Χ. Βουραζέρης: Προγραμματικές ...
(Εντυπωσιακές οι συνεχείς προεκλογικές εξαγγελίες του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με τον κ. Μανώλη Γλυνό (ΚΙΝΑΛ/ΣΥΡΙΖΑ) κ. Χ. Βουραζέρη. Φιλανθρωπίες με την μητρόπολη, μικρό νοσοκομείο με την Περιφέρεια και τώρα 4ετείς προγραμματικές συμβάσεις για όλα με τον Δήμο. Περιμένουμε και για τα λιμάνια την επόμενη φορά. Δύο ερωτήσεις μόνο: (α) Έχει άραγε κοστολογήσει όσα εξαγγέλλει; Από που θα βρεθούν τα χρήματα; (β) Πως άραγε θα κάνει 4ετείς συμβάσεις χωρίς πλήρεις και συνολικές μελέτες για όλα όσα λέει; Μάλλον δεν γίνεται! Και πως θα βρει χρήματα για όλες αυτές τις συνολικές 4ετείς μελέτες; Ή, περιμένει να τις κάνει όλες η μια μηχανικός του Επαρχείου;  Δεν ρωτάμε πως θα βρεθούν θα κατανείμει τα κονδύλια για την Άνδρο η Περιφέρεια για την Άνδρο και για τα άλλα σχεδόν 50 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό θα το ρωτήσουμε στον κ. Γλυνό όταν επισκεφτεί την Άνδρο. Αμφιβάλουμε όμως αν απαντήσει σε κάποιο από τα ερωτήματα μας ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Δεν απάντησε άλλωστε σε κανένα από τα προηγούμενα. Ίσως όμως απαντήσει ο "γνωστός άγνωστος" Γ.Π. στο γνωστό site δημοσίων σχέσεων ή η εκπρόσωπος του προεκλογικού site "δώστε και σώστε"! Καλημέρα και καλό τριήμερο - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)
Προεκλογικοί διάλογοι......
Του Γιάννη Ζιώτη   (Συνεχίζεται το ταξίδεμα του Γιάννη Ζιώτη στο Εν Άνδρω. Το ταξίδεμα του στο νησί της σιωπής των αμνών. Στο νησί των συμβάσεων. Στο νησί του μη μιλάς για να τα έχεις με όλους καλά. Κι αν τύχει να μιλήσεις μόνο από πίσω. Και βεβαίως καθόλου παράξενο πως στην βουβαμάρα και στις συμβάσεις επικρατεί εύκολα το θράσος, έναντι του θάρρους. Γιατί το θράσος είναι απύθμενο και χωρίς αρχές. Και φοβίζει. Ενώ το θάρρος ορίζεται και περιορίζεται από τις αρχές όσων το έχουν. Με αυτές τις λίγες σκέψεις που δημιουργήθηκαν από το σύντομο και περιεκτικό κείμενο του Γιάννη Ζιώτη για πρόλογο διαβάστε και καταλήξτε στις δικές σας σκέψεις - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)     Έχεις εχθρούς; Καλώς. Αυτό σημαίνει πως έχεις ορθώσει το ανάστημά σου για κάτι κάποτε στην ζωή σου! Πότε πρόλαβα να δημιουργήσω στον τόπο μου τόσους εχθρούς; Είκοσι χρόνια μπολιάζω τις καρδιές των ανθρώπων με αγάπη. Χτίζω γέφυρες επικοινωνίας με τη λογοτεχνία μου… Μην συνεχίζεις σε παρακαλώ, Γιάννη. Είναι δυσνόητα τα κείμενά σου. Έχω διαβάσει και τα επτά! Δεν ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Όχι από υπεροψία πάντως. Να παραμείνεις στα βιβλία σου και να περιορίσεις τις αναφορές. Λειτουργεί ανασταλτικά ο σεβασμός στο πρόσωπό σου. Μια χαρά πάει το νησί μας! Αρνήθηκα να συμβιβαστώ με την πρότασή του. Και συνέχισε: Όλοι θέλουν να είναι ηγέτες. Το γνωρίζω, κύριε. Όλοι πασχίζουν να προτιμηθούν. Η καθοδήγηση όμως πρέπει να είναι υπεύθυνη! Απαιτεί αρετή, τήρηση του μέσου, ακλόνητη σταθερότητα και αριστεία! Αισθάνθηκα πάντως άσχημα που ένας συμπατριώτης μου, προσπάθησε να γκρεμίσει την αποτύπωση της ιστορίας μου. Αρνήθηκα ωστόσο ν’ αμυνθώ, γιατί θεωρώ πως διαθέτω αρετές. Δεν είναι χωματερή αναμνήσεων η μικρή μου ¨ιστορία¨. Και δεν γράφτηκε με δημόσιες σχέσεις, παρεμβάσεις, στρογγυλέματα και κομματικά ή άλλα δαχτυλίδια… Ευτυχώς ζουν αρκετοί δάσκαλοί μου, αληθινοί ηγέτες, για να το βεβαιώσουν…   
Ανήλικοι στην εξουσία......
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR Σε μια γελοιογραφία του Αρκά λέει το ανθρωπάκι: Στην ερώτηση «πως βλέπεται το μέλλον της χώρας;» το 30% απάντησε πως δεν βλέπει μέλλον και το 70% πως δεν βλέπει χώρα!!!
