ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

Το δημοτικό στάδιο Άνδρου αναγεννάται. Κατασκευάστηκε το 2002 επί δημαρχίας Γιαννίση. Εγκαταλείφθηκε χωρίς συντήρηση μέχρι το 2019. Κι έμελλε να έρθει μετά 17 χρόνια η διοίκηση Λοτσάρη με αντιδήμαρχο τον Γιαννίση για να ανακαινιστεί το 2021-22 εξ ολοκλήρου!!! 

Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης 4 νέων πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Χώρας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 248.000 € και καλύπτεται όλο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της πλήρους αντικατάστασης των τεσσάρων πυλώνων και τοποθέτησης φωτιστικών ανέρχεται σε 9 μήνες. 

Θυμίζουμε πως το στάδιο της Άνδρου το 2019 ήταν σχεδόν διαλυμένο και εγκαταλειμμένο στη μοίρα του. Επί διοίκησης Γλυνού χάλασε πλήρως και κατέβηκε ο ένας πυλώνας. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης Σουσούδη τότε ήταν στεντόρειες. Επί διοίκησης Σουσούδη το στάδιο διαλύθηκε καθώς αχρηστεύθηκαν τρεις πυλώνες, το ταρτάν κατεστράφη και ο χλοοτάπητας του γήπεδο γεμάτος λακκούβες. Σε αυτή την κατάσταση το παρέλαβε η σημερινή διοίκηση. 

Ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Ο δήμαρχος με τον εργολάβο που ξεκινά τα έργα μετά την υπογραφή της σύμβασης. Δεξιά και αριστερά οι μηχανικοί που έκαναν την μελέτη (Νικολάου-Παρλιάρου). Τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από την προηγούμενη εγωκεντρική και αναποτελεσματική διοίκηση Σουσούδη, που ποτέ δεν πρόβαλε άλλους συντελεστές πέρα από τον τότε δήμαρχο. 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που έφτασε στο σάιτ μας η σημερινή διοίκηση έβαλε σε προτεραιότητα τη συντήρηση και την πλήρη ανακαίνιση του Σταδίου, αλλά και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων του χώρου. Συντάχθηκε μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (που δεν υπήρξε ποτέ) και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση τον Δεκέμβριου του 2020 με την  748-04-12-2019 η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού-Γ.Γ. Αθλητισμού.

Η απόφαση της χρηματοδότησης ελήφθη οριστικά καθώς και η ένταξη του έργου τον Μάρτιο του 2020 (15907/04-03-2020 ΑΔΑ: 6ΞΠΟ46ΜΤΛ6-Φ6Σ)  από την  Διεύθυνση Οικονομικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή είναι η πρώτη φάση της πλήρους αποκατάστασης του Σταδίου. Θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και έργα για το ταρτάν και τον χλοοτάπητα, ενώ ήδη έχει γίνει η αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων καθισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ακολουθούν έργα και για το δημοτικό γήπεδο Καπαριάς (Κορθίου) και για το γήπεδο Μπατσίου (Υδρούσας) το αμέσως επόμενο διάστημα. Το σύνολο των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού τον επόμενο χρόνο θα φτάσει το 1.000.000 ευρώ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"