Επιτέλους ένταξη και χρηματοδότηση του Πύργου Αγίου Πέτρου

Από τη σημερινή αποφασιστική σύσκεψη στη Σύρο. Διακρίνονται από αριστερά: ο αντιδήμαρχος Δ. Γιαννίσης, ο δήμαρχος Δ.Λοτσάρης, η υπουργός Λ.Μενδώνη, ο περιφερειαρχης Ν. Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ.Λεονταρίτης.

Για την ένταξη του Πύργου του Αγίου Πέτρου το 2022 στο ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 δεσμεύθηκαν σήμερα Παρασκευή 24/9/21 σε σύσκεψη που έγινε στην Σύρο μεταξύ πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προς τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Γιαννίση.

 

Και οι δύο εκπρόσωποι της Άνδρου έθεσαν μετ’ επιτάσεως το έργο στη σημερινή αποφασιστική σύσκεψη, το οποίο σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη θα είναι απόλυτα ώριμο στο τέλος του 2021 και έτοιμο προς ένταξη. Ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ένα μοναδικό μνημείο ιστορίας και πολιτισμού της Άνδρου με βάση τις σημερινές δεσμεύσεις των επικεφαλής του ΥΠΠΟ και της Περιφέρειας προς τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Άνδρου μπαίνει επιτέλους σε φάση διάσωσης και ανάδειξης του. Ένα όνειρο πολλών ετών της Άνδρου πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