ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ... ΠΡΥΜΝΗΣ!...

Του Ελευθερίου Μπάλλα

Δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω - Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023

  

Λόγια της πρύμνης

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι. Δευτέρα 22 Μαΐου 2023. Μία μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές και την μεγάλη απάντηση του Ελληνικού Λαού, ταξιδεύω. Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ραφήνας. Είμαι  βέβαιος ότι κάποιοι είχαν τέτοια στεναχώρια με το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν είχαν διάθεση να μιλήσουν. Εγώ πάλι ήμουν μέσα στην καλή χαρά. Με πλησιάζει ο Σπύρος Τσαούσης και με στενάχωρο ύφος μου λέει ότι θα τα πούμε στο συμβούλιο για το δημοσίευμά μου που του αποδίδω την πατρότητα του όρου: "θα τα κάνω ροντέο στο δημοτικό συμβούλιο".

Απορώ, του εξηγώ πως υπάρχει γραμμένο και μετά παραδέχεται ότι το είπε στο Δήμαρχο (ότι μπορεί να κάνει το Δ.Σ ροντέο) και ο Δήμαρχος το είπε σε δημοσιογράφο, που το σχολίασε. Αφού το παραδέχθηκε, λοιπόν, του είπα και εγώ για την καλή έννοια του όρου μάγκας (αυτός που είναι ικανός να κάνει κάτι). Και κάπου εκεί νόμιζα ότι τελειώσαμε.

Λόγια των troll

Όμως την άλλη μέρα βρέθηκα - ακόμα μια φορά - στο στόχαστρο ιατρού εξ Ελβετίας, που απαντά (σχεδόν πάντα)  είτε για τον Σουσούδη είτε για τον κ. Τσαούση με κείμενα διανθισμένα με πλήθος προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αλλά στο τέλος καταλήγει με ηθικοπλαστικά λόγια... για ενότητα, ομοψυχία και άλλα τέτοια!

Αμφέβαλλε ο άνθρωπος για το αν ο κ. Τσαούσης ήταν ο πρώτος που είπε την φράση ότι μπορεί να κάνει το Δ.Σ ροντέο. Μάλιστα το «απέδειξε» αφού, όπως λέει, ο κ. Τσαούσης έλαβε την άριστη αγωγή από τους γονείς, ενώ οι άλλοι δεν την έλαβαν. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι  άραγε; Ποιος πεθαμένος πατέρας αναφέρεται εν προκειμένω από τον κύριο αυτόν και θυσιάζεται για τα like των ακολούθων του;;;

Λόγια αλήθειας

Το θέμα δεν τελειώνει εδώ, την άλλη μέρα ο ίδιος ο Σπύρος Τσαούσης με άρθρο του αμφισβητεί εκ νέου ότι το είπε και από κάτω άρχισαν τα ωραία περί “φελλού προέδρου” και άλλες βλακείες γαλαζοαίματων. Εν πάσει περιπτώσει, επειδή δέχθηκα αυτές τις «επιθέσεις»  προσφεύγω όχι στην προσωπικότητά μου (που μου γράφει και ο γιατρός) αλλά σε αποδείξεις.

Παραπάνω φωτογραφία προ διετίας δημοσίευσης (21/9/21) όπου σχολιάζεται η απειλητική φράση του κ. Τσαούση προς τον δήμαρχο Άνδρου: "θα κάνω το συμβούλιο... ροντέο!"

Προσφεύγω σε εσένα "Εν Ανδρω" (κίτρινος τύπος κατά τον γιατρό). Αρχικά η εν λόγω φράση (θα τα κάνω ροντέο)  του φίλου Σπύρου έχει γραφτεί στο "Εν Ανδρω" από παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο και περιέχεται   στο δημοσίευμα της 8ης Σεπτεμβρίου 2021. Δύο χρόνια πριν. Άλλωστε και ο ίδιος το παραδέχθηκε στο πλοίο, όπως είπα αρχικά, ότι το είπε στον Δήμαρχο.

