ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μέχρι τα Χριστούγεννα τα τεύχη δημοπράτησης του ΧΥΤΥ Άνδρου

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου - και παρά την υποστελέχωσή του ως υπηρεσία - ο ΧΥΤΥ της Άνδρου, που πλέον έχει περάσει στην Περιφέρεια έφτασε στο τέλος του. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης του νέου ΧΥΤΥ της Άνδρου στην ερημική περιοχή της Πλούσκας μακριά από τους μεγάλους οικισμούς του νησιού και σε μέρος ελεγμένο πλήρως από όλες τις τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες του δημοσίου. 

Τα παραπάνω είναι η είδηση από την πρωινή τηλεφωνική επικοινωνία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ - σήμερα Τρίτη 30/11 - με τον ακούραστο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Η αναζήτηση του Περιφερειάρχη για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το που βρίσκεται η μελέτη της Άνδρου ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα με τον αναγνώστη μας Γ.Μ. από τον Ζαγανιάρι που μας είπε χαρακτηριστικά: επί τόσα χρόνια έχουμε δεχτεί το χάλι της Σταυροπέδας, έχουμε διαμαρτυρηθεί με κάθε τρόπο επί Βάμβουκα, έχουμε δικαστικά κινηθεί στην επί Γλυνού, περιμέναμε υπομονετικά χωρίς να μιλάμε επί Σουσούδη και ελπίζουμε πως το έργο θα ξεκινήσει επί Λοτσάρη, ο οποίος δίνει μάχη. Το θέμα τώρα είναι στην Περιφέρεια. Μπορείς να μάς πληροφορήσεις ένα πράγμα: πότε βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ που ζούμε εμείς, ο Πιτροφός και η Χώρα επί 20ετία; Αυτό θέλουμε. Τα άλλα τα ξέρουμε καλύτερα από όλους..."

 

Ο Γιώργος Χατζημάρκος πλήρως ενήμερος για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου και υπέρμαχος της κατασκευής του από το 2018 όταν ήρθε και μίλησε για την κατασκευή του στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου και αντιπαρατιθέμενος με τους διαχρονικά αντιδρώντες - και τότε και σήμερα - συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και τον τότε έπαρχο Άνδρου Δ. Λοτσάρη, που στήριζαν πλήρως τις επιλογές του.

Τον ακούσαμε προσεκτικά. Κλείσαμε το τηλέφωνο και πήραμε ευθύς αμέσως στο κινητό του τον ακάματο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Δεν τον βρήκαμε. Επανήλθαμε σήμερα το πρωί Τρίτη 30/11 στις 8:30. Μας απάντησε στο τρίτο χτύπημα του τηλεφώνου. Καλημεριστήκαμε και μπήκαμε αμέσως στο θέμα:

- Που βρίσκεται η Πλούσκα. Που βρίσκονται τα τεύχη δημοπράτησης του ΧΥΤΥ της Άνδρου;

Χωρίς κανένα δισταγμό και με αποφασιστικό τρόπο απάντησε:

- Σε 20 μέρες υπολογίζω πως θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης για να πάμε σε διαγωνισμό μετά. Μίλησα και με τον υπουργό, τον Βορίδη, του είπα τα προβλήματα υποστελέχωσης το ΦΟΣΔΑ, αλλά και την αποφασιστικότητα μας να προχωρήσουμε. 

Επιμείναμε: "Γιώργο μπορούμε να γράψουμε πως περιμένουμε τα τεύχη δημοπράτησης πριν τα Χριστούγεννα;" Απάντησε με ένα κοφτό "ναι". Κάπου εκεί ολοκληρώσαμε την πρωινή συνδιάλεξη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Το "ναι" του Γιώργου Χατζημάρκου είναι ναι. Χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Ο Γιώργος Χατζημάρκος άνθρωπος της δράσης με νομική υποδομή και πολιτική αποφασιστικότητα έχει κερδίσει εδώ και 7 χρόνια το Νότιο Αιγαίο με την παρουσία και το έργο του. Η ανάληψη της ευθύνης για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου και η θετική απάντηση του για την Άνδρο αποτελούν το τελευταίο θετικό μήνυμα για έξοδο της Άνδρου από το "τούνελ της Σταυροπέδας" όπως μας ονομάτισε το αδιέξοδο μιας 20ετίας ο αναγνώστης μας από τον Ζαγανιάρι.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αναμένουμε εντός του 2022 θα υπάρξει ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία να ξεκινήσει το έργο και να τελειώσει ποριστικά το χάλι της Σταυροπέδας πάνω στο οποίο χτίστηκαν τοπικές πολιτικές καριέρες από το 2006 μέχρι το 2019. Πολλοί πόνταραν στο να μαζέψουν ψήφους και να γίνουν δήμαρχοι μοιράζοντας υποσχέσεις για χωροθετήσεις στο "πουθενά". Και μετά όταν έγιναν δήμαρχοι έψαχναν το "πουθενά" οπουδήποτε. Ρωτήσαμε κάποτε πρώην δήμαρχο γιατί υποσχέθηκε πως δεν θα υλοποιήσει την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και απάντησε κυνικά: "έκανα πολιτική!!!"

