Πέθανε η ανδριώτισα συγγραφέας...
Η Μαρίνα Καραγάτση σε νεανική ηλικία με τον Οδυσσέα Ελύτη στο Μπατσί της Άνδρου. Φωτογραφία του Ανδρέα Εμπειρίκου. Η ανδριώτισα συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση, κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση και της ανδριώτισας ζωγράφου Νίκης Καραγάτση, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. 
Δύο ανδριώτισες στην εφετινή ε...
Το μάθαμε από την φίλη - καθηγήτρια και επιμελήτρια εδώ και 30 χρόνια της ετήσιας έκθεσης Πλοές του Ιδρύματος Κυδωνιέα - πως ανάμεσα στα εφετινά ονόματα των εικαστικών που συμμετέχουν στην έκθεση είναι και δύο ανδριώτισες.
Μεγάλη επετειακή παράσταση για...
  Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας: 10 Χρόνια Δημιουργίας - Επετειακή Μουσικοχορευτική Παράσταση Ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας έχει τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στην επετειακή μουσικοχορευτική παράστασή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, στις 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου.
Ταξίδι στ΄ όνειρο ή από την Άν...
(Ήταν ένα ταξίδι ζωής για τη Δανάη αυτό στο Ηράκλειο της Κρήτης παρέα με το βιβλίο της για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Ένα βιβλίο για παιδιά. Και μια μικρή επιστροφή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου της Αναγέννησης να συναντήσει τα παιδιά της πατρίδας του, στον Χάνδακα. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης μαζί με ένα θεατρικό δρώμενο για παιδιά που επιμελήθηκε η Ευαγγελία Ορφανουδάκη σε συνεργασία με την συγγραφέα, η οποία κατάγεται από την Άνδρο. Παρακάτω η συγγραφέας γράφει για την εμπειρία της και την παρουσίαση... Εν Άνδρω)
ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ - 30οι Πλόες:...
  (ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Η τέχνη πρέπει να μάς μαθαίνει να σκεφτόμαστε και για κοινωνικά θέματα. Η τέχνη δεν είναι μόνο πεδίο εκφραστικών πειραματισμών, δεν είναι μόνο πεδίο ψυχαγωγίας και ούτε είναι μόνο διακοσμητικός ο ρόλος της. Η τέχνη πρέπει να μάς μαθαίνει και να σκεφτόμαστε. Αυτό τονίζει η Αθηνά Σχινά στους εφετινούς 30ους Πλόες της στο Ίδρυμα Κυδωνιέως και μάς εισάγει σε κοινωνικά πεδία της εποχής και σε προβληματισμούς για την επικρατούσα WOKE Culture, για τα όρια ενός χωρίς όρια «δικαιωματισμού», για την κοινωνική «αποδόμηση» και την «συμπερίληψη». Είναι όπως το αντιλαμβανόμαστε σαν τα ζιζάνια που φύονται στους κήπους. Βεβαίως η τέχνη φυσικά δεν πολιτικολογεί και δεν προπαγανδίζει. Όμως ο άνθρωπος κρίνει και παίρνει αποφάσεις και αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Η τέχνη με τον τρόπο της τον βοηθάει να σκεφτεί, να στοχαστεί ευρύτερα, για όλα όσα συμβαίνουν. Και οι 30οι Πλόες με το εφετινό ταξίδι τους στην χώρα των Εσπερίδων αποτελούν ένα έναυσμα σκέψης για την τέχνη και την κοινωνία...)
Taste Atlas: Στα κορυφαία πιάτ...
  Το παστίτσιο, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι έχει αγαπηθεί και παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στην 5η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα μαγειρευτά φαγητά στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas. Εκτός από το παστίτσιο, στη λίστα των Top 100 Casseroles in the World συμπεριλαμβάνονται επίσης το γιουβέτσι, που βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο μουσακάς, ο οποίος καταλαμβάνει τη 15η θέση.
Η Ελληνική Κουζίνα 2024 βράβευ...
Οι βραβευθέντες και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τα 32 στα 85 εστιατόρια που βραβεύθηκαν βρίσκονται στο Νότιο Αιγαίο, 25 στις Κυκλάδες και 7 στη Δωδεκάνησο.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: Χορευτικό με τ...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου θα διεξαχθεί η χορευτική παράσταση της σχολής χορού WE DANCE – VARVARA SPANOU καθώς και χορευτικά SHOW από επαγγελματίες χορευτές!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Δύο ζωγρα...
Γράφει ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ    Ο Γιώργος Σταθόπουλος υπέροχα χαμογελαστός και παιχνιδιάρης στο εργαστήριο του ποζάρει με το εξώφυλλο για τις Ναυτικές Ιστορίες της Άνδρου... Τον ζωγράφο Γιώργο Σταθόπουλο τον γνώρισα προσωπικά πρόσφατα. Πήγα με ένα φίλο που τον γνώρισα στην Άνδρο στο εργαστήριο του. Και έτσι γνωριστήκαμε και ταιριάξαμε από την αρχή. Και μέσα στον ενθουσιασμό της προσωπικής γνωριμίας ζήτησα να εικονογραφήσει το εξώφυλλο ενός βιβλίου που ετοιμάζω με Ναυτικές Ιστορίες της Άνδρου. Ο Γιώργος νεανικός, σε διάθεση και σε ύφος, παρά τα χρόνια του, αποδέχτηκε αμέσως. Ήταν ένα εξαιρετικό κίνητρο να στείλω στον εκδότη το βιβλίο, που σχεδίαζα δύο χρόνια τώρα. Το μόνο που ζήτησε ο Σταθόπουλος - μιας και ποτέ δεν είχε έρθει στην Άνδρο - ένα σύμβολο αναφοράς του νησιού για να "πατήσει" πάνω του ώστε να δημιουργήσει την εικαστική σύνθεση. Του έδωσα μια φωτογραφία του Αφανή Ναύτη. Του άρεσε. Και με παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση μας.