Και η Άνδρος στην εφαρμογή των κυρώσεων! Φρουρείται από το λιμενικό ρωσικό πλοίο στην Κάρυστο!

Το ρωσικό τάνκερ Pegas αγκυροβολημένο στ' ανοιχτά της Καρύστου με δύο ρυμουλκά δίπλα του. Φωτογραφία Εν Άνδρω.gr

Εδώ και 25 μέρες το υπό ρωσική σημαία τάνκερ Pegas 115.000 τόνων πλήρες φορτίου αργού πετρελαίου έχει αγκυροβολήσει ανοικτά της Καρύστου κοντά στη ρότα των ακτοπλοϊκών πλοίων της γραμμής μας και φυλάσσετε επί 24ωρου βάσεως από τα πλοιάρια της ακτοφυλακής Ραφήνας, Άνδρου και Λαυρίου γιατί έχει απαγορευτεί ο απόπλους επειδή θεωρείται ρωσικών συμφερόντων και εμπίπτει στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα τα ρωσικά πλοία.

Κάπως έτσι βρίσκεται και η Άνδρος μπλεγμένη στις κυρώσεις καθώς το σκάφος της ακτοφυλακής της περιφρουρεί, μαζί με τα πλοιάρια της ακτοφυλακής της Ραφήνας και του Λαυρίου, το ρωσικό πλοίο, που αγκυροβολημένο και με δύο ρυμουλκά δίπλα του. Το πλοίο  περιμένει να δει τι θα κάνει και που θα καταλήξει. Πάνω στο πλοίο έχουν βρεθεί παγιδευμένοι 19 Ρώσοι ναυτικοί, οι οποίοι κοντεύουν – όπως λένε αυτοί που τους επιβλέπουν - να εξαντλήσουν τα καύσιμα.

 

Άλλη μια χτεσινή φωτογραφία του ρωσικού τάνκερ Pegas με τα δύο ρυμουλκά δίπλα του ανοιχτά της Καρύστου. Φωτογραφία Εν Άνδρω.gr

Το πλοίο όπως γράψαμε από τις 19 Απριλίου ήταν ήδη στον Κάβο Ντόρο και προσέγγισε λόγω βλάβης το αγκυροβόλιο της Καρύστου. Η βλάβη επισκευάστηκε όμως απαγορεύθηκε ο απόπλους του. Προορισμός όπως γράφεται στο Marine Traffic είναι ο Μαρμαράς στα Στενά των Δαρδανελίων. Κάποιοι λένε πως το πλοίο πήγαινε στη Ρωσία και μπλοκαρίστηκε από τους Τούρκους στα Στενά.

Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 25 μέρες και η τύχη του πλοίου, αλλά και του φορτίου δεν έχει ξεκαθαριστεί. Η διαχειρίστρια εταιρεία καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αποδείξει ότι το πλοίο δεν ανήκει στον κατάλογο με τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι επικαλούνται έγγραφα που δείχνουν ότι το πλοίο είχε μεταβιβαστεί πριν την 24η Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησαν οι κυρώσεις. Κάτι που προφανώς δεν έγινε αποδεκτό. Λένε πως στην όλη διαδικασία παρενέβησαν από κάποια στιγμή και μετά και οι Αμερικάνοι. Έτσι το πλοίο συνεχίζει να παραμένει αγκυροβολημένο αρόδο στην Κάρυστο - με δύο ρυμουλκά δίπλα του και ένα πλοιάριο της ελληνικής ακτοφυλακής - χωρίς προορισμό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

@Andriotis

Έτοιμοι είμαστε, μην ανησυχείτε. Αρκεί να μείνετε μακριά από το πληκτρολόγιο γιατί υπάρχει πάντα ο φόβος να καεί και το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο

This comment was minimized by the moderator on the site

@ Andriotis.
Σωστός.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς δεν κάνει προσπάθεια να βρει ειρήνη από τη δύση. Η Δύση χρειάζεται τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και θα τον πάρουν. Ο Πούτιν είναι ο μόνος που είναι ακόμα ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις. Οι άνθρωποι θα πεθάνουν ενώ ο Ζελένσκι βγάζει χρήματα και τα κρύβει στην υπεράκτια. Και όλα αυτά γιατί δεν θα επιτρέψουν ελεύθερες εκλογές στην Ουκρανία. για τι? Το εμπόριο είναι αυτό που φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Η αφαίρεση της Ρωσίας από το SWIFT είναι ακριβώς το αντίθετο. Το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει την Ευρώπη. Ετοιμαστείτε όλοι.