Πρόεδρος ΔΣ 2021-2023 πάλι ο Λευτέρης Μπάλλας. Τι έγινε στο συμβούλιο...

  

Το συμβούλιο ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία και ευλογία του μητροπολίτη Δωρόθεου ΙΙ. Ακολούθησαν ευχές από την βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού. Ευχές είπαν και οι δύο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Θ. Σουσούδης και Γ. Καπάκης. Ήταν ένα συμβούλιο με σχεδόν πλήρη απαρτία. Παρόντες 19 στους 21 συμβούλους. Απόντες δύο της παράταξης του κ. Σουσούδη οι Γιώργος Ψωμάς και η Νίκη Μαμάη. Ούτε σε αυτή τη συμβολική συνεδρίαση κάποιοι δεν κατάφεραν να είναι παρόντες. Πρόεδρος της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή προέδρου της δεύτερης διετίας της σημερινής διοίκησης ήταν ο κάποτε σύμβουλος της παράταξης Λοτσάρη που διεγράφη πριν διετία γιατί ήταν πλειοψηφών στο ψηφοδέλτιο.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Για τη θέση του προέδρου ο υποψήφιος Λευτέρης Μπάλλας από την διοίκηση πήρε 8 ψήφους (της παράταξης Λοτσάρη) και 11 λευκά (των παρατάξεων Σουσούδη, Καπάκη και Μπακέλα) και εξελέγη πρόεδρος για άλλα δύο χρόνια. Για τη θέση της αντιπροέδρου η υποψήφια Αθηνά Τσατσομοίρου από την ομάδα Σουσούδη πήρε 17 ψήφους (των παρατάξεων Σουσούδη, Λοτσάρη και Καπάκη). Τα 2 λευκά εικάζετε πως ήταν μεταξύ της αντιπολίτευσης. Το ίδιο σκορ επαναλήφθηκε και για τη θέση του Γραμματέα όπου ο υποψήφιος Βασίλης Αδάμης από την ομάδα Καπάκη πήρε 17 ψήφους (των παρατάξεων Σουσούδη, Λοτσάρη, Καπάκη). Τα 2 λευκά που βρέθηκαν ήταν προφανώς από την αντιπολίτευση. 

Από τα παραπάνω συνάγουμε πως η παράταξη του δημάρχου ψήφισε θεσμικά, οι παρατάξεις Σουσούδη, Καπάκη και ο Μπακέλας ψήφισαν παραταξιακά. Συνεχίζεται λοιπόν η μετωπική αντιπαράθεση ακόμα και σε μια συμβολική συνεδρίαση. Κάτι που έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια η ενωμένη αντιπολίτευση. 

Αναλαμβάνοντας τη θέση ως πρόεδρος για την επόμενη διετία ο Λευτέρης Μπάλλας έκανε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων του στα αυτοδιοικητικά και μια αναδρομή στην θητεία του ως πρόεδρος του ΔΣ από το 106 μέχρι το 2021. Θυμήθηκε την δύσκολη περίοδο 2016-2019 όταν η πλειοψηφία Σουσούδη χανόταν κι αυτός ως πρόεδρος - κόντρα στον κ. Καπάκη και στην "όχι σε όλα αντιπολίτευση του" - κατάφερε και έφερε το σκάφος του ΔΣ στις εκλογές του 2019. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της περιόδου 2020-2021 και της πανδημίας. Και κατέληξε πως στη σκέψη του ήταν να αποχωρήσει από πρόεδρος και το δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτά που γράφτηκαν εναντίον του τον Δεκέμβριο 2021 από την παράταξη Άνδρος της Ζωής τον έκαναν να το ξανασκεφτεί και να μείνει ξεκινώντας την 4η διετία του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Οι αναφορές του Λ. Μπάλλα στην Άνδρο της Ζωή του κ. Καπάκη τον έκαναν έξαλλο και ο επικεφαλής της ελάσσονος (εδώ και 7 χρόνια τα ίδια) άρχισε να φωνάζει έξαλλος ζητώντας τον λόγο. Ο κ. Μπάλλας του εξήγησε με νηφαλιότητα πως είθισται ο πρόεδρος να λέει δύο λόγια για την εκλογή του. Έκανε και έναν απολογισμό. Και εξήγησε ποιοι ήταν οι πολιτικοί λόγοι που παρέμεινε άλλη μια διετία ως πρόεδρος. "Δεν υπήρξε" τόνισε "καμία προσωπική αιχμή για να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, να φωνάζει και να ζητά τον λόγο ο κ. Καπάκης".