Δεν πρόκειται να πείσω όσους δεν θέλουν να πειστούν  αλλά εγώ απαντάω με αποδείξεις και όχι με μνεία σε γονείς ζωντανούς και πεθαμένους. Άλλωστε μόνο οι Ναζί είχαν εφεύρει την οικογενειακή ευθύνη, αλλά και αυτοί δεν έκριναν τους γονείς από το τι κάνουν τα παιδιά τους ή στην περίπτωση μας επειδή αυτά δεν στηρίζουν Θεοδόση και Σπύρο αλλά Δημήτρη Λοτσάρη. Κατά τα άλλα... ενότητα και σύμπνοια! Δεν κατάλαβαν τίποτε οι οπαδοί του Θεοδόση και τα troll ή τα like τους από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. 

Τι ψήφισε ο Έλληνας

Ο Έλληνας, φίλτατοι,  ψήφισε κατά της τοξικότητας (να μην μπλέκουν οι πεθαμένοι πατεράδες, που μπορεί και να έχουν προσφέρει στον τόπο, στα προεκλογικά δρώμενα). Ψήφισε κατά της καταγγελτικής αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί η αντιπολίτευση της Άνδρου έχει κάνει "σημαία" τα περί κακοδιαχείρισης και σπατάλης δημοσίου χρήματος. Όταν λοιπόν τους αποδεικνύω  στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τον Δήμαρχο, το ψεύδος αυτού του ισχυρισμού στο προηγούμενο συμβούλιο πρέπει να δεχθώ επίθεση; Και με αποκαλούν οι "ευγενικοί" αυτοί κύριοι και τα διάφορα τρολ ο... “φελλός πρόεδρος”! Ενίοτε δε ναζιστής" και "κομπλεξικός". Και άλλα "κοσμητικά" γεμάτα εχθροπάθια που όλοι έχετε διαβάσει.

Ο Έλληνας συμπατριώτες, λοιπόν, ψήφισε και κατά των προσωπικών ανούσιων επιθέσεων. Ψήφισε υπέρ της σταθερότητας, της σοβαρότητας και των έργων που βλέπει. Δεν ψήφισε τις φαντασιώσεις έργων. Κάτι που συμβαίνει και στην Άνδρο όπου κάποιοι διατείνονται για τα έργα που γίνονται: "εγώ το σκέφτηκα", "εγώ το είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, αλλά δεν το είπα", "εγώ άφησα τα λεφτά στο ταμείο" κ.λ.π. Μια αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ και τύπου Σουσούδη και Καπάκη.  

Στα του Δήμου μας... 

Οι Ανδριώτες  βλέπουν από την μία πλευρά 7 ανθρώπους να παλεύουν για να γίνουν έργα στο νησί, ενώ απέναντι τους 14 μιλάνε συνεχώς και σε κάθε περίπτωση μόνο για κακοδιαχείριση και αναπόδεικτα σκάνδαλα. Καταλαβαίνουν όλοι ότι είναι τοξικότητα αυτή η μνεία ανύπαρκτων σκανδάλων. Και όλοι βλέπουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να παλεύει για να παρθούν αποφάσεις την στιγμή που οι της αντιπολίτευσης είτε ως σύμβουλοι είτε ως πολίτες μετατρέπουν τις συνεδριάσεις σε "ροντέο"! Και την επομένη γράψουν ότι ο Πρόεδρος "δεν με άφησε να μιλήσω", "ο πρόεδρος είναι φασίστας", "σεξιστής", "ρατσιστής"! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ! Δυστυχώς, το βαρέλι" της ψυχής τους δεν έχει πάτο.

Οι Ανδριώτες - φίλοι μου - βλέπουν ποιοι δημιουργούν την τοξικότητα και ποιοι παλεύουν μόνοι τους να γίνει το έργο που είναι και υπαρκτό, και μετρήσιμο και κοστολογημένο: Δημοτικό Σχολείο Χώρας, ασφαλτοστρώσεις, Επισκοπείο, δημοπράτηση  ΧΥΤΥ, καθημερινότητα κ.λ.π. Βλέπουν τι μπορούν να κάνουν 7 αιρετοί μαζί με τους προέδρους των χωριών απέναντι σε όλη την αντιπολίτευση (14), οι οποίοι δεν συμφωνούν ούτε για την παραχώρηση μίας πλατείας. 

