Ο "φίλος" τους ο Λευτεράκης και το "κωλοτουμπόμετρο" του Καπάκη!!!…

Του Λευτέρη Μπάλλα

Δικηγόρου & Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Wihnton Churchil: «Βελτίωση είναι να αλλάζεις. Τελειότητα είναι να αλλάζεις συχνά»

John kapakis και ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (11-1-2022): «ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ!!! Άλλη μια επική κυβίστηση του προέδρου του Δ.Σ κ. Μπάλλα. Το κωλοτουμπόμετρο κτύπησε κόκκινο».

Έχει δίκιο ο Καπάκης και όχι ο Τσόρτσιλ. Γιατί έτσι μετριέται η δημοκρατία: με το "κωλοτουμπόμετρο"! Αδόκιμος ο όρος, αλλά από τα σωστά χείλη. Κάτι ξέρει από κωλοτούμπες ο Καπάκης, μιας και μετά το ΠΑΣΟΚ του Άκη ακολούθησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα, ο οποίος δίδαξε την κωλοτούμπα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Ή, μήπως τα ξέχασε όλα αυτά ο κ. Καπάκης; Περί κωλοτουμπόμετρου λοιπόν ο λόγος στην αριστερόστροφη Άνδρο της Ζωής τους μιας και είναι ειδικοί πλέον διεθνώς στο είδος.

Ένα όμως είναι σίγουρο από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του 2022: δεν έπιασαν οι ευχές περί ειρήνευσης του μητροπολίτη μας στο κόψιμο της πίτας! Ας σοβαρευτούμε (όσο μπορούμε με αυτούς που έχουμε να κάνουμε) για να δούμε το θέμα της κυβίστησης-κωλοτούμπας και των άλλων εύθυμων στιγμών της Ανδρου της Ζωής τους.

Είναι σίγουρο (όπως έγραψε και ο μικρός Γιώργος) πως το επίπεδο που προσπαθώ να οδηγήσω το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάπως ψηλά. Και δεν αντέχουν πολλοί. Συνεπώς δεν μπορώ να παρεξηγήσω τους Ανδροζωίτες (τρείς  και ο κούκος ή τρείς και ο αρχηγός) όταν λαχανιασμένοι από τα προσωπικά τους – που τα είπανε πολιτική - δεν μπορούν να πάρουν ανάσα στον ανήφορο.

Μιλάνε για πολιτική και για τον αν είμαι αποδεκτός. Έξι χρόνια πρόεδρος ΔΣ και πάω για οκτώ, με δύο διαφορετικούς δημάρχους και συμβούλια μειοψηφικά (στο πρώτο γιατί έφθινε ο δήμαρχος, στο δεύτερο γιατί ήταν φθισικιά η απλή αναλογική τους) και μάλλον τα έβγαλα πέρα. Κόντρα στις ύβρεις και στις φωνές τους. Κόντρα στις άνευ λόγου καταγγελίες του «κάτω όλα». Στον χαιρετισμό μου για την ανάληψη της 4ης θητείας  μίλησα για μνήμη και γνώση. Μνήμη μιας διαδρομής στα κοινά της Άνδρου και γνώση πολιτική και επαγγελματική, που τόσα χρόνια αναδεικνύεται. Κι όποιος μπορεί να καταλάβει κατάλαβε…

Ο κ. Καπάκης και οι σύμβουλοι του. Τακτικά... απόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο και εντελώς απόντες στην Οικονομική Επιτροπή του 2021. Εδώ σε σπάνια κοινή εμφάνιση τους το 2019!!!  

Τι καταλαβαίνουν όμως από πολιτική αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την αξία του κανονισμού του συμβουλίου και φλυαρούν ώρες για "δημοκρατία". Όταν η εφαρμογή του κανονισμού δεν τους ευνοεί μιλάνε για… «επιλεκτική εφαρμογή του»! Είναι οι ίδιοι που θέλουν να μιλήσουν παντού χωρίς να προβλέπεται σε όλα και για όλα κάθε στιγμή που θα τους καπνίσει (δημοκρατία γάρ). Οι ίδιοι που μπορούν να βρίζουν (μιάσματα και άλλα εύηχα). Χωρίς να μπορείς έστω να τους ειρωνευτείς με τον κυνισμό του Διογένη, γιατί δεν καταλαβαίνουν (επίπεδο γάρ). Είναι οι ίδιοι όλο «μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα, μας εκλέξανε» και μετά δεν τους ξαναείδανε για 6-7 μήνες!!! Ή, και μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει ένα πρωτόγνωρο κράμα αριστερόστροφης φλυαρίας και ηχηρών επιφωνημάτων, όταν ευαρεστηθούν να έρθουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο! Και όταν έρχονται είναι μόνο και μόνο - εδώ και μια διετία - για να ριχτούν στον Δήμαρχο εκμεταλλευόμενοι την απλή αναλογική, την οποία ποτέ δεν κατάλαβαν και την είδαν μόνο σαν ευκαιρία για ρεσάλτο στην διοίκηση. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε.

