Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ: Πλεύση στη "θολή γραμμή των οριζόντων"...

Στις 26 Μαρτίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου στη Χώρα ο Θ. Σουσούδης ανήγγειλε την εκ νέου υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Άνδρου.

Μετά 18 ολόκληρα χρόνια στην τοπική πολιτική ο Θ. Σουσούδης (2006-2023) και πέρα από το καταγγελτικό λόγο κατά της διοίκησης Λοτσάρη άφησε τους δικούς του απολογισμούς και τις όποιες προτάσεις του για το... μέλλον! Θυμίζουμεπως ε ίναι η πέμπτη  εκλογική αναμέτρηση που συμμετέχει ο κ. Σουσούδης και η τέταρτη συνεχόμενη ως επικεφαλής παράταξης. Έχει χάσει δύο αναμετρήσεις (2010 & 2019) και έχει κερδίσει μια (2014). Από το 2006 που πολιτεύεται μέχρι σήμερα - 18 ολόκληρα χρόνια - κι ακόμα δεν συγκρότησε προτάσεις πέρα από καταγγελίες! Είναι προφανές πως του φταίνε πάντα οι άλλοι, οι αντίπαλοι. Και ποτέ ο ίδιος. Εξασκήθηκε στις καταγγελίες το 2010. Διακρίθηκε το 2014. Τις έκανε σημαία του το 2019. Και επανέρχεται δριμύτερος μη έχοντας κάτι άλλο να πει το 2023.

Στην σχετικά ολιγόλεπτη και γενικόλογη ομιλία του εξήγγειλε 6 αναπτυξιακούς άξονες, τους οποίους ανέφερε. αλλά επιφυλάχθηκε πως θα τους αναπτύξει προσεχώς. Επίσης και τα στελέχη του συνδυασμού του θα αναγγελθούν κι αυτά προσεχώς. Αν κρίνουμε από τους παρόντες δεν υπάρχουν για την ώρα εκπλήξεις. Παρόντες ήταν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι από το παρελθόν. Από τα "νέα" πρόσωπα ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτευόμενοι προσκείμενοι στον κ. Καπάκη. 

Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καπάκη.

Στα παρασκηνιακά της αναγγελίας πρέπει να προσθέσουμε πως της προηγουμένης ο κ. Καπάκης εξέεδωσε μακρόσυρτη ανακοίνωση όπου εξηγούσε ότι ο κ. Λοτσάρης είναι κακός δήμαρχος για μια σειρά λόγους. Κακό, όμως, δήμαρχο αποκάλεσε και τον κ. Σουσούδη, αλλά χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Την επομένη τα στελέχη του ήταν παρόντα στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Σουσούδη. Άγνωστο αν αυτό σημαίνει πως δεν θα κατέβει ο κ. Καπάκης. Άγνωστο, επίσης, αν πήγαν να πειστούν για το πόσο κακός δήμαρχος υπήρξε ο κ. Σουσουδης ή για το αν πόσο καλή μεταπήδηση μπορούν να κάνουν οι ίδιοι σε αυτόν. Βοηθά πάντως στη μεταγραφή και η αναγγελθείσα αλλαγή του ονόματος του συνδυασμού του κ. Σουσούδη που από "νέοι ορίζοντες" γίνονται "ανοιχτοί ορίζοντες!!! Οι "νέοι ορίζοντες" φαίνεται πως μετά 14 χρόνια... πάλιωσαν! Ή, ακόμα χειρότερο πως η αλλαγή του ονόματος της παράταξης Σουσούδη μπορεί να σημαίνει πως και ο ίδιος δεν θέλει ίσως να θυμάται και το παρελθόν, μιας και οι επιτυχίες του ήταν ελάχιστες, ενώ οι αποτυχίες του πάρα πολλές. Αλλάζοντας όνομα αναιρεί λοιπόν αναδρομικά την παράταξη και τον εαυτό του... 

Παρόντες και 160 περίπου κάτοικοι του νησιού.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η σύμπλευση επί τετραετία των κ. Σουσούδη και του κ. Καπάκη είναι πως άφησαν πίσω  αυτό που τους χώρισε τότε και πλέον τους ενώνει σήμερα. Ο λόγος για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου που ήταν σημείο σύγκρουσης τους επί 5ετία. Όμως, από το 2019 που υπέστειλε την σημαία ο κ. Σουσούδης έγινε σημείο ενότητας. Θυμίζουμε πως ο κ. Σουσούδης καταψήφισε την παραλαβή των μελετών που εκπονήθηκαν επί της δημαρχίας του! Και όταν βγήκαν τα τεύχη δημοπράτησης και ήδη δρομολογείται η κατασκευή του ΧΥΤΥ αυτοί που χαιρετήσαν την ελευθέρωση της Σταυροπέδας και την ανάδειξη του ιστορικού Στρόφιλα και μίλησαν θετικά για την επόμενη μέρα της Άνδρου με την δημιουργία νέου ΧΥΤΥ ο Περιφερειάρχης, ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος Άνδρου.