Ο κ. Καπάκης είχε όμως ξεφύγει πλέον και συμπεριέλαβε στο "ρεπερτόριο" του και τον "δημοσιογράφο" και άλλα "ευγενικά" που συνηθίζει εδώ και 5 χρόνια (2016-2021) εναντίον μας παίζοντας φυσικά κρυφτούλι με υπονοούμενα και δικολαβίστικα! Τι να κάνουμε Καπάκης είναι αυτός! Στο τέλος ζήτησε φωνάζοντας από τον Μπάλλα "να τον ευχαριστήσει μιας και η παράταξη Άνδρος της Ζωής με τις επιθέσεις της κατάφερε να μείνει και να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος"!!! Ευχαριστίες που ο κ. Μπάλλας είπε με ένα πλατύ χαμόγελο!!! 

Εδώ να σημειώσουμε πως τον λόγο πήρε μόνος του ο κ. Σουσουδης στήριξε τον κ. Καπάκη!!! Ήταν μια ειρωνεία της ιστορίας των δημοτικών πραγμάτων της Άνδρου να βλέπουμε τον κ. Σουσούδη να στηρίζει ολόθερμα τον κ. Καπάκη που τον πολέμησε ανηλεώς από το 2015 μέχρι το 2019!!! Τόσο πολύ που ουδέποτε στήριξε δημόσια σε συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δήμαρχος τους στενούς συνεργάτες του όπως τον κ. Θωμά, τον κ. Βουραζέρη, τον κ. Μπάλλα, τον κ. Λάβδα, τον κ. Λάσκαρη και τόσους άλλους που σταδιακά εγκατέλειψαν τον φθίνοντα συνδυασμό του επί 5ετία... 

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μετά από ένα μπέρδεμα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για το τι και πως ψηφίσουν μέλη για την λίαν σοβαρή για την διοίκηση Οικονομική Επιτροπή έγιναν οι εκλογές και εκλέχθηκαν από την διοίκηση ως τακτικά μέλη ο Δ. Λοτσάρης (πρόεδρος) με αναπληρωματικό τον Δ. Γιαννίση. Ακόμα ως μέλη οι Α. Μακρή και Ν. Μουστάκας και αιρετά μέλη οι κ. Τ. Μπιθικώτση και Μ. Βενετίκη. Αναπληρωματικά οι Ν. Στεφάνου και Δ. Τηνιακός. Από την αντιπολίτευση στην ομάδα Σουσούδη εξελέγη ο Α. Αντώνογλου με αναπληρωματικό τον Ν. Βιδάλη και από την ομάδα Καπάκη εξελέγη η Τ. Μαμάη και αναπληρωματικό τον Σ. Τσαούση.

Στην ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή αποκαλύφθηκε και η τοποθέτηση - επί του θέματος - του ανεξάρτητου συμβούλου Γ. Μπακέλα, καθώς βρέθηκαν στην κάλπη 5 ψηφοδέλτια της ομάδας Καπάκη, ενώ είχε 4 συμβούλους στο συμβούλιο. Καθόλου τυχαίο που όση ώρα ήταν πρόεδρος ο κ.Μπακέλας ζητούσε η κάλπη - που ψήφιζαν οι σύμβουλοι - να είναι σε παραβάν!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"