ΓΑΥΡΙΟ: Επώνυμη απάντηση σε αν...
  Το δημοτικό σχολείο Γαυρίου (Από τον κ. Αντώνη Αντώνογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, λάβαμε επιστολή σχετικά με ορισμένα ανώνυμα σχόλια που δημοσιεύτηκαν κάτω από επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου του Γαυρίου για την υπάρχουσα κατάσταση στον οικισμό. Ο κ. Αντώνογλου με την επιστολή του και ιδίως τα προσεκτικά επιχειρήματα του απαντά σε κάποιους ανώνυμους σχολιαστές που έμπλεξαν το όνομα του στην γενικότερη κατάσταση του οικισμού. Σε καμία περίπτωση να έχει ευθύνη ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων για την όποια κακή κατάσταση επικρατεί εκτός σχολείου. Όπως και δεν μπορεί να φταίει ακόμα και για την όποια συντήρηση γίνεται εντός σχολείου. Υπάρχουν θεσμοθετημένοι αρμόδιοι στον Δήμο Άνδρου, οι οποίοι έχουν την πολιτική και την διαχειριστική ευθύνη. Και βεβαίως δεν είναι λόγος οι πολιτικές ή προσωπικές απόψεις των πολιτών να αποτελούν ευκαιρία για στοχοποίηση τους. Ευχαριστούμε τον κ. Α. Αντώνογλου που με την παρέμβαση του βοηθά να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα ενόψει μιας δύσκολης προεκλογικής περιόδου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).
Πολιτική δήλωση Κώστα Ίσσαρη...
  (Από τον κ. Κώστα Ίσσαρη υποψήφιο με τον συνδυασμό του Μανώλη Γλυνού «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» λάβαμε χθες την παρακάτω πολιτική δήλωση και το βιογραφικό του. Τα δημοσιεύουμε με την επισήμανση ότι ο κ. Ίσσαρης, άνθρωπος χαμηλών τόνων έχει εκλεγεί στο παρελθόν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Γαυρίου (2007-2010) και στη συνέχεια ως περιφερειακός σύμβουλος (2011-2014) – Εν Άνδρω).
Αντιπαρέρχεται την αποδοκιμασί...
  Η προεκλογική αφίσα του κ. Χ. Βουραζέρη που δηλώνει πως συνεχίζει ως υποψήφιος του Μανώλη Γλυνού στην Άνδρο. (Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του κ. Χ. Βουραζέρη στην αποδοκιμασία που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπο του από τους "ενεργούς πολίτες" Άνδρου που στήριξαν την "Συμμαχία" του Μανώλη Γλυνού. Στο τέλος της ανακοίνωσης παραθέτουμε σχόλιο για όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες γύρω από την υποψηφιότητα Βουραζέρη στην παράταξη Μανώλη Γλυνού - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).
Μπαίνει εμπρός η συντήρηση του...
Το στάδιο της Άνδρου έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί.  Υπογράφηκε σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση για την συντήρηση-επισκευή του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Άνδρου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων...
Του Διαμαντή Μπασαντή   Δεν μας προξένησε εντύπωση πως κάποιοι ανώνυμα μην μπορώντας να απαντήσουν στα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσιάσαμε στις 14 Μαρτίου 2019, επιχείρησαν να αποδομομήσουν λέγοντας αφορισμούς, παραποιώντας ή παραγνωρίζοντας στοιχεία. Φτηνό και παλιό κόλπο. Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στα επιχειρήματα χτυπάς με υπονοούμενα. Όμως την αμφισβήτηση της έρευνας ανέλαβαν και δύο επώνυμα! Κατά σύμπτωση και οι δύο... ιατροί! Ο ένας, ο δήμαρχος, μίλησε για "εκλογομαγειρέματα"! Ο άλλος συμπαθής συνταξιούχος "επιδημιολόγος"!
Μη αποδεκτή η υποψηφιότητα Βου...
Μη αποδεκτή η υποψηφιότητα Χ. Βουραζέρη από ανδριώτες που στηρίζουν τον Μ. Γλυνό (φωτ. Εν Άνδρω). (Δύο αναγνώστες μας, ένας από Υδρούσα και ένας από Κόρθι, μάς έστειλαν ταυτόχρονα την παρακάτω δήλωση αποδοκοιμασίας της υποψηφιότητας - με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού - του κ. Χ. Βουραζέρη, η οποία δημοσιεύτηκε πριν λίγο στο κυκλαδίτικο Site Aigaio365. Την δήλωση κατά τη υποψηφιότητας όπως διευκρινίζεται υπογράφουν οι ανδριώτες που υπέγραψαν για την στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και προφανώς πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γράφουν κύρια αιτία της αποδοκιμασίας της υποψηφιότητας Χ. Βουραζέρη είναι το γεγονός πως ο κ. Μ. Γλυνός όταν έρθει στην Άνδρο "θα βρεθεί χέρι – χέρι με τον άνθρωπο που «κυνήγησε» τον πιο επιτυχημένο Δήμαρχο των τελευταίων 21 ετών (σε επίπεδο όχι απλώς Άνδρου, αλλά Κυκλάδων, ίσως και Νοτίου Αιγαίου…) μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, διασύρροντάς τον και στέλνοντάς τον στα δικαστήρια..."