Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στο Μακροτάνταλο αξίας 910.000 !...

 

Βαρίδι - Μακροτάνταλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δίκτυο ύδρευσης στο Μακροτάνταλο 

Χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή  του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟΥ», προϋπολογισμού 910.000,00 €. Η χρηματοδότηση του έργου αποφασίστηκε στις 18/5/2023, μετά από σχετική πρόταση του Δήμου και αποτελεί κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό όλων των εγκαταστάσεων ύδρευσης των οικισμών Καλυβάρι, Άνω - Κάτω Βαρίδι και Παλαιστού της Κοινότητας Μακροταντάλου της Δ.Ε Υδρούσας Δήμου Άνδρου, ήτοι:

Α) αντικατάσταση του συνόλου των αγωγών του εξωτερικού υδραγωγείου,

Β) αντικατάσταση και επέκταση των αγωγών του εσωτερικού υδραγωγείου,

Γ) οικοδομικές εργασίες για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό των δύο υφιστάμενων δεξαμενών.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δ. Λοτσάρης δήλωσε : «Ένα ακόμα έργο, μια ακόμα δέσμευσή μας μπαίνει στην τελικά ευθεία υλοποίησης. Με έργα και δράσεις από το Μακροτάνταλο μέχρι το Κόρθι, από την Χώρα μέχρι το Μπατσί και το Γαύριο, αλλάζουμε την Άνδρο. Αφήνουμε την μιζέρια και την λάσπη στο ανίκανο παρελθόν και σ' αυτούς που το εκπροσωπούν. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Για να βελτιώσουμε υφιστάμενες υποδομές και να φτιάξουμε καινούργιες. Για μας κάθε χωριό, κάθε γειτονιά του Νησιού είναι κομμάτι της Άνδρου. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι θα συνεχίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκα και Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη για την χρηματοδότηση του έργου, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες στον Δήμο, όπου κάνουν όλοι το καλύτερο δυνατό.

Συνεχίζουμε, Μαζί για την Άνδρο.»

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