Πρωτοχρονιάτικη ιστορία: Ο ακο...
  Παραμονή πρωτοχρονιάς 2023. Ώρα 11,35 . Μόλις τέλειωσα με το γουδί και το γουδοχέρι το χτύπημα των σπόρων του κακουλέ, του μαχλέπι και λίγης μαστίχας. Η πρώτη φάση για μια νόστιμη παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η βασιλόπιτα και η μαγειρίτσα της συζύγου είναι περιζήτητες στην παρέα. Ακόμη οι φίλοι από την Θεσσαλονίκη που έρχονται στην Άνδρο το καλοκαίρι, ζητάνε Αυγουστιάτικα ένα βράδυ να φάνε μαγειρίτσα με θέα το Κάβο Ντόρο!
Ο Τσόκλης και η κληρονομιά του...
Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ μιλώντας   Ο Κώστας Τσόκλης στο καράβι για την Τήνο. Παραμονές Χριστουγέννων. Στο καράβι για μια διήμερη επίσκεψη στη χειμερινή Τήνο μετά από πρόσκληση. Ξεκίνησα από Ραφήνα. Λίγο πριν την Άνδρο ο Ακύλας με πληροφόρησε: "Ταξιδεύει με το ίδιο πλοίο κι ο Τσόκλης. Πάει Τήνο..." Ήταν μια πρόκληση για μένα που δεν τον ήξερα κι απλώς είχα πάει στο μουσείο του στην Τήνο δύο φορές. Πήγα να τον βρω και να τον γνωρίσω. Εξαιρετικά σεμνός και γλυκύτατος ο σπουδαίος καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε στο ερώτημα μου και με προέτρεψε να κάτσω να τα πούμε.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΕΠΑΡΧΟΣ: Όχι στις τ...
  Αντί να υπογειοποιήσουν τα καλώδια αφαιρώντας και τις ξύλινες κολώνες εντός των παραδοσιακών οικισμών προχώρησαν στην τοποθέτηση τσιμεντένιων προς δόξα της νεοελληνικής κακογουστιάς. Δήμαρχος, έπαρχος, αλλά και φορείς του νησιού διαμαρτύρονται... 
Υπεγράφη σύμβαση 122.000 ευρώ ...
Με την ψηφιοποίηση των πλούσιων αρχείων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης επιτυγχάνεται η διάσωση και η πρόσβαση τους σε όλους. Η κληρονομιά του Δημήτρη Πολέμη αξιοποιείται στο έπακρο. Ένα έργο πολιτισμού για την Άνδρο ολοκληρώνεται και η πνευματική παρακαταθήκη του νησιού γ'ινεται κτήμα όλων.
Γιάννης Σπανός: Ο πατριάρχης τ...
Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ © Αρχείο Γιάννη Σπανού (Στη γέφυρα του Superferry για Άνδρο. Χτυπά το τηλέφωνο. Είναι για μια ακόμα φορά ο φίλος και συνεργάτης Άγγελος Σφακιανάκης. "Έστειλα ένα κείμενο για τον Γιάννη Σπανό", λέει. "Το έβαλα στην Athens Voice και το στέλνω και σε σένα". Τον ευχαριστώ θερμά. Είναι χαρά να φιλοξενώ κείμενα για την ελληνική μουσική. Πόσο μάλλον του "ανδριώτη" φίλου από τα Ρέμματα Άγγελου Σφακιανάκη. Kαι ιδίως αυτό το σχεδόν βιογραφικό κείμενο για τον υπέροχο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανo;y, τον οποίο η Άνδρος είχε την ευτυχία να δει και να ακούσει live στο Γαύριο όταν τον προσκάλεσε για μια μοναδική συναυλία ο Σύλλογος του Μακραταντάλου τον Ιούλιο του 2015. Τότε είχαμε την τύχη να τον ακούσουμε live. Και στο τέλος μιας υπέροχης βραδιάς να συζητήσουμε μαζί του. Μια συζήτηση μοναδική. Ήταν σα να μιλάγαμε με την ιστορία τους έντεχνου ελληνικού τραγουδιού: από το νέο κύμα και τα μεγάλα λαϊκά και την σπουδαία Τρίτη Ανθολογία με την οποία άφησε εποχή. Ο Γιάννης Σπανός ήταν όλα αυτά κι ακόμα πολύ περισσότερα, που δεν ξέραμε και μάς τα αποκαλύπτει ο Άγγελος Σφακιανάκης σε αυτό το ξεχωριστό κείμενο. Διαβάστε το και ταξιδέψτε αυτές τις χριστουγεννιάτικες μέρες μαζί του: ιδανικοί εραστές της θολής γραμμής των οριζόντων της θάλασσας και του ελληνικού πολιτισμού... - Δ. Μπασαντής)  Ο Γιάννης Σπανός στη συναυλία του Συλλόγου Μακροταντάλου στο Γαύριο
Ο μαέστρος Δ. Σιδερής μιλά για...
  Η Φιλαρμονική στην μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του φεστιβάλ Άνδρου. Η Φιλαρμονική της Άνδρου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στο θέατρο Άνδρου παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη συναυλία της με τον μαέστρο Δημήτρη Σιδερή. Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τον μαέστρο με αφορμή την παράσταση και είχε μια συνομιλία μαζί του.
Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο μέσα ...
  Το andros-guide.gr με την ψηφιδωτή συλλογή “Ας ταξιδέψουμε την Άνδρο” θέλει να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο την νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.
ΚΟΡΘΙ 9/12: Λευκή Νύχτα με τον...
Ολοκληρώνονται την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 οι γιορτές στην Άνδρο. Εν αναμονή της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων στο Κόρθι διοργανώνεται η Λευκή Νύχτα, που διοργανώνουν επαγγελματίες και σύλλογοι της περιοχής εδώ και 9 χρόνια. Εφέτος ο Δήμος Άνδρου πήρε την πρωτοβουλία για μια συναυλία παραδοσιακής μουσικής και νησιώτικων τραγουδιών με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Η συναυλία θα ξεκινήσει στην πλατεία του Όρμου στις 20:30. 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΞΕΡΟΛΙΘΙ...
Βράβευση του ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου. Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε στο έργο που παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE TERRACESCAPE, που έγινε στην Άνδρο σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου τα τελευταία 5 χρόνια.