 

Ένα ακόμα από "δημοκρατικό" ξέσπασμα του Γ. Καπάκη στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου. Εδώ επιτίθεται με ανοίκειο ύφος κατά του προέδρου Κορθίου με αφορμή τις δικές του κωλοτούμπες για τις ανεμογεννήτριες. Ο πρόεδρος Κορθίου, δικηγόρος, Γιάννης Αντωνέλος τον αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Δίπλα του οι απόμακροι κι αδιάφοροι σύμβουλοι του...

Και ας πάμε πάλι στον αρχηγό Γιάννη Καπάκη.  Όταν του λες κάτι που δεν του αρέσει θυμάται την κωλοτούμπα και το (δικός του όρος) κωλοτουμπόμετρο!!! Το όργανο όμως δεν μετράει τις δικές τους αλλαγές στάσης, αλλά μόνο τις δικές μου κινήσεις και όταν αυτές δεν τους βολεύουν. Δεν χάρηκαν με την νέα θητεία μου. Έπρεπε να παραιτηθώ για να δικαιωθούν τα περί του ότι… «με έδιωξε ο λαός»!!! Έπρεπε να μην αναλάβω εκ νέου πρόεδρος για 4η φορά για να επικρατήσουν αυτοί, που επί 7ετία επενδύουν στην διάλυση και όχι στη σύνθεση και την συναίνεση.

Αυτά τα περί κωλοτούμπας-κυβίστησης από κάποιους που άλλαζαν θέση σαν τα πουκάμισα (όχι στην Πλούσκα, ναι στην Πλούσκα, πάλι όχι στην Πλούσκα, ναι στις εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, όχι στις εγκεκριμένες ανεμογεννήτριες, όχι στον Σουσούση επί 5ετία, ναι στον Σουσούδη επί 2ετία, όχι στον Καπάκη επί 5ετία, ναι στον Καπάκη επί διετία κλπ).

Αυτοί που σαν αριστεροί ήθελαν να βγάλουμε ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου το 2014 καταδικάζοντας το δήθεν ξεπούλημα των επαρχιακών αεροδρομίων επί Νέας Δημοκρατίας και όταν τα αεροδρόμια αυτά τα δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ακούστηκε μόνο ο ήχος της γαργάρας από μέρους τους.

Εδώ αποδέχεται το Φραγκάκι και τις άλλες εγκεκριμένες θέσεις για ανεμογεννήτριες στον Καμπανό τον Δεκέμβρη 2019. Τον Ιανουάριο του 2020, έκανε κωλοτούμπα και αρνήθηκε όλες μέχρι σήμερα κατηγορώντας την δημοτική αρχή γι' αυτά που ο ίδιος ενέκρινε τον Δεκέμβρη του 2019.

Αυτοί που τον Δεκέμβρη του 2019 είπαν ναι στις εγκεκριμένες και αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες και τον Ιανουάριο του 2020 είπαν όχι σε όλες!!! Αυτοί με ονομάζουν κωλοτούμπα. Αυτοί που δεν μετράνε με το κωλοτουμπόμετρο τους την μεγάλη κωλοτούμπα που έλαβε χώρα στην παράταξη τους, και μετά 5ετία σκληρή πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ τους στο τέλος... ενώθηκαν!!! Κι ακολούθησαν από κοινού την αριστερόστροφη πολιτική του «όχι σε όλα». Και σε στιλ Τσίπρα ξέχασαν και πως κυβέρνησαν. Ο ένας το κράτος και απέτυχε και αποπέμφθηκε ο  άλλος τον Δήμο και έχασε, αφού πρώτα έχασε στον δρόμο 6-7 συμβούλους και -23%! Οι του πρώτου με υβρίζουν! Οι του δεύτερου ξέχασαν ότι, συμπορευόμενος μαζί τους, κράτησα το ΔΣ όρθιο από την διαλυτική πολιτική των πρώτων. Τότε με ψήφιζαν για πρόεδρο και τώρα υπερασπίζονται με αερολογίες τον πρώτο! Αυτοί μιλάνε… για κωλοτούμπες!!!

Οι  επιθέσεις τους πλέον δεν μου προκαλούν αίσθημα αντιπαλότητας, αλλά οίκτου. Γιατί προέρχονται από τους πρωταθλητές του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής κυβίστησης. Σίγουρα αποτελώ "εμπόδιο" και τους ενοχλώ! Τα ελεύθερα πνεύματα, οι έχοντες συγκεκριμένη με επιχειρήματα άποψη, αντίληψη, κρίση και μνήμη, πάντα ενοχλούσαν, όπως έγραψε σαν σχόλιο μια φίλη.

Εγώ από την μεριά μου θα συνεχίσω να έχω και μνήμη και γνώση και να μην αλλάζω άποψη σαν τα πουκάμισα για την Πλούσκα, τις ανεμογεννήτριες, τον Κάπάκη και τον ρόλο του, τα έργα που τώρα γίνονται και ποτέ πριν δεν έγιναν. Να ενοχλώ καθημερινά με τις κυνικές αλήθειες μου. Με την ωμή ειλικρίνεια. Άλλωστε, η αλήθεια των ιδεών και των επιλογών είναι ο πειρασμός των ευφυών ανθρώπων. Θα προσπαθήσω όσο μου το επιτρέπει το μυαλό μου, λοιπόν, να την εκφράζω. Γιατί κάποιος πρέπει να τους τα λέει κι ας μην ακούνε…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφ' ενός συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μπάλλα και τα γραφόμενά του, εξάλλου είναι γεγονώς ότι κάθε φορά ανταπεξέρχεται με επιτυχία στα καθήκοντά του. Αφ' ετέρου όμως κι εμείς έχουμε αντίληψη όλα αυτά τα χρόνια ακούγοντας και διαβάζοντας τις ανακοινώσεις με την απαράδεκτη γλώσσα των "κωλοτουμπομετράδων". Ας κάνουν λίγη υπομονή, σε δύο χρόνια θα τους δώσουμε και πάλι την απάντησή μας όπως τους αρμόζει. Και εν τέλει ας έχουν υπ' όψιν τους όλοι αυτοί, που τώρα τους έπιασε ο πόνος να συμπορευθούν, ότι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αυτιά και ακούμε και επειδή δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή, όπως αυτούς του ίδιους που πασχίζουν να προβάλλονται ανά πάσα στιγμή , με λάθος τρόπο όμως, ότι εμείς αγαπάμε το νησί μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάνε για άλλη μια φορά στα τσακίδια!!! Είναι κι αυτό άλλο ένα σπουδαίο έργο του ΣΥΡΙΖΑ που μας άφησε παρακαταθήκη, με την απλή αναλογική που ψήφισε, να μπορεί να κάνει τον κόκορα ο κάθε κατακαημένος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μερικοί υποστηρικτές του κ. Καπάκη έχετε ξεφύγει τελείως. Αναρτήσαμε ένα άρθρο απάντηση του εκλεγμένου 4 φορές προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Άνδρου Λ. Μπάλλα κατά όσων έγραψε εναντίον του στο περί "κωλοτουμπόμετρο" πόνημα του Γ. Καπάκης!!!
Δεν σας άρεσε. Απαντήστε του λοιπόν με συγκεκριμένα επιχειρήματα όχι με προσωπικές ύβρεις. Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε πολιτικά σε όσα συγκεκριμένα λέει ο Λ. Μπάλλας - που εκλέγεται εδώ και 30 χρόνια συνεχώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - απλώς εκτίθεστε με τις ύβρεις και τις χυδαιότητες εναντίον του...
Το ίδιο κάνατε και χτες με το ρεπορτάζ για τις ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι που διάβασαν κοντά 3.000 αναγνώστες. Δεν σας άρεσε. Και βρίζετε προσωπικά τον διαχειριστή για το Φραγκάκι λες κι ήταν αυτός που είπε στο συμβούλιο τον Δεκέμβρη του 2019 "ναι σε όλες τις εγκεκριμένες γιατί υπάρχει συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση". Αν δεν θυμάστε υπάρχει και το βίντεο στο παραπάνω άρθρο κι ήταν ο Γιάννης Καπάκης. Ο ίδιος που ένα μήνα μετά έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. Εκεί ποιο κωλοτουμπόμετρο μέτραγε άραγε;
Δυστυχώς έχετε ξεφύγει. Και γι' αυτό και έχετε απομονωθεί. Κάτι που το καταλαβαίνετε και γι' αυτό δεν πάτε στα συμβούλια. Και γίνεστε και επιθετικότεροι και στο facebook και στα σχόλια σας στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
Λέτε πως δεν σας αρέσει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και είστε οι οι πρώτοι που το διαβάζετε και σχολιάζετε!!! Αφού έχετε τόσα δικά σας σάιτ και παραταξιακή σελίδα γιατί βρίζετε εδώ μέσα; Δεν καταλαβαίνετε πως εκτίθεστε; Ή, νομίζετε πως θα συμπαρασύρετε στον βούρκο των ύβρεων σας τους πάντες; Ατυχώς για εσάς μόνο τους εαυτούς σας εκθέτετε. Και κανέναν άλλο. Αλλά δεν το καταλαβαίνετε...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μιλαει ο γυρολογος της πολιτικης,που δεν εχει αφησει κομμα του ελληνικου κοινοβουλιου να μην εχει κατεβει.
Μονο η Χρυση Αυγη του ξεφυγε.
Σε ολες τις υποψηφιοτητες του απετυχε,παντου τον μαυρισαν.
Στην τοπικη αυτοδιοικηση εκει ειναι που εχει φαει μαυρο.
Ασε Κε Μπαλλα,οι Ανδριωτες σε εμαθαν πλεον,χωνεσε μεσα στα δημοτικα συμβουλια με κολοτουμπες,οπως ακριβως σε κατηγορουν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σταματά σε αυτό το σημείο δυστυχώς. Το υπόλοιπο μόνο επώνυμα. Οι βρισιές σας είναι ανεπίτρεπτες και οι καταγγελίες σας στον αέρα. Δεν υπήρξε ποτέ στοιχειοθέτηση για ότι γράφετε εναντίον του Γ. Γλυνού από τον τότε κατήγορο του Γ. Ρήγα. Αν έχετε εσείς ή ο Γ. Ρήγας στοιχεία στον εισαγγελέα. Όχι στο Εν Άνδρω...
ΥΓ Ντροπή πάντως που επιτίθεστε και στους νεκρούς. Που καταντήσατε;


