ΙΔΡΥΜΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ: Πλάθοντας το...
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αφιερώνει στην Αλεξάνδρα Αθανασιάδη μια αναδρομική έκθεση η οποία ακολουθεί όλη την εξέλιξή της... Όλες οι θεματικές και οι επιρροές που σημάδεψαν τη διαδρομή της παρουσιάζονται και διαλέγονται μεταξύ τους, χωρίς χρονολογική σειρά. Από αυτή τη συγκέντρωση έργων της Αθανασιάδη στον ίδιο χώρο, προκύπτει μια εντυπωσιακή διαπίστωση: σε αυτήν, καθετί σμιλεμένο ή σχεδιασμένο είναι εξίσου εύγλωττο, εξίσου δυνατό με τους χώρους που έχουν μείνει κενοί, τις κοιλότητες που συμπληρώνουν τη μορφή, τις λεπτομέρειες χάρη στις οποίες «στέκεται» το σύνολο... (Από την ανάλυση της επιμελήτριας της έκθεσης Μαρίας Κουτσομάλλη-Moreau)
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ: Η μεγάλη μ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   Ήταν η μεγάλη μεγαλύτερη ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση της Άνδρου. 500 τουλάχιστον θεατές, παρακολούθησαν περίπου 150 χορευτές - όλων των ηλικιών - να χορεύουν σε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν χορούς: ανδριώτικαυς, ναξιώτικους, ικαριώτικους, ποντιακούς, μακεδονίτικους, πελοποννήσιους, κρητικούς. Επί δίωρο όλα αυτά μέσα σε ένα διαρκές ξετύλιγμα εικόνων και αφηγήσεων. Σαν σε ημερολόγιο. Από τις πρώτες μέρες στο σχολείο - με σχολικούς χορούς - μέχρι την περιδιάβαση εικόνων και χορών από τον Πόντο και την Πελοπόννησο και μέχρι την Μακεδονία και την Κρήτη. 
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, 1/7 - 20.3...
  Η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Yδρούσας για το κλείσιμο της χρονιάς την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 20:30. Θα χορέψουν 150 χορευτές σε μουσικά μοτίβα του τόπου μας...
ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ: 1922-2022 ΕΠ...
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ    Μετά την αιφνίδια εκδημία του προσφιλούς Προέδρου του Διοικητικού  Συμβουλίου του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως  Νίκου Σιγάλα (1957-2022), αποφασίστηκε το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Πρόκειται για ένα εικαστικό πρόγραμμα που με συνέπεια παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι και συνεχίζει να διανύει την πορεία του, όπως άλλωστε αυτή θα ήταν και η βαθύτερη επιθυμία, τόσο των Κληροδοτών, (χάρη στους οποίους υπάρχει αυτό το Ίδρυμα),  όσο και του ίδιου του αειμνήστου Προέδρου του Δ. Σ. που τόσα χρόνια φρόντιζε με συναίσθηση ευθύνης τις ανάγκες του.
ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Νο 3: "Μεγά...
Η πληροφορία έλεγε πως την Τρίτη 21/6 θα ξεκίναγαν προετοιμασίες για τα γυρίσματα στο λιμάνι της Ραφήνας της νέας ταινίας της Νία Βαρντάλος "Γάμος αλά ελληνικά Νο 3". Μετά την τρομερή επιτυχία της πρώτης ταινίας "Γάμος αλά ελληνικά Νο 1" (που από ένα επιτυχημένο θεατρικό στην Αμερική χάρη στην ελληνοαμερικανίδα σύζυγο του Τομ Χανκς που βοήθησε αποφασιστικά στν ηταινία έγινε μεγάλη διεθνής επιτυχία) είχαμε τη δεύτερη ταινία "Γάμος αλά ελληνικά Νο 2" (που έδωσε κι αυτή με σπαρταριστό τρόπο την πλήρη εικόνα της ζωής των Ελληνοαμερικανών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς) ήρθε η ώρα για την τρίτη ταινία της σειράς "Γάμος αλά ελληνικά Νο 3".
Σπασμένα Αποτυπώματα: Κόντρα σ...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: iefimerida.gr Τι σημαίνει για τον κόσμο του αύριο ένα παραδοσιακό καΐκι, σμιλεμένο κυριολεκτικά στο χέρι με μεράκι, από καραβομαραγκούς και ξυλοναυπηγούς μιας άλλης εποχής, στα καρνάγια και τους ταρσανάδες των νησιών; Δυστυχώς ένα πανέμορφο, χιλιοφωτογραφημένο σύμβολο της μεσογειακής ζωής που ανήκει στο παρελθόν. Η εικόνα μιας ζωής πολύ πιο αθώας και αγνής, η οποία καθώς προχωρά στο μέλλον και αλλάζει μέσα από την τεχνολογία με ραγδαίους ρυθμούς, ξεθωριάζει, γίνεται σαν κιτρινισμένη καρτ-ποστάλ, ξεχασμένη σε κάποιο παλιό συρτάρι. Αυτή τη σκληρή μετάβαση σε έναν κόσμο όπου ένα πανέμορφο καΐκι δεν σημαίνει τίποτα πια, περιγράφει με ποιητικό τρόπο ο βραβευμένος και μεταφρασμένος στο εξωτερικό συγγραφέας Γιάννης Ζιώτης, στη μικρή, αλλά πολύ περιεκτική και πλούσια σε νοήματα, νουβέλα του «Σπασμένα Αποτυπώματα» (εκδ. Πηγή).
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛ...
Εν αρχή ην... ο χώρος. Παλαιόπολη. Πόλη παλαιά. Στην αρχαιότητα πρωτεύουσα της Άνδρου. Οικισμός με μια ιστορία 2.500 χρόνων. Η γη όπου ξεπρόβαλε ο περίφημος Ερμής της Άνδρου, αντίγραφο του Ερμή του Πραξιτέλη. Σήμερα ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χωριά της Άνδρου. Καταπράσινο. Και συνάμα καταγάλανο μιας και ο κόλπος κάτω πάντα είναι γαλάζιος και μπλε. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για 8η χρονιά πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας, από 31 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου 2022, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη. Μετά τα δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας και τους περιορισμούς που αυτή επέβαλε, το Φεστιβάλ Άνδρου επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις τοπικών φορέων.