Για την ύδρευση έργα 3.722.730 €: νέοι αγωγοί, ψηφιακοί υδρομετρητές, φίλτρα νερού, 26 ασύρματοι συγκεντρωτικοί μετρητές νερου κλπ.

(Το Μπατσί είναι το τουριστικό κέντρο της Άνδρου. Ο οικισμός έχει χρόνια προβλήματα με την ύδρευση. Τα τελευταία χρόνια (2018-2021) έγιναν βελτιώσεις στο περιφερειακό δίκτυο από τον Δήμο Άνδρου. Όμως, όπως φαίνεται από την σημερινή ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη ήρθε η ώρα για πλήρη αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου που λόγω παλαιότητας εξακολουθεί να έχει προβλήματα. Συγχρόνως ήρθε η ώρα να τοποθετηθούν ψηφιακοί υδρομετρητές σε πολλούς οικισμούς και συστήματα φιλτραρίσματος του νερού. Είναι μια ελπιδοφόρα αρχή αυτά τα νέα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ του υπουργείου Εσωτερικών μετά από τις μελέτες και τις προσπάθειες της τεχνικής υπηρεσίας και του δημάρχου Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δ. Άνδρου» προϋπολογισμού 3.722.730,00€.

Η ένταξη αφορά:

-Την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Μπατσίου. Το έργο αφορά αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης  σε μήκος 17.033 μέτρων με νέους αγωγούς, καθώς και τα συνοδά φρεάτια και εξαρτήματα.

-Την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών τηλεμετρικών συστημάτων υδρομέτρησης και ελέγχου διαρροών με ενσωμάτωσή τους στα υφιστάμενα δίκτυα του Δήμου μας. Αφορά την τοποθέτηση 2.300 οικιακών υδρομετρητών σε οικισμούς του  Δήμου μας,  26 ασύρματων συγκεντρωτών δεδομένων ψηφιακών μετρητών κατανάλωσης νερού, δύο συσκευές χειρός συλλογής μετρήσεων, καθώς εργασίες τοποθετήσεις των ανωτέρω.

-Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων φίλτρανσης νερού και του αναγκαίου εξοπλισμού για τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα ύδρευσης ή την τροφοδοσία τους από πηγές και συνοδά ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τη δημιουργία σταθμών παροχής πόσιμου νερού στους οικισμούς του Δήμου μας.

-Την υπηρεσία τεχνικής βοήθειας για την ωρίμανση και προώθηση των ανωτέρω έργων και δράσεων.

Το θέμα της ύδρευσης των οικισμών αποτελεί για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να «χτίζουμε» τις αναγκαίες υποδομές, ώστε το αγαθό της ύδρευσης να φτάνει με ασφάλεια και επάρκεια σε κάθε σπίτι τα επόμενα χρόνια.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από χρυσάργυρο θα είναι φτιαγμένοι οι αγωγοί? 3.7 εκατομμύρια ευρώ??? Με πενήντα χιλιαρικακια στο φτιάχνω πένα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάντε τον κόπο να διαβάσατε το κείμενο. Μιλάει για πλήρη αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου που λόγω παλαιότητας εξακολουθεί να έχει προβλήματα. Συγχρόνως μιλά για αγορά και τοποθέτηση ψηφιακών υδρομετρητων στους βασικούς οικισμούς και για συστήματα φιλτραρίσματος του νερού...
Ποιος είπε για μερικούς επιφανειακούς αγωγούς;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

και ο Κάτω Αγ.Πέτρος είναι 'χωριουδάκι' και μάλιστα συμβάλλει με τις τουριστικές μονάδες του στην οικονομία του νησιού αλλά το έργο της ύδρευσης του δεν έχει ακόμα ξεκινήσει ενώ ο προυπολογισμός είναι έτοιμος και τα χρήματα υπάρχουν. Καλή Ανάσταση..

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Δημαρχε Χρονια Πολλα και Καλη Ανασταση σ ολο τον κοσμο.
Σας φερνω εν γνωση μερικα γεγονοτα δια την υδρευση της Κοινοτητος
Παλαιοκαστρου χωριο Επισκοπειο. Αν βαλεις μια χυτρα με νερο να βρασει
για 15 λεπτα και αδιασεις το νερο θα σχηματισθει στην εσωτερικη επιφανεια της
ενα στρωμα λευκο σαν σταχτη {πιστευω αλατα } . Στο σπιτι μου που ειναι στο
κατω μερος του χωριου εχω τρια φιλτρα ,ενα με μεταλικο φιλτρο,ενα με
βαμβακερο και ενα των 6 μαικρο δεν σας λεω ποσο συχνα πρεπει να τα αλλαζω.
Τελος απο την δεξαμενη μεχρι την εισοδο του χωριου ειναι η ιδια μαυρη
σωληνα που απο την αρχη ειχε βαλη ο Γιαννης Γλυνος ,νομιζω οτι ειναι
γνωστο για τον καρκινο που προκαλει, Πιστευω οτι και τα χωριουδακια μας
ειναι μερος της Ανδρου. Ευχαριστω σας.