ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Για το επαρχιακό οδικό δίκτυο...

Καθαρισμός δεξιά κι αριστερά του δρόμου στη διασταύρωση για Διποτάματα και στο πλάτωμα πάρκινγκ αυτοκινήτων 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 14 Οκτωβρίου 2021

Αξιότιμε κ. Μπασαντή,

     Με αφορμή την ανάρτηση άτοπων σχολίων κάτω από δημοσίευμα του «Εν Άνδρω»  και στο διαδίκτυο, όπου μοναδικό σκοπό έχουν τη διαστρέβλωση της αλήθειας και τον  μηδενισμό  των Υπηρεσιών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Επαρχιακό δίκτυο από Συνετί έως  Χώνες Κορθίου από 1 έως 8 Ιουνίου καθαρίστηκε για λόγους οδικής ασφάλειας, με τη διαδικασία του εκτάκτου από την Πολιτική Προστασία Επαρχείου Άνδρου.

Καθαρισμός στην έξοδο του χωριού του επαρχιακού δρόμου δεξιά και αριστερά για να υπάρχει ορατότητα.

     Ελλείψει εργολαβίας, ο  καθαρισμός εκτελέστηκε  στα επικίνδυνα σημεία από τα μηχανήματα του εργολάβου Ιωάννη Ζαγοραίου,  λαμβάνοντας υπόψη και τις οδηγίες του πάντα πρόθυμου και συνεργάσιμου Αντιδημάρχου Κορθίου Δημήτρη Τηνιακού. Σας αποστέλλω και φωτογραφικό υλικό, μέρους της εργασίας. 

Καθαρισμός δεξιά του δρόμου ώστε να υπάρχει ορατότητα της μπάρας του δρόμου.

     Επίσης δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω, πως  η συντήρηση και καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου  όλου του νησιού, ήταν από τις πρώτες ενέργειες που ξεκίνησε η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων Άνδρου , με την εκλογή και  λήψη των καθηκόντων μου το 2019.

     Σε λιγότερο  από 2 έτη σκληρής δουλειάς , προβλημάτων  καθυστέρησης που προέκυψαν λόγο covid-19,  ανταλλαγής δεκάδων εγγράφων με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και  πολλών συναντήσεων με υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους , νιώθουμε υπερήφανοι που καταφέραμε να έχουμε μια άρτια και ώριμη  μελέτη Συντήρησης Επαρχιακού Δικτύου ύψους  2.200.000€(!!) , ποσό πρωτόγνωρο για το νησί μας!! Το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία του διαγωνισμού και πολύ σύντομα θα μπορούμε να συμβασιοποιήσουμε με τον  τελικό ανάδοχο του έργου, και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Λάσκαρης

Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος ενέργειας και φυσικών πόρων

Έπαρχος Άνδρου