Αυτός "έκανε πολιτική" και η Άνδρος θα έβλεπε για χρόνια τα σκουπίδια της να συνεχίσουν να στοιβάζονται και να αυτοαναφλέγονται στην Σταυροπέδα με ότι αυτό σήμαινε και σημαίνει για την κοιλάδα της Χώρας όπου ζουν 2.500-3.000 κάτοικοι. Μόνο και μόνο για να μαζέψουν ψήφους κάποιοι και από τη Υδρούσα με ψεύτικες υποσχέσεις και από την Χώρα με ανεκπλήρωτες επί χρόνια υποσχέσεις. Γι' αυτό και ο αναγνώστης μας από τον Ζαγανιάρι, που είχε πιστέψει μιας τον έναν και μια τον άλλον ρωτούσε κουρασμένα και επίμονα: "μάθε πότε θα βγουν τα τεύχη δημοπράτησης, όλα τα άλλα είναι για πολιτική σπέκουλα. Ο Λοτσάρης έχει δείξει πολιτικός θάρρος και ο Χατζημάρκος πολιτική αποφασιστικότητα. Αν δεν ξεκινήσει ο ΧΥΤΥ τώρα δεν υπάρχει ελπίδα για το νησί..." 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ .... ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΝΟΕΙΤΕ ΤΟ 3022 .....ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σκουπίδια καίγονται στην Σταυροπέδα τα τελευταία 40 χρόνια με όλους τους Δημάρχους. Έτσι γίνεται σε όλες τις χωματερές παντού . Όλοι αυτοί που φωναζουνε τι προτεινουνε; πότε βοηθήσανε να γίνει άλλος χώρος για σκουπίδια. Τα σκουπίδια καιγοντανε επί Σουσουδη και Καπακης τον κατεγγελνε. Τώρα καίγονται και ο Σουσουδης καταγγέλλει τον Λοτσαρη. Ψηφοθηρικο θέατρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά εμείς οι Ανδριώτες τα έχουμε χάσει.
Ποιος είναι Δήμαρχος?
.......
Πάντως όχι ο Λοτσαρης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργο ποιοι είστε εσείς οι Ανδριώτες; Αυτοί από το Νέο Ηράκλειο ή από το Ηράκλειο Κρήτης και δεν ξέρετε ποιος εξελέγη δήμαρχος Άνδρου το 2019;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι μια από τα ιδια
Όπως λέγατε και για το Λιμενικό Ταμείο, ότι σε δύο μήνες θα αρχίσουν οι διαδικασίες για αυτόνομο Άνδρου.
Παει και αυτο
Το υπουργείο είπε δεν γίνετε.
Το ίδιο θα γίνει με τα σκουπίδια, δυστυχώς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπως λέγαμε πως ο ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ ΦΕΥΓΕΙ και τον φύγαμε!!! Όπως λέγαμε πως Ο ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ και ενίκησε! Όπως λέγαμε πως ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ κι έχασε!!! Όπως λέγαμε πως ο ΚΑΠΑΚΗΣ ΚΑΗΚΕ και κατακάηκε. Όπως λέγαμε πως το ΠΕΣΠΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ και την ψήφισε!!! Όπως λέγαμε πως οι ΠΛΟΥΣΚΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ και πήραν 17% με το ζόρι, με απλή αναλογική και με κυβέρνηση δική τους!!! Όπως λέγαμε το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΑΜΗ-ΤΡΑΝΑΚΟ και τους βλέπουμε να μην πιστεύουν πως έχασαν το προστάτη τους υβριστή των ΑΜΕΑ. Όπως λέμε πως τα τεύχη δημοπράτησης θα βγουν γιατί όλα είναι νόμιμα και παρά τους εκβιασμούς των Πλουσκαίων σε υπουργεία μέχρι σήμερα ετοιμάζονται...
Τόσες αποτυχίες είχατε τόσα χρόνια. Και πανηγυρίζετε που πετάξατε την μπάλα έξω για καθυστέρηση παρά το ότι χάνεται. Σας έχει γίνει βίωμα η ήττα.
Pitsounaki = το ανέκδοτο της Άνδρου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι και να κάνει στην χώρα δεν τον θέλουμε για Δήμαρχο θα τον μαυρίσουμε .

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Και το 2019 οι πολλοί δεν τον ήθελαν στη Χώρα, αλλά τον ψήφισε όλη η Άνδρος. Τώρα η Χώρα δεν θέλει και τον Σουσούδη κι έχει απορρίψει τον Καπάκη. Τα λένε τα ποσοστά. Αλήθεια, από που είσαι εσύ χωριάτισσα; Από την Αθήνα;. Και δεν ήρθαν ακόμα οι Απόκριες....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους!!Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ.Λοτσάρη !!!