Ο Γιάννης Σπανός στο Γαύριο: «μια αγάπη το καλοκαίρι"...


Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του εφετινού δύσκολου καλοκαιριού στην Άνδρο είναι η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Σπανού στο Γαύριο το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015. Την έκπληξη την κάνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μακροταντάλου "Η ΦΑΣΑ"  με μια συναυλία σταθμό στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο ΓαυρίουΟ Γιάννης Σπανός στην Άνδρο θα παρουσιάσει κομμάτια από τις αξέχαστες τρεις ανθολογίες του σε ποίηση μεγάλων ελλήνων ποιητών. Τρεις ανθολογίες που άφησαν εποχή στο Νέο Κυμα που ο Σπανός ανέδειξεκαι στο ελληνικό τραγούδι που ο ίδιος ακούραστα υπηρέτησε.

Σε μια τρίωρη συναυλία ο Γιάννης Σπανός, στο Γαύριο, θα ξεδιπλώσει 51 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία. Ο Σπανός πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο ελληνικό τραγούδι με το αξέχαστο «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» με την αλησμόνητη Καίτη Χωματά σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου.

 

Συνέχισε με τραγούδια επιτυχίες όπως η «Οδός Αριστοτέλους», τα «Άσπρα Καράβια», «Αν μ αγαπάς», το «Σπασμένο Καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Σαν με κοιτάς». Και έφτασε στην κορυφή με τραγούδια όπως το μοναδικό «Μια Κυριακή» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και το σπουδαίο "Ιδανικός και Ανάξιος Εραστής" με τον Κώστα Κάραλη σε στίχους Νίκου Καββαδία.

 

Να θυμίσουμε πως είναι ο Γιάννης Σπανός πρώτος αυτός ανακάλυψε την εκπληκτική στιχουργική της ποίησης του Καββαδία πριν τον Μικρούτσικο. Και ακόμα να θυμίσουμε πως είναι από τους ελάχιστους που τόλμησε να μελοποιήσει Καβάφη (όπως το "Επέστρεφε"  και το "Ομνύει").

Πρόκειται για μια μοναδική αναδρομή ενός διακριτικού, αλλά εξαιρετικού δημιουργού, που έγραψε ιστορία υπερβαίνοντας πια τα 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και την ευαισθησία του σε ένα πολύ μεγάλο μουσικό εύρος με τραγούδια που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και μας ταξίδεψαν χρόνια στον κόσμο. 

Η συναυλία αρχίζει στις 21.00. Μαζί με τον Γιάννη Σπανό θα είναι η Πένυ Ξενάκη και οι ερμηνευτές-μουσικοί Κώστας Τζιαγκούλας και Βαγγέλης Μαχαιράς. 

Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται από το Πρακτορείο Cyclades Travel στο Γαύριο και από Andros Marin Travel στην Χώρα. Οι τιμές: 5 ευρώ στα σημεία προπώλησης και 7 ευρώ στην είσοδο.

"εν Άνδρω"