εβδομάδα Αυγούστου: Φεστιβάλ Άνδρου, Λ. Παλαιοκρασσά, Δ. Τάλροου, πανηγύρι Άρνης

  

"Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ" ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ Μ. ΚΑΜΠΑΝΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΟΡΘΙ: Το βιβλιοπωλείο ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΥ παρουσιάζει το νέο βιβλίο του σημαντικού ανδριώτη συγγραφέα Σταμάτη Μ. Καμπάνη «Ο Τροβαδούρος». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Σταμάτης Καμπάνης, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής, ο εκδότης Γιώργος Δαρδανός και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γλυνός.

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΓΑΥΡΙΟ: Στο βιβλιοπωλείο ΛΟΓΑΡΙ στο Γαύριο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του σημαντικού ανδριώτη συγγραφέα Σταμάτη Μ. Καμπάνη «Ο Τροβαδούρος». ΩΡΑ: 21:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Ο Σ.Μ. Καμπάνης έχει γράψει το επιτυχημένο ιστορικό μυθιστόρημα «Γυρισμός στην Άνδρο» (δύο εκδόσεις) και συμμετέχει στο επίσης επιτυχημένο ιστορικό βιβλίο «Η Άνδρος μέσα στον χρόνο» (δύο εκδόσεις) μαζί με τον Διαμαντή Μπασαντή. Τώρα στο τρίτο βιβλίο και στο δεύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του μας ταξιδεύει στη μεσαιωνική Γαλλία του 12ου και 13ου αιώνα, στις σκληρές αντιθέσεις της εποχής και στις ευτυχισμένες στιγμες της, μας πηγαίνει μέχρο την Κωνσταντινούπολη με την 4η Σταυροφορία, αλλά περνά μαζί με τους Σταυροφόρους και από την Άνδρο του 1205 με τον πρώτο βενετό διοικητή της Μαρίνο Δάνδολο, πριν ξαναγυρίσει στη Γαλλία και την Ιταλία. Μια διαδρομή στο χώρο και στον χρόνο σε τρια ευρωπαϊκά κράτη της εποχής ανάμεσα σε Φράγκους ιππότες, Ιταλούς εμπόρους και Βυζαντινούς πολίτες της Πόλης που ξεχώριζε τότε σε όλο τον κόσμο...
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ - Ανοιχτό θέατρο Άνδρου
 
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προβολή μέσω βίντεο της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ: 1500 χρόνια ιστορίας - Έκθεση Λ. Παλαιοκρασσά

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Παρουσίαση μεγάλης έκθεσης της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας Λυδίας Παλαιοκρασσά για τα 30 χρόνια ανασκαφών της Παλαιόπολης στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου.Η έκθεση αναπτύσσεται σε 42 επιτοίχιους πίνακες και περιλαμβάνει εκμαγεία αγαλμάτων, αντίγραφα μικρών ευρημάτων, μακέτες και φωτορεαλιστικές αναπαραστάσεις κτηρίων, καθώς και προβολές βίντεο από την ανασκαφή. Διατίθεται στο κοινό πολυσέλιδος κατάλογος για τα ευρήματα σε ελληνική και αγγλική έκδοση. Διάρκεια έκθεσης: 4-30 Αυγούστου 2017.

ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ - "Το Ευχαριστημένο" θεατρικό του Δ. Τάρλοου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θέατρο παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, ώρα 21.00. Θεατρική απόδοση του βραβευμένου βιβλίου της Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο, οι δικοί μου άνθρωποι» .Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξεδιπλώνεται  η νεότερη ιστορία της Ανδρου, με προβολή φωτογραφιών. Σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρης Τάρλοου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, μαζί με την ηθοποιό Ειρήνη Δράκου, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα "Το Ευχαριστημένο", της Μαρίνας Καραγάτση, αλλά και σε πρώτη δημόσια ανάγνωση, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο της Έρις Κύργια, βασισμένο στο βιβλίο. Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου στο Πορεία στις 22 Φεβρουαρίου του 2018. Η δημοσιογράφος Πέπη Ραγκούση θα μοιραστεί μαζί μας μερικές σκέψεις για το βιβλίο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017. Το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ορεινή και καταπράσινη Άρνη. Ακόμα μια χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες γι΄ αυτό.