήσαμε 2 εκατ και αυτοί κάνουν έργα 5 εκατ. Πως;
Μα γιατί ήταν μαγικά λεφτά! Αυξάνονται!! Ναι ναι Αυξάνονται σαν τον άρτο.....
Αντε, θεία με κουρασες!!
Παω να διαβάσω τα κείμενά μας. Αυτά είναι κείμενα. Όλα τα παιδιά γράφουν πλέον.
Τους έχουμε σκίσει!
Σ αφήνω θεία. Με κουρασες. Δεν καταλαβαινεις την σπουδαιότητα μας!!Χαιρετίσματα στον θείο Βρασίδα!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε οταν τελειωσει το εργο ολο και κανενα συγγενη θα βρει να κανει κηπουρο. Εχει αρκετους ακομα να βοηθησει...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το έργο θα κοστίσει συνολικά 750.000. Θα συντηρείται από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και τους εργάτες του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ. Δεν προβλέπονται προσλήψεις. Άλλοι πλήρωναν εργολαβικά 15.000 και 7.000 ευρώ το χρόνο και τα υπερασπίζονται και τώρα. Γνωστοί σε όλους αυτοί που υπερασπίζονται δημόσια τους λασπολόγους.
Το παραπάνω άθλιο σχόλιο δείγμα γραφής του ΙΡ 45.139.215.182 είναι από αυτούς που λασπώνουν τα πάντα και δεν θέλουν να γίνει ποτέ τίποτα στην Άνδρο. Το δημοσιεύουμε για να δουν όλοι το επίπεδο των σχολίων που δεν δημοσιεύουμε και μας κατακρίνουν οι τρεις "νέοι" 45αρηδες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης...
Μάλλον τους εκφράζουν τέτοιες χυδαίες πρακτικές...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για το στάδιο της χώρας, ο δωρητής Γουλανδρής, ακόμα ψάχνει τον Γιαννιση.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποιος Γουλανδρής ψάχνει ποιον Γιαννίση μετά 17 ολόκληρα χρόνια; Ο Σουσούδης ψάχνει τον Γιαννίση που παρά την μηχανή λάσπης που έστησε έχασε και μηνύθηκε γι' αυτό.
Αλήθεια, πόση κακότητα, μίσος, λάσπη, εχθρότητα, ψευτιά μπορεί να υπάρξει σε αυτό το νησί; Ένας μηχανισμός λάσπης κατά όλων όσων κάνουν έργο.
Αν υπάρχει ακόμα Ανδριακός το οφείλει στο στάδιο του ΓΙΑΝΝΙΣΗ. Αν θα υπάρχει στάδιο το οφείλει στην γενική ανακαίνιση που γίνεται επί Λοτσάρη-Γιαννίση.
Δυστυχώς όμως αυτή είναι η Άνδρος για εσάς. Μηχανισμοί λάσπης και από έργο ΜΗΔΕΝ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