Διαμηνύω σε όλους αυτούς που με στοχοποιούν πως θα συνεχίσω να προσπαθώ να διοικηθεί η Άνδρος μέσα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο μειοψηφίας, που προέκυψε από την - πλήρως πλέον καταδικασθείσα από τον λαό - απλή αναλογική. Άλλωστε αυτό έκανα και επί Σουσούδη. Αυτό κάνω οκτώ χρόνια με βοηθό μόνο τον κανονισμό λειτουργίας. Θέλει προσπάθεια να συντονιστεί αλλά και να βγουν αποφάσεις στο ΔΣ για να προχωρήσει το νησί και να παραχθεί το έργο που βλέπετε. Σε ένα ΔΣ όπου η αντιπολίτευση εδώ και τέσσερα χρόνια θέλει να κάνει μπάχαλο.

Προσπάθησα, προσπαθώ  και θα συνεχίσω. Αν κρίνω από το μένος εναντίον μου έχω καταφέρει να μείνει όρθιο του Δ.Σ του Δήμου και να μη γίνει καφενείο φιλάθλων ή μάλλον οπαδών. Στόχος τους ήταν πάντα να κατηγορήσουν ό,τι γίνεται στην Άνδρο αλλά και να μπορέσουν κάποτε να συνεδριάζουν και να αποφασίζει η αντιπολίτευση για να σταματήσουν τα πάντα. Δεν τους αρέσει που τους χαλάω τα σχέδια. Δεν τους αρέσει που αποδεικνύω σε κάθε συμβούλιο τις φανφάρες  και τα ψεύδη τους. Δεν αρέσει και στους οπαδούς τους αυτό. Δεν αρέσει στους οπαδούς τους - εσωτερικού και εξωτερικού - που χαλάω τα σχέδια του χάους, της τοξικότητας, του μπάχαλου, του ροντέο. Τι να τους κάνω, όσο είμαι όρθιος θα τους χαλάω τα σχέδια. Για να είναι περήφανος από όπου και αν είναι ο γερο - Μπάλλας, που άντεχε όσο ζούσε και μάλλον αντέχει ακόμα και τώρα κι αυτός στην λάσπη. 

Στο διά ταύτα… 

Και για να τελειώνουμε, αγαπητοί μου. Και αναφέρομαι σε σας που κατακρίνετε συνέχεια και ισοπεδώνετε τα πάντα. Δημοσιεύματα ή μάλλον  λιβελλογραφήματα εναντίον μου και εναντίον δικών μου ανθρώπων από οπαδούς του χθες, επιθέσεις εναντίον μου από το σκοτάδι, δεν θα με κάμψουν. Θα συνεχίσω όπως στο Συμβούλιο της 19ης Μαΐου 2023, που αποτέλεσε και την αιτία της επίθεσης εναντίον μου, αφού σε αυτό καταρρίφτηκε πλήρως το αφήγημα περί σκανδάλων και  κακοδιαχείρισης.

Θα ακολουθήσω την συμβουλή του φίλου Γιώργου την επομένη του συμβουλίου αυτού: «Μην τα παρατάς, συνέχισε έστω και μόνος». Θα συνεχίσω, αφού εγώ μπορώ να "κολυμπάω στον βούρκο σας". Αλλά μη διαμαρτύρεστε ότι σας βρωμάει όταν κολυμπάω σε αυτόν. Συνεχίζω παρά το σκοτάδι σας γιατί γνωρίζω αυτό που έγραψε στους Άθλιους ο Βίκτωρας Ουγκώ: «Ακόμα και στην πιο σκοτεινή νύχτα, η μέρα ακολουθεί με ανατολή του ηλίου».  Έρχονται οι εκλογές του Οκτωβρίου και θα παραμείνετε στο σκοτάδι του λαϊκισμού, της συκοφαντίας, του βούρκου... 

Την εκτίμησή μου μπορεί να μην την έχετε κερδίσει, κερδίσατε όμως τον ΟΙΚΤΟ μου! Χαλάλι σας...