ΜΑΤΙ: Κακούργημα για 5, πλημμέλημα για 12, ανάμεσα τους και ο Γιάννης Καπάκης…

Ότι απέμεινε μετά την φωτιά του Ιουλίου 2018 από το εστιατόριο της κατασκήνωσης του Οίκου Ναύτη στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για την οποία παραπέμπονται σε δίκη 5 για κακούργημα και 10 για πλημμέλημα, ανάμεσα τους και ο τότε ΓΓΠΠ και σήμερα επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Άνδρου Γιάννης Καπάκης.

Τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η απόφαση του συμβουλίου αποδέχεται την πρόταση του ανακριτή για πέντε από τους κατηγορουμένους και ανοίγει τον δρόμο για τη δίκη. Στο βούλευμά, έκτασης 300 σελίδων, το συμβούλιο πλημμελειοδικών υιοθετεί την πρόταση του ανακριτή Μαρνέρη πως το αποδεικτικό υλικό δικαιολογεί τη στοιχειοθέτηση κακουργήματος για πέντε από τους κατηγορουμένους και για 12 κατηγορουμένους αποδέχεται την στοιχειοθέτηση πλημμελήματος ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, για κακούργημα παραπέμπονται οι της πυροσβεστικής Σωτήριος Τερζούδης (τότε αρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος), Βασίλειος Ματθαιόπουλος (τότε υπαρχηγός Επιχειρήσεων), Ιωάννης Φωστιέρης (τότε διοικητής του ΕΣΚΕ), Γεώργιος Πορτοζούδης (τότε διοικητής της ΥΕΜΠΣ) και Στέφανος Κολοκούρης (τότε διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ). Και για πλημμέλημα παραπέμπονται οι πολιτικοί Ρένα Δούρου (περιφερειάρχης) Ηλίας Ψηνάκης (δήμαρχος), Ευάγγελος Μπουρνούς (δήμαρχος) και ο πρώην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης (σήμερα επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Άνδρου) για τους οποίους το Συμβούλιο αποφάνθηκε πως τέλεσαν «πλημμεληματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας κατά συρροήν».

 

Αναλυτικά παραπέμπονται συνολικά σύμφωνα με το βούλευμα:

– Τερζούδης Σωτήριος, Ματθαιόπουλος Βασίλειος, Φωστιέρης Ιωάννης, Πορτοζούδης Γεώργιος και Κολοκούρης Στέφανος, η ανάκριση θα συνεχιστεί για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης που είναι κακούργημα.

– Γκολφινος Χρήστος, Παντελεάκος Φίλιππος, Παπαδόπουλος Δαμιανό, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Χιώνης Χαράλαμπος, Λαμπρης Χρήστος, Δροσόπουλος Χρήστο, Συρογιάννης Χαράλαμπος, Καπάκης Ιωάννης, Δούρου Ειρήνη, Ψηνάκης Ηλίας, Μπουρνούς Ευάγγελος παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά την Σταύρωση.....ακολουθεί η Ανάσταση.....................

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άρον άρον Σταύρωσον αυτόν....τον .Καπάκη,.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είχε καμία ευθύνη στο επιχειρισιακο.
Η λάσπη ξέρετε γυρίζω πίσω και ακολουθούν οι αγωγές.
Όσοι πάνε για κακούργημα που είχαν και την ευθύνη, σήμερα είναι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπα μόνο το κακούργημα μετράει για εσάς; Το πλημμέλημα κατά συρροή είναι αθώωση; Και γιατί παραπέμπεται σε δίκη παρακαλώ; Αν είναι αθώος τότε τι σημαίνει «πλημμεληματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας κατά συρροήν»; Μπορείτε να μας μεταφράσετε τι σημαίνει η παραπάνω δικονομική φράση;
ΥΓ Όσο για τις αγωγές μάλλον θα απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού τύπου (ηλεκτρονικού, γραπτού κλπ) που το αναπαρήγαγαν αλλά και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που έγραψε το κατηγορητήριο και τον παραπέμπει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro