ΔΙΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Αγώνας της διοίκησης να γίνουν τα έργα των ασφαλτοστρώσεων στο νησί. Αγώνας και της αντιπολίτευσης για να μην γίνουν τα έργα!...

Μεγάλος ο αγώνας της αντιπολίτευσης να μην γίνουν ασφαλτοστρώσεις στο νησί. Μεγάλος και ο αγώνας της διοίκησης να γίνουν ασφαλτοστρώσεις. Και μεγάλα τα εμπόδια λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα ασφαλτοειδή. Μεγάλη τέλος και η αγωνία του νησιού να βρεθεί τρόπος να γίνουν τα έργα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγονοι κατέστησαν τόσο ο ανοιχτός διαγωνισμός ασφαλτοστρώσεων,  όσο και η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας στις δημοτικές ενότητες Χώρας, Κορθίου και Υδρούσας. 

Με τον όρο «άγονοι» εννοούμε, ότι κανένας εργολάβος δημοσίων έργων δεν ενδιαφέρθηκε έστω και με μηδενική έκπτωση να αναλάβει την εκτέλεση των ανωτέρω έργων. Το μεν πρώτο έργο αφορά την ασφαλτόστρωση των οδών στον «Χάρακα» Γαυρίου, προς την παραλία «της Γριάς το Πήδημα», προς την παραλία «Ατένι» και προς «Καλιβάρι-Ζόργκο». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.2 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπ. Εσωτερικών.

Το δεύτερο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, (1 εκατ. για κάθε δημοτική ενότητα Χώρας και Υδρούσας) και καλύπτεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Γι’ αυτό το έργο και για λόγους ταχύτερης ανάθεσης ακολουθήθηκε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία επιτρέπει στους Δήμους να ακολουθήσουν ανάλογες διαδικασίες όταν με απόφασή του Υπ. Εσωτερικών έχει τεθεί δήμος ή τμήμα δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί για τις περιοχές Υδρούσας και Χώρας και η σχετική απόφαση είναι σε ισχύ μέχρι τις 25/2/2023.

Κάθε λοιπόν «φιλολογία ή παραφιλολογία» περί παράνομων διαδικασιών δεν έχουν καμία βάση. Καμία βάση δεν έχει και κάθε υπόνοια της ενωμένης αντιπολίτευσης των Σουσούδη-Καπάκη περί σχέσεων με εργολάβους κ.τ.λ. 

Η πράξη, τους διαψεύδει περίτρανα. Οι εργολάβοι δεν προσήλθαν ούτε σε διαδικασίες ανοιχτού διαγωνισμού, ούτε σε αυτές με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Βασική αιτία οι πολύ χαμηλές τιμές με τις οποίες αποζημιώνονται οι εργολάβοι μέσα στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την έκρηξη των τιμών στα πετρελαιοειδή (άσφαλτος κ.τ.λ).

Παράλληλα το κλίμα ενστάσεων, εντάσεων και υπονοούμενων από την πλευρά της αντιπολίτευσης των Σουσούδη - Καπάκη δεν βοηθάει. Δημιουργεί ένα νοσηρό κλίμα-μέσα στο οποίο κανείς δεν θέλει να δραστηριοποιηθεί.

Μεγάλος χαμένος, το νησί μας και οι υποδομές του.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια πλήρους ανυπαρξίας ασφαλτοστρώσεων, συντηρήσεων και παρεμβάσεων ασφάλειας το ανίκανο παρελθόν ενοχλείται στην προοπτική εκτέλεσης έργων.

Κρίμα για το νησί μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα στα πλαίσια των νόμων, με γνώμονα το καλό της Άνδρου να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα έργα μπορούμε. Η συνασπισμένη αντιπολίτευση θα συνεχίσει να προσπαθεί να μπλοκάρει με προσφυγές το έργο του Δήμου.

Ευχόμαστε να μας διαψεύσουν.

Θα συνεχίσουμε μαζί με τους κατοίκους και όλους όσους αγαπούν το νησί να παλεύουμε χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες για μια καλύτερη Άνδρο. Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