15.000 ευρώ το χρόνο για να ποτίζω το γήπεδο? Θέλω και εγώ!!Δηλαδή κηπουρός με 1250 ευρώ/μήνα για πότισμα χλοοτάπητα ??Δήμαρχε ,θα σου στείλω τα στοιχεία μου να με βάλεις ποτιστή-κηπουρό στο εξής με τα μισά χρήματα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτά μέχρι το 2015. Μετά με 7.000 ευρώ. Από το 2020 ανέλαβε ο Δήμος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ. Καλλιβρούσης έπαιρνε 15.000 ευρώ τον χρόνο για συντήρηση ενος κατεστραμμένου από τα χρόνια γηπέδου. Οι λακκούβες για όποιον είχε παιξει ήταν γνωστές και πολλές. Και γύρω από τερματα το γήπεδοήταν χωραφι. Οι της προηγούμενης διοίκησης του το κατέβασαν στα 7.000 ευρω. Το πότισμα συνεχιστηκε αλλά το γήπεδο δεν φτιαχνόταν με το πότισμα και το κουρεμα. Η προηγούμενη διοίκηση εξοικονόμησε 8.000 ευρώ και η σημερινή διοίκηση σταμάτησε τον κ. Καλλιβρούση εξοικονομώντας άλλα 7.000 ευρώ. Την συντήρηση ανέλαβαν στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Δήμου. Ο χλοοτάπητας κιτρίνισε μετά πρασίνισε και σήμερα το γήπεδο ξεκινά να ανακατασκευαστεί εξ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ. Και ο χλοοτάπητας. Υπάρχει λόγος να μην μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να το συντηρήσουν όταν φτιαχτεί; Ποιος θέλει να δίνονται 7.000 ή 15.000 ευρώ τον χρόνο για πότισμα και κούρεμα; Το ότι ο κ. Σουσούδης ξεχνά τα πάντα και κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση - μιας και άφησε ένα γήπεδο χωρίς τρεις πυλώνες - είναι κατανοητό. Και ένα μπαλλωμένο ταρτάν σε 5-10 μέρη. Ποιος όμως νοσταλγεί και θέλει να παιζει μπάλλα σε ένα γήπεδο με λακκούβες και χωράφι στις μικρές περιοχές;
Αν υπάρχει λάθος στα νούμερα ή στις ενέργειες παρακαλώ διορθώστε μας. Μην κάνετε τον κόπο όμως να μας διορθώσετε για την κατάσταση του γηπέδου μιας και παίζαμε εκεί μέχρι το 2015 και ξέρουμε καλά σε τι κατάσταση βρισκόταν...
ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να διορθωθεί το κείμενο παρακαλώ. Μόλις η νέα διοίκηση απομάκρυνε τον κ. Καλιβρούση, το γήπεδο διαλύθηκε. Το γκαζόν ήταν σημείο αναφοράς για όλους τους ποδοσφαιριστές των Κυκλάδων. Μόλις το παρέλαβε η νέα διοίκηση, αδιαφόρησε και το γκαζόν κάηκε. Έχει τεράστια ευθύνη η τωρινή διοίκηση και θα πρέπει ο απερχόμενος δήμαρχος να απολογηθεί. Δεν θα πληρώσει ο λαός την αδιαφορία ορισμένων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράφουμε για 4 διαλυμένους πυλώνες που θα κατασκευαστούν από την αρχή. Γράφουμε για έργα ανακατασκευής του ταρτάν και για εξάλειψη των λακκουβών από το γήπεδο. Γράφετε για το χορτάρι. Και το πότισμα. Μήπως μπερδευτήκατε; Τι δεν καταλάβατε;
ΥΓ πως θα φτιαχτούν οι λακκούβες αν δεν ξηλωθεί το χορτάρι να μπει νέο μετά το στρώσιμο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

μας κατσικώθηκε ο Κάβουρας τελικά στην Άνδρο τι χημεία είναι αυτή με τον Λοτσάρη;;

άντε τώρα να τους σταματήσεις Θεοδόση.... οτι έργο δεν έγινε 12 χρόνια τώρα αυτοί πήραν φόρα και το κάνουν

Μπράβο τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που υπάρχουν οι φωτογραφίες και οι υπογραφές των προσώπων και οι φωτογραφίες του Σταδίου τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών και δείχνουν την αλήθεια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως είναι κι αυτό έργο Σουσούδη; Εντάξει εριξε σκοτάδι σε τρεις πυλώνες σβηστούς αλλά είχε σκοπό μα τους ανάψει μετά τις εκλογές που έχασε και δεν πρόλαβε. Λέτε εσείς για μελέτες που κάνατε. Όμως ο αθλητικός ...... Σουσούδης έκανε τόσα έργα χωρίς μελέτες. Να σας θυμσουμε το κλειστό του Γαυρίου, το στάδιο της Χώρας. Απλώς όλα τα είχε στον βραστήρα αλλά δεν πρόλαβε να γυρισει το μάτι της κουζίνας. Όσο για μελέτες τις αφησε για τους επομένους ο οραματιστής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μην γράφετε λέξεις που δεν πρέπει θα κόβονται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro