"Και εγένετο φως" στο Μπατσί! Και γήπεδο μπάσκετ στο Γαύριο!

ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ Η ΜΑΡΙΝΑ KAI TO ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ

Φωτίστηκε ολόκληρη η μαρίνα Μπατσίου με 7 φωτιστικές αντένες/κολώνες. Κι έγινε η νύχτα μέρα στο Μπατσί. Έτσι τα εκατοντάδες σκάφη που φτάνουν νύχτα θα μπορούν να δένουν άνετα. Όπως άνετα και χωρίς κίνδυνο θα μπορούν να κάνουν βόλτα οι νυχτερινοί περιπατητές από εδώ και στο εξής.

Δύο ακόμα έργα παραδόθηκαν προς χρήση στους δημότες και τους επισκέπτες Μπατσίου και Γαυρίου. Δύο έργα που έχουν το καθένα μια μικρή προϊστορία την οποία ψάξαμε και βρήκαμε και η οποία λέει μερικά πράγματα για το πως δύο διαφορετικές δημοτικές αρχές έκαναν και κάνουν την δουλειά τους. Που δεν είναι οι χιλιάδες φωτογραφίσεις σε κάθε ευκαιρία του δημάρχου και οι εξαγγελίες έργων που δεν έγιναν, αλλά οι φωτογραφίσεις έργων που έγιναν και το πως έγιναν. Γράφουμε αυτό τον προσεκτικό πρόλογο μην και τον παρεξηγήσουν μερικοί κι αρχίσουν δικαστικούς αγώνες για να σταματήσουν την πολιτική αποτίμηση ενός εκάστου στο νησί μας.  

Φωτίστηκε όμως και το πάρκινγκ της μαρίνας. Έτσι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να παρκάρουν άνετα και χωρίς πρόβλημα, καθώς οι δυσκολίες στο σκοτεινό πάρκινγκ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγάλες και συχνά υπήρξαν μικροατυχήματα.

Το έργο του φωτισμού της μαρίνας είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια. Ξεκίνησε επί διοίκησης Σουσούδη - κάπου γύρω στο 2017. Κωλυσιέργησε για δύο ολόκληρα χρόνια. Ο μηχανικός που ρωτήσαμε αναφέρθηκε στον ιδιότυπο και αργό τρόπο που κατανοούσε τα τεχνικά θέματα η τότε επικεφαλής Λ. Πολίτου. Το έργο το βρήκε μπροστά της στις εκκρεμότητες η διοίκηση Λοτσάρη. Μέσα σε ένα χρόνο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και το έργο έγινε. Σήμερα ο φωτισμός της μαρίνας έδωσε μια νέα προοπτική στο Μπατσί. 

Οι κομψές αντένες που έδωσαν νέα νυχτερινή οπτική και στο πάρκινγκ του Μπατσίου

Αξίζει να αναρωτηθούμε πόσα έργα εξήγγειλε και δεν ολοκλήρωσε ποτέ η προηγούμενη διοίκηση και γιατί. Και πόσα έργα εξήγγειλε ή δεν εξήγγειλε και ολοκλήρωσε η σημερινή διοίκηση μέσα σε μόνο δύο χρόνια. Γιατί συνέβη αυτό; Η απάντηση απλή. Η προηγούμενη διοίκηση λειτουργώντας με παλαιοκομματικό τρόπο θεώρησε πως τα πάντα είναι "επικοινωνία", facebook, θριαμβευτικές εξαγγελίες που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Τις έλειπε η δουλειά που χρειάζεται μετά τις εξαγγελίες για να υλοποιηθεί ένα έργο. Ή, η δουλειά που χρειαζόταν πριν από το έργο (μελέτες κλπ). Τα έβλεπε όλα σαν φωτογραφικά στιγμιότυπα. 

Οι 6 κολώνες φωτισμού της μαρίνας. Η έβδομη φωτίζει το πάρκινγκ από την άλλη μεριά.

Έτσι χάθηκε μια 5ετία για το νησί ανάμεσα σε photo-opportunities και ωραία λόγια. Αλλά και σε "υπέροχους" καυγάδες Σουσούδη-Καπάκη σε όλα τα μέτωπα. Ασχέτως αν σήμερα "ο ένας πίνει νερό στο όνομα του άλλου". Τους ενώνει το όραμα της χαμένης εξουσίας που γεύθηκαν και οι δύο και δεν μπορούν να ξεχάσουν!!! Τους ενώνει η αμηχανία μπροστά στα έργα μικρά-μεγάλα των επομένων που δουλεύουν και δεν λένε ή δεν μένουν στα λόγια. Και μην ξέροντας να κάνουν στοιχειώδη αντιπολίτευση καταφεύγουν σε ανυπόστατες καταγγελίες των πάντων. Ή, σε καταγγελίες ακόμα και του εαυτού τους και έργων που δεν έκαναν οι ίδιοι. 

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΑΠΗΤΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ

Πλήρως ανακατασκευασμένο το δάπεδο στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ του Γαυρίου παραδόθηκε στη νεολαία για άθληση... 

Και πάμε τώρα στο γήπεδο μπάσκετ του Γαυρίου. Παραδόθηκε προς χρήση το 2012. Έκτοτε ξεχάστηκε η συντήρηση του. Στην 5ετία των προηγουμένων η εγκατάλειψη του ήταν εμφανής. Αν και ασχολούμενος με το μπάσκετ ο προηγούμενος δήμαρχος το ξέχασε πλήρως. Όπως το είχε ξεχάσει και ο έτερος "μπασκετικός" Β. Αδάμης που τώρα ζητά "κλειστό γήπεδο 1.500 θέσεων για αγώνες Α1 κατηγορίας" στο μπάσκετ. Προφανώς δεν του κάνουν τα αντίστοιχα γήπεδα μπάσκετ π.χ. της Πάρου. Θέλει να παίζει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός... στο Γαύριο!!! Με τι υποδομές και πως και γιατί θα έρθουν ομάδες για αγώνες Α1 κατηγορίας ή διεθνείς στο Γαύριο;

Ξεχασμένο επί χρόνια το ανοικτό γήπεδο. Η συντήρηση του ξεκίνησε τον Απρίλιο με αυτεπιστασία του Δήμου και ευθύνη Γ. Μαντζώρου...

Στο Γαύριο που μέχρι εφέτος δεν είχε συντηρήσει το μικρό ανοικτό γήπεδο επί 10ετία; Δεν του αρκεί ένα κλειστό σε επίπεδο αγώνων Α2 κατηγορίας, που ήδη μελετάται - εγκρίθηκαν από ΓΓ Αθλητισμού τα προσχέδια και οι όροι δόμησης και προχωρά στην τελική μελέτη. Δεν του αρκεί του "μπασκετικού" Β. Αδάμη - που ουδέποτε μίλησε για την απαξίωση του ανοικτού γηπέδου - ένα άρτιο και σύγχρονο κλειστό 550 θέσεων επιπεδου Α2 κατηγορίας. Θέλει γήπεδο για αγώνες Α1 και διεθνείς. Πολλαπλασίου κόστους και μεγαλύτερων υποδομών που δεν υπάρχουν. Αυτοί είναι οι "μπασκετικοί" της αντιπολίτευσης και της υπερβολής, που ήταν απόντες από τα εγκαταλειμμένα επί χρόνια γήπεδα μπάσκετ. Και δεν είπαν ποτέ ούτε μια λέξη για την συντήρηση του ανοικτού...

 

Και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο με χορηγία που βρήκε στην Αττική ο δήμαρχος Άνδρου Δ.Λοτσάρης...

Εφέτος την άνοιξη, η σημερινή διοίκηση, που δεν έχει ούτε έναν "μπασκετικό" στο συμβούλιο, ξεκίνησε με τον Γ. Ματζώρο και τους υπαλλήλους του Δήμου την συντήρηση της ημι-κατεστραμμένης περίφραξης, τις επισκευές των φωτιστικών και τα βαψίματα. Και τώρα το φθινόπωρο ήρθε η ώρα της πλήρους ανακατασκευής και του τερέν. Με πρωτοβουλία του "μη μπασκετικού" δημάρχου και μετά από πρόσκληση του η εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ πρόσφερε ως χορηγία στην Άνδρο την πλήρη ανακατασκευή και επάλειψη/στρώσιμο του δαπέδου με το ειδικό επίστρωμα - για τα ανοικτά γήπεδα - αξίας 10.000 - 12.000 ευρώ. Εντελώς δωρεάν για την Άνδρο!!! Το ανοικτό του Γαυρίου πλέον έχει ήδη παραδοθεί στη νεολαία της περιοχής εδώ και 10 μέρες για άθληση και αγώνες. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δύο έργα που ολοκληρώθηκαν, τα οποία είχε ανάγκη η Άνδρος - για τα οποία είχαν γίνει από ελάχιστα μέχρι τίποτα εδώ και χρόνια παραδόθηκαν χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Το ένα αναφέρεται στην Άνδρο, αλλά κυρίως στην κοινωνία του Μπατσίου. Το άλλο αναφέρεται κι αυτό στην Άνδρο, αλλά κυρίως στην κοινωνία του Γαυρίου...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"