Η Άνδρος νοικοκυρεύεται: ολοκαίνουριο απορριματοφόρο μετά από χρόνια!...

Έφτασε την Παρασκευή το πρωί 15/4 στην Άνδρο το ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο του Δήμου Άνδρου. Το νέο απορριατοφόρο είναι μεγάλο και έχει χωρητικότητα 16 κυβικών μέτρων συμπιεσμένα σκουπίδια. Είναι κατηγορίας μύλος και κόστισε 150.000 ευρώ τα οποία πληρώθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημός του ΥΠΕΣ. Την πρόταση υπέβαλε ο Δήμος Άνδρου το 2021. Εγκρίθηκε. Και αγοράστηκε με διαγωνισμό από τον Δήμο Άνδρου από την μεγαλύτερη εταιρεία απορριμματοφόρων στην Ελλάδα (Καούσης).  

Με το νέο απορριμματοφόρο εμπλουτίζεται ο απαρχαιωμένος στόλος απορριμματοφόρων του Δήμου Άνδρου. Το αμέσως προηγούμενο καινούριο απορριμματοφόρο ήρθε στην Άνδρο το 2015 και ήταν χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων. Δόθηκε δωρεάν στην Άνδρο από πρόγραμμα ανακύκλωσης. Την πρόταση είχε υποβάλει η διοίκηση Γλυνού και ολοκληρώθηκε επί διοίκησης Σουσούδη. 

 Το νέο απορριμματοφόρο θα μπει σε καθημερινή λειτουργία μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πινακίδων του (ταξινόμηση), η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Μαΐου. Η μηχανή του είναι 330 ίππων. Είναι μάρκας Ford.

 Η Άνδρος έχει πλέον ξεκινήσει ένα πλάνο ανανέωσης του γερασμένου στόλου των απορριμματοφόρων της. Γίνεται προσπάθεια νοικοκυρέματος του νησιού όπως έχει φανεί κυρίως τα δύο τελευταία καλοκαίρια όπου η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Άνδρου και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας έχουν πετύχει τους στόχους μιας καθαρής Άνδρου. Κάτι που οδηγεί κάθε τέλος σεζόν σε ετήσιο τραπέζι επιβράβευσης τους και από τον δήμαρχο Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"