Άνδρος - Απόκριες 2015 (βίντεο)

 

Ήταν οι απόκριες του 2015 όπως γιορτάστηκαν σε όλο το νησί. Με την μασκαράτα στο Κόρθι (Παρασκευή βράδυ), την καρναβαλική παρέλαση στο Γαύριο (Σάββατο απμεσήμερο) και τέλος το καρναβάλι της Χώρας (Κυριακή απομεσήμερο) με το οποίο ολοκληρώθηκαν και έκλεισαν οι εκδηλώσεις του τριημέρου.

 

ΌΛες οι εκδηλώσεις έγιναν από τοπικές επιτροπές εθελοντών με την βοήθεια και την στήριξη των επαγγελματιών κάθε περιοχής. Μόνοι τους χωρίς βοήθεια από τις τοπικές αρχές για μια ακόμα χρονιά. Αλλά έστω και έτσι τα κατάφεραν και τον κόσμο από τα σπίτια του δίνοντας χρώμα στο νησί και στην Χώρα. Δίνοντας εορταστική ατμόσφαιρα και πανηγυρικό χαρακτήρα σε μέρες δύσκολες και κάτω από ένα βαρύ ουρανό.

Κι όμως ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ στην Χώρα την Κυριακή μέχρι την ώρα που τέλειωσαν οι παρελάσεις και ο κόσμος άρχισε να σκορπίζει στα γεμάτα μαγαζιά. Εκεί κάπου στις 17.10 άρχισαν οι πρώτες σταγόνες. Όμως είχαν πια προλάβει άρματα, παρελαύνοντες και οι περίπου δύο χιλιάδες συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν τους γύρους τους στον πεζόδρομο της αγοράς.

Κάπως έτσι ολοκλρώθηκε και το καρναβάλι του 2015 στο οποίο ο καρνάβαλος ήταν αφιερωμένος στους πυροσβέστες της Άνδρου που έδωσαν τόσες μάχες με τις φωτιές αυτή την χρονιά. Ακόμα και την προηγουμένη (Σάββατο βράδυ) μάχονταν στην βόρεια Άνδρο να σβήσουν μέσα στη νύχτα μια ακόμα φωτιά! Μάλιστα καιγόμαστε ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ σε αυτό το νησί!!!

Κατά τα άλλα και του χρόνου...

Οι αρχικές φωτογραφίες του βίντεο είναι του Δημήτρη Αντωνέλλου από την μασκαράτα Κορθίου, οι δύο επόμενες από την παρέλαση στο Γαύριο και όλες οι υπόλοιπες από το καρναβάλι της Χώρας. Το βίντεο είναι μια μικρή παραγωγή της ιστοσελίδας μας.

"εν Άνδρω"