Ο Φίλιππος Πλιάτσικας για το φεστιβάλ Άνδρου

 

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 1ου φεστιβάλ Άνδρου έχει ξεκινήσει. Την 1η Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου θα ξεκινήσει  με συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα και Γιάννη Μηλιώκα. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Από το 2016 το φεστιβάλ θα φιλοξενεί και μετακλήσεις από το εξωτερικό. 

Μιλώντας για το φεστιβάλ Άνδρου ο Φίλιππος Πλιάτσικας είπε: 

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες και σκοτεινές εποχές, ο ρόλος της τέχνης ήταν πάντοτε να ψάχνει τις χαραμάδες προς κάτι φωτεινό». Και προσθέτει: «Οι άνθρωποι της τέχνης ήταν πάντα Δον Κιχώτες. Αυτό, αισθάνομαι, συμβαίνει, με το Φεστιβάλ Ανδρου, που μέσα στον πιο δύσκολο «χειμώνα» προσπαθεί να φέρει το καλοκαίρι! Δεν θα μπορούσα παρά να είμαι δίπλα σε μια τέτοια πρόταση και μάλιστα από τον Παντελή Βούλγαρη».

Ο Γιάννης Μηλιώκας

 

Η συναυλία των δυο δημοφιλών καλλιτεχνών αποτελεί μια αναδρομή με μοναδικό τρόπο σε τραγούδια απ' το 1989 έως και το 2015. Μουσικές και λόγια που χάραξαν και άγγιξαν με τον τρόπο τους, εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Πρόκειται για μία ξεχωριστή μουσική εκδοχή, πολύ γνωστών αλλά και «κρυμμένων» κομματιών, από την εποχή των Πυξ Λαξ και της προσωπικής πορείας του Φίλιππου, μαζί με τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή του Γιάννη, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ακουστικές και ηλεκτρικές ενότητες, οι οποίες θα χρωματίσουν τη βραδιά με μοναδικό τρόπο.

«Μοναξιά μου Όλα, Ροζ, Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, Για το καλό μου, Ποιος έχει λόγο στην αγάπη, Ποιμενικό Ροκ”, είναι μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια που θα ακουστούν, στο μουσικό event όπου η ευαισθησία του Φίλιππου συναντά τον σαρκασμό του Γιάννη.

Ώρα έναρξης: 21:30 – Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

Χώρα: Andros Marine Travel (2282029090) - Ploes travel (2282029220) ).

Γαύριο: Πρακτορείο Άννας Στυλιανού Porto Andros (2282071222)

Κόρθι: Εστιατόριο Sea Satin (2282061196)