.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απερχόμενος... Κωλοτουμπας... Φιλίες κατά το δοκούν.... Βρε σατανάδες, βρε πρωί πρωί γιατί σταζει πάλι μέλι το στόμα σας; Αντικειμενικά τώρα, για να υπάρχει αντιπαράθεση, πρέπει να υπάρχει μέτωπο και για να υπάρχει μέτωπο πρέπει να υπάρχει εχθρός, πέρα λοιπόν ότι σε ένα νησί δεν υπάρχουν πολιτικοί εχθροί, ακόμα και να θέλατε να γίνετε δεν μπορείτε. Συγγνώμη αλήθεια τώρα, γίνεται να γίνεις εχθρός όταν ο ένας λέει αλήθειες και ο άλλος απλά κάνει χυδαίες αναφορές σε ψεύτικες φιλίες και κωλοτουμπες; Η αντιπαράθεση θέλει και καινούργιες αναφορές όχι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, κωλοτουμπας ο ένας , κωλοτουμπας ο άλλος. Είναι χαμηλό το επίπεδο τους Λευτέρη, μην μπεις στον κόπο να προσπαθήσεις να το ανεβάσεις, όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα ταβάνι, που δυστυχώς το κατασκευάζουν μόνοι τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακού απερχόμενε δεν σε παίρνω στα σοβαρά για ένα λόγο. Είσαι Καπακικός. Αυτοί οι Καπακικοί είναι μοναδικοί. Είναι σαν ράτσα σκύλων, είναι όλοι ίδιοι, όσο και να προσπαθείς να τους μάθεις να κατουράνε στον κήπο αυτοί κατουράνε το χαλάκι, αλλά όλοι μαζί. Δεν περνάει από το μυαλό τους οτι πρέπει να πάνε στο κηπάκι όσες φορές και να τους το πείς. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ .... ΧΑΛΑΚΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιλάει για κωλοτούμπες ο Λευτέρης;;;;;; Ο Λευτέρης;;;; ο άνθρωπος έχει γυρίσει όλους τους συνδυασμούς, έχει αλλάξει φιλίες κατά το δοκούν και μιλαει για πολιτικές κωλοτούμπες;; πραγματικά μιας φτιάξατε τη διάθεση πρωί πρωί!!! Να είσαστε καλά!!!! Έλα Ακεκοοοοο