Λάθος το κλείσιμο της Αναπτυξιακής τότε. Λάθος οι αντιδράσεις αποπληρωμής των οφειλών της τώρα.

 Του Χρήστου Βουραζέρη

π. Αντιδημάρχου Οικονομικών Άνδρου

 

Φωτογραφία από το επίμαχο συμβούλιο του 2017 όπου εικονίζονται οι αντιδικούντες για το κλείσιμο της Αναπτυξιακής Χ.Βουραζέρης, Λ.Μπάλλας με τον τότε δήμαρχο Θ.Σουσούδη.  Ο τότε  Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χ. Βουραζέρης παρεμβαίνει και σήμερα στο επίμαχο θέμα των ημερών και σε ανοικτή επιστολή του εξηγεί την τότε και την σημερινή αντίθεση του στους χειρισμούς του Θ. Σουσούδη.

"Διαμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…"  (Ψαλμός 21ος Παλαιάς Διαθήκης)

Με αυτή τη φράση επέλεξα να τοποθετηθώ, για το φλέγον πολιτικό θέμα των ημερών μας, αυτό της εκκαθάρισης της εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.». Μιας εταιρείας που κάποτε ήταν (και θα μπορούσε ακόμη να είναι) το καμάρι της Άνδρου για τα έργα εντός της Άνδρου αλλά και ευρύτερα, εντός των Κυκλάδων.

Κάνοντας τον απολογισμό μου, έχοντας παρέλθει 5 χρόνια από το συμβούλιο εκείνο το οποίο ήταν το κύκνειο άσμα της Αναπτυξιακής, αλλά και το πολιτικά δικό μου, η θέση μου παραμένει η ίδια. Η Αναπτυξιακή Άνδρου ΔΕΝ έπρεπε να τεθεί σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, αλλά να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Είχα παρουσιάσει ένα σύνολο ενεργειών (έχουν καταγραφεί στην απόφαση)  με το οποίο θα μπορούσε να εξυγιανθεί, να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της και σήμερα να αποτελούσε τον κύριο κατασκευαστικό και συμβουλευτικό μηχανισμό της Άνδρου στα τεχνικά έργα και γενικά στην όλη ανάπτυξη του Νησιού μας.

Δυστυχώς η θέση αυτή δεν εισακούστηκε και έτσι το μόνο που μένει είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μας την πολιτική ευθύνη εκείνου του συμβουλίου, που μας αναλογεί για την επιλογή μας, προεξάρχοντος εμένα.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου και θα πληρωθούν άμεσα οι οφειλές προς τους πιστωτές της εταιρίας για τις οποίες υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Από την στιγμή μάλιστα που δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου μας, μιας και υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω σχετικής διάταξης.

Τέλος μιας και αυτή η «βιαστική και επιπόλαια» πραγματικά απόφαση για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, δεν μπορεί να ανακληθεί, το ελάχιστο που μένει να γίνει είναι να πληρωθούν σύντομα και έντοκα όλοι οι πιστωτές της εταιρείας.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρόβλημα ήταν αν βουλιάξει στα χέρια του κ.βουραζερη η ότι τελικά αφήσαν καποιοι να κλείσει η Αναπτυξιακή;Αςλειπουν λοιπόν τα κακόβουλα σχόλια καλό είναι να μην σαμποταρεται τις ιδέες κ τις αξίες του κ.βουραζερη.φυσικα όλοι έχουμε το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου κ τής έκφρασης για να μπορούμε να βγάζουμε τα συμπεράσματα μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ. Βουραζέρης. Που δεν τον άφησαν να παίξει και με την Αναπτυξιακή και να τη βουλιάξει, όπως βούλιαξε και τα οικονομικά του Δήμου. Κι ας φαντασιώνονται οτι άφησαν χρήματα! Πράγματι, δεν έπρεπε να κλείσει η Αναπτυξιακή, αλλά όχι στα χέρια του κ. Βουραζέρη, γιατί θα μιλούσαμε για άλλα τώρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Χρήστο! Μια ψύχραιμη φωνή που έπρεπε να μιλήσει. Έχεις δίκιο σε όλα