Πέθανε ο πρόεδρος Υψηλού-Λαμύρων Τέλης Αστράς - Ανακοινώσεις και δηλώσεις

 

Σήμερα το πρωί 10 Μαρτίου 2023 πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Άνδρο Τέλη Αστρά. Ο Αριστοτέλης Αστράς ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Λαμύρων-Υψηλού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου επί αρκετά χρόνια. Επίσης ήταν και πρόεδρος στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα ο Τέλης Αστράς υπήρξε υπάλληλος στην Polebros των Πολέμηδων, μετά ήταν ναυτιλιακός πράκτορας στο πλοίο Aqua Juel. Εδώ και αρκετά χρόνια είχε το παλιό καφενείο του Μπόνη στην πλατεία Γηροκομείου στην Χώρα. 

Ο Τέλης 72 χρόνων αρρώστησε αιφνιδίως πριν μερικούς μήνες - λίγο πριν το περσινό καλοκαίρι - και πήγε στο νοσοκομείο. Η ασθένεια τον κατέβαλε και έκτοτε δεν άνοιξε ποτέ το παλιό καφενείο που λειτουργούσε ο ίδιος και υπήρξε επί πολλά χρόνια στέκι των εχόντων σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση της Άνδρου. Ο Τέλης με τη μοναδική και αγαπητή από όλους προσωπικότητα ήταν ο τελευταίος της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε μετατρέψει το καφενείο του σε στέκι όλων των ασχολούμενων με την πολιτική της Άνδρου. Ήταν το παλιό καλό καφενείο όπου όλοι πέρναγαν χειμώνα-καλοκαίρι για έναν πρωινό καφέ και να μάθουν τα νέα με τον παλιό τρόπο.

O Tέλης και το καφενείο του ήταν κάτι σαν ο πρόγονος του facebook στην Άνδρο. Εκεί κυκλοφορούσαν νέα, φήμες, απόψεις, εκτιμήσεις, αντεγκλήσεις. Από εκεί και τακτικούς πρωινούς θαμώνες του Τέλη μαθαίναμε κι εμείς κάποια νέα ή κάποιες απόψεις. Εκεί καταφύγαμε αρκετές φορές κι εμείς να συζητήσουμε και να πληροφορηθούμε κάποια από τα τεκταινόμενα στο νησί. Εκεί είχαμε κάποιες μοναδικές συζητήσεις με τον αείμνηστο παλαίμαχο της ελληνικής δημοσιογραφίας Άγγελο Μαρόπουλο, κάποιες μακριές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις με τον αείμνηστο γιατρό Νίκο Θεολόγου, με τον παλιό έπαρχο Γιάννη Μαλταμπέ, αλλά και με φίλους και γνωστούς εδώ και τόσα χρόνια. Και φυσικά συζητήσεις με τον ίδιο τον Τέλη για το Υψηλού και τα Λάμυρα, που ήταν το πάθος του. Από πέρσι ένα σφίξιμο στη καρδιά υπήρχε όταν περνάγαμε από το παλιό κλειστό στέκι. Τώρα πια γίνεται δυσκολότερο που οριστικοποιήθηκε το τέλος του.

Ο Τέλης ήταν τέλος ο φύλακας άγγελος του νερού του Υψηλού και των Λαμύρων. Εδώ και χρόνια με το τζιπάκι του ανεβοκατέβαινε ακούραστα και επιδιόρθωνε το δίκτυο, έλεγχε τη δεξαμενή και την γεώτρηση πάνω από τις Στραπουριές και το δίκτυο από τι Εβρουσιές. Ήταν η αναφορά και η απαντοχή σε κάθε πρόβλημα του νερού της περιοχής. Ήταν πολλά για όλους ο Τέλης που έφυγε αυτή την ανοιξιάτικη μέρα του Μάρτη.

Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 12 Μαρτίου στο αγαπημένο του Ταξιάρχη στο Υψηλού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Άνδρου που θα τον σκεπάσει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ενημερώθηκα για τον θάνατο του εκλεκτού φίλου και στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αριστοτέλη Άστρα. 
Ο Τέλης, όπως όλοι τον ξέραμε, υπήρξε Πρόεδρος των Λαμύρων, Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, στέλεχος του Λιμενικού Ταμείου. Υπήρξε αγωνιστής της ζωής με ήθος και συνέπεια στις αξίες του. Όλοι θα θυμόμαστε το "καφενείο του Τέλη", τις πάντα στοχευμένες του πολιτικές σκέψεις και αναλυσεις.
Τέλη θα μας λείψεις !
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!
Δημήτρης Λοτσάρης
Δήμαρχος Άνδρου
 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Φ. ΦΟΡΤΩΜΑ 

Με λύπη πληροφορήθηκα σήμερα την απώλεια του Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά, ενός από τα πιο άξια στελέχη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις Κυκλάδες. Ο Τέλης, ο οποίος ήταν Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Άνδρου και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου, υπήρξε πάντοτε αγωνιστής της ζωής και σπουδαίος άνθρωπος. Με ανιδιοτέλεια και ήθος, προσέφερε επί πολλά έτη τις υπηρεσίες του, σε όποια θέση εκλέχθηκε, προς όφελος των συμπολιτών του αλλά και της παράταξης. 

