ΑΝΔΡΟΣ: Έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ. Ποιοι εξελέγησαν..

Στην εσωκομματική ψηφοφορία που έγινε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ Άνδρου την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2021 εξελέγησαν τα μέλη και ο πρόεδρος της διοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη ο Τέλης Αστράς. Υποψηφιότητα έθεσαν 9 υποψήφιοι. Ψήφισαν 23, 13 με φυσική παρουσία και 10 ηλεκτρονικά.

Εκλέγονται (η σειρά είναι τυχαία γιατί δεν έχουμε αριθμό ψήφων): Σ. Τουντασάκη (Υδρούσα), Γ. Παπαδάκης (Χώρα), Ν. Καλλιβρούσης (Χώρα), Δ. Κολίτσας (Υδρούσα), Ε. Πανταζή (Χώρα/Κόρθι), Κ. Μαγουλάς (Χώρα), Μ. Μανσόλας (Χώρα). Πρόεδρος εξελέγη ο Τέλης Αστράς (Χώρα).

Χαρακτηριστικό της εποχής, αλλά και της κρίσης που περνά η πολιτική, είναι το οριακό ψηφοδέλτιο και η σχετική απόσταση των εκλογέων σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις που υπερέβαιναν τους 30. Αν και αυτή τη φορά είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά - για πρώτη φορά. Και ακόμα και η πλήρης απουσία της πλειοψηφίας όσων είχαν ευθύνες μέχρι σήμερα στη ΝΔ.  

Ενδεικτική άλλωστε και η αδυναμία και των περισσότερων πλέον πολιτικών σχηματισμών στην Άνδρο να ανακοινώσουν ακόμα και εσωκομματικές εκλογές. Μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν εσωκομματικές εκλογές με λίγους σχετικά προσερχόμενους. Τα άλλα κόμματα απλώς έχουν κάποιους μεμονωμένους εκπροσώπους στο νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"