Ο κ. Σουσούδης δεν εξέδωσε ούτε μια αράδα ανακοίνωση για το μοναδικό έργο (της μελέτης του ΧΥΤΥ) της κατά τα άλλα 5ετούς άκαρπης θητείας του μένοντας πιστός στον συνοδοιπόρο του κ. Καπάκη. Σήμερα είναι άγνωστο αν συνεχίζει να στηρίζει την Πλούσκα ή έχει αλλάξει άποψη. Το συνηθίζει άλλωστε. Για παράδειγμα το 2014 έλεγε όχι στην Πλούσκα, το 2015 είπε ναι στην Πλούσκα και το 2019 ανακάλυψε πως η μελέτη του κάτι είχε λάθος και την καταψήφισε!!! Τώρα δεν λέει κουβέντα το έργο που ξεκινά εφέτος να κατασκευάζεται. Ένα μόνο είναι γνωστό: πως ο κ. Σουσούδης πολιτεύεται επί 14 ολόκληρα χρόνια με σημαίες ευκαιρίας...

Κάπως έτσι και στις 26 Μαρτίου οι «Νέοι Ορίζοντες» έσβησαν. Κι άνοιξαν πανιά οι «Ανοικτοί Ορίζοντες». Αν κρίνουμε όμως από τα χρόνια που τους βαραίνουν δεν είναι πια και τόσο νέοι και δεν είναι και τόσο πολύ υποσχόμενοι...

Σημείωση: Ο στίχος του τίτλου "στη θολή γραμμή των οριζόντων" είναι από το σπουδαίο ποίημα "Ιδανικός κι ανάξιος εραστής" του "αγίου" της θαλασσινής λογοτεχνίας Νίκου Καββαδία.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τον Νίκο δεν τον είδα κάπου. Προφανώς δεν ήθελε να φανεί αμέσως ότι άλλαξε στρατόπεδο. Απλά να τον ενημερώσω ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτοχορτο πλέον και αν νομίζει ότι με το να εμφανιστεί κατά το καλοκαίρι στους απέναντι μας έχει δουλέψει... ΈΧΑΣΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλε που ηταν η νεολαία???? Που ηταν το μελλον του νησιου???? Μονο συνταξιουχοι παρεβρεθηκαν στην συγκέντρωση???? Δεν υπηρχαν νεοι πουθενα??? Το μελλον του νησιου μας δεν μπορεσε να το πείσει ο Θεοδόσης..... Κριμα...... Μονο που οι νέοι κρατανε το νησι ζωντανο κυριε Θεοδοση , τι σχεδιο εχεις για αυτούς??? τι προτασεις εκανες ???? Οοοεεοοοο???

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΤΑΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ακουσα τον Σουσούδη! Μάλιστα. Έμεμψε τον Λοτσάρη οτι διοικεί με διαγραφές όσων τον βοήθησαν να εκλεγεί. Μιλάει προφανώς για τον Γιάννη και τον Νίκο. Μάλιστα. Ξεχνάει ο Θεοδόσης οτι επί θητείας του, έφυγαν ή ανεξαρτοποιήθηκαν ή κατέβηκαν εν τέλει με άλλους συνδυασμούς ο Κυριάκος, η Αννα, η Μαρία, ο Ανδρέας, ο πατέρας μου,η Λένα, ο Δημήτρης, ο Χρήστος, ο Αντώνης, εγώ, ο Μίλτος, ο Λευτέρης, η Φωτεινή και.... Μάλιστα. Ποιόν να πρωτοθυμηθώ, ποιόν να ξεχάσω που λέει και το τραγούδι. Ας μη μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί. Κατά τα λοιπά περιμένω τους υποψήφιους που θα ανακοινώσει απο την παράταξη ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ όπως υποσχέθηκε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θεός ας αναπαύσει τους Νέους Ορίζοντες. Πρόεδρε Ελληνικό καφέ και παξιμάδι να μας δώσεις

This comment was minimized by the moderator on the site

Πήξαμε στους Ορίζοντες βρε παιδιά! Νέοι, παλιοί, ανοιχτοί, κλειστοί! Τίποτα για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σημεία του Ορίζοντα είναι τέσσερα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί το Ανοιχτοί Ορίζοντες αντικατέστησαν το Νέοι Ορίζοντες; οι προηγούμενοι ήταν κλειστοί?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κουβέντα για τα βασικά προβλήματα του νησιού. Καμία ουσιαστική πρόταση για λύσεις. Γενικόλογες τοποθετήσεις που τίποτα δεν προσφέρουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Β. Αδάμης εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του κ. Σουσούδη. Λάθος πληροφορία λοιπόν που δεν αναιρεί σε τίποτα πως δεν εμφανίστηκε πολιτικά στη Χώρα ούτε αυτή την φορά. Κι όμως εξελέγη με τον καλπονοθευτικό νόμο από το Γαύριο ως σύμβουλος Χώρας! Και έκτοτε χάθηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θλιβερη φωτογραφία. Ποσο κριμα για τον Σουσουδη... Που ειναι η αιγλη με τις παλιες συγκεντρωσεις γεματες ελπιδα για το αυριο. Αν τα πρωτοκλασατα ονοματα του συνδιασμου του, ειναι αυτα που βλέπουμε στην φωτογραφία, θα ερθει η απόλυτη αποτυχια. Ουτε 25% δεν θα παρουν. Και θα ειναι η 5η ήττα του (μια σαν συμβουλος με Γιαννιση, 3 σαν επικεφαλής και μια τωρα). Κριμα, πολυ κριμα.. Θα πάρει κόσμο στο λαιμό του...

Περισσότερα