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Άνδρου που θα τον σκεπάσει.

 Φίλιππος Φόρτωμας

Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ  

Με την  αναγγελία του θανάτου του Αριστοτέλη Αστρά, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και από ώρα 11:00 έως 11:30,  αποφάσισαν ομόφωνα :

Εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του εξαιρετικού ανθρώπου της Άνδρου 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ

Ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Άνδρου, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ως μέλος Επιτροπών του Δήμου Άνδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, Κοινοτικός Σύμβουλος, ενώ ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμύρων.

Εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

- Να διατυπώσουν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

- Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα Άνδρου μέχρι την ημέρα της κηδείας.

- Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

- Να αναγνωστεί στην εξόδιο ακολουθία το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

- Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Τα έξοδα κηδείας ανέρχονται στο ύψος των 1.000€ και θα καλυφθούν με δημοτική δαπάνη. 

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτριος Λοτσάρης 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου»

 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΝΟΓΙΟΥ

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου Αριστοτέλη Αστρά. Ο Τέλης υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, ανιδιοτέλεια, ήθος, απόλυτη συνέπεια και αγωνιστικό πνεύμα. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας μαχητής των ιδεών του και η διαχρονική προσφορά του στην Άνδρο είναι αδιαμφισβήτητη. Ως Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Άνδρου, αγωνίστηκε με σθένος και πάθος για την προώθηση των ιδεών και των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Σήμερα, πληροφορήθηκα με θλίψη την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου και φίλου Αριστοτέλη (Τέλη) Αστρά. Μια απώλειά, που αναμφίβολα καθιστά την οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας στην Άνδρο και τις Κυκλάδες φτωχότερη.

Ο Τέλης Αστράς υπήρξε Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Άνδρου, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Υψηλού-Λαμύρων Άνδρου. Έδωσε μάχες πολλές για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας, σε δύσκολα χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ένας πραγματικός μαχητής, που αγαπούσε και στήριζε πάντα οτιδήποτε αφορούσε την Άνδρο. Ξεχώριζε για την απλότητα, την εργατικότητα, την εντιμότητά και το ήθος του. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος και συναγωνιστής.

Ο Τέλης θα λείψει σε όλους μας, στην παράταξη και στην κοινωνία της Άνδρου. Αποχαιρετώ έναν αγαπημένο φίλο και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους του. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Τέλη. Σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες με την αγάπη σου και την φιλία σου!

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ.

Η Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Άνδρου, σήμερα με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του αγαπημένου της Προέδρου Αριστοτέλη Αστρά, τον Τέλη μας. Ως πρόεδρος της Τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Άνδρου αλλά και ως πρόεδρος της κοινότητας Λαμύρων, διετέλεσε με αφοσίωση , αδιάκοπη προσφορά, και σθένος όλα αυτά τα χρόνια για το αγαπημένο του νησί. Ο Τέλης πολέμησε πολλές φορές με το ΔΕΝ και το ΑΔΥΝΑΤΟΝ και τα κατάφερε με επιτυχία .Πρόεδρε, σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό.
Τιμώντας την προσφορά και την μνήμη του , η Δημ.Τ.Ο. Ν.Δ. Άνδρου, ψηφίζει ομόφωνα:

- Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του,
- Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στα τοπικά μέσα,

- Να σταλεί στεφάνι εις μνήμιν του εκλιπόντος,

- Να παραστούν στην κηδεία τα μέλη .

Αιώνια σου η μνήμη.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό πρακτικού 22/2023 Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται.
Η Αντιπρόεδρος Τουντασάκη Σοφία

Ο Γεν . Γραμματέας Παπαδάκης Γεώργιος και τα μέλη.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

ΨΗΦΙΣΜΑ

   Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 επί το θλιβερό αγγέλματι της εκδημίας του επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Επιτρόπου και Προέδρου της Κοινότητας Λαμύρων

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΣΤΡΑ

αποφάσισαν ομοφώνως τα κάτωθι:

  1. Να εκφράσουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικογενείς του εκλιπόντος.
  2. Να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του Ταξιάρχη.
  3. Να σταλεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντος
  4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
  5. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα προ του πέρατος της Εξοδίου Ακολουθίας και να επιδοθεί στους οικογενείς του εκλιπόντος.

Τα αποτυπώματα της αγάπης του Αριστοτέλη για το χωριό του και τον Ταξιάρχη θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στις καρδιές μας.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ 

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ταξιάρχη Υψηλού.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλος ανθρωπος...
Αιωνια η μνημη.