Η κουζινα του Θεού: Η Μονή Παναχράντου στο History της Cosmote...

Υπάρχουν 1000 περίπου μοναστήρια στην Ελλάδα. Από αυτά το κανάλι History της Cosmote επέλεξε 12. Για 12 ωριαία επεισόδια με αναφορά την μοναστηριακή κουζίνα. !2 εντυπωσιακά μοναστήρια τα οποία ο σκηνοθέτης, ο δημοσιογράφος/παρουσιαστής και το επαγγελματικό συνεργείο επισκέφθηκε και έμεινε 2-3 μέρες κάνοντας τα σχετικά γυρίσματα για την μοναστική κουζίνα ενός εκάστου. Και συνάμα παρουσίασε και την καθημερινότητα του, αλλά και τον τόπο στον οποίο βρισκόταν.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ

 Σκηνές και φωτογραφίες από το ντοκιμαντέρ του History στη Μονή Παναχράντου σε ένα βίντεο του Εν Άνδρω. Το ντοκιμαντέρ παίχτηκε τρεις φορές στις 17 και 18 Απριλίου και θα ξαναπαιχτεί το Σάββατο το μσημέρι 21/4 - για μια ακόμα φορά - στο History.

Ανάμεσα στα 12 και το πασίγνωστο πλέον στο πανελλήνιο μοναστήρι της Παναχράντου στην Άνδρο. Το μοναστήρι και η αδελφότητα του που είναι πανταχού παρόντες στην Άνδρο και συνάμα η δράση τους και η παρουσία τους έχει εξαπλωθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το φθινόπωρο και παίχτηκε προχτές Τρίτη 17/4 στις 21.00 με μεγάλη επιτυχία. Ήταν τόση μεγάλη η απήχηση που η Cosmote υποχρεώθηκε σε ένα 24ωρο να το παίξει 3 φορές και οι υπέύθυνοι της παραγωγής να ομολογήσουν πως το ντοκιμαντέρ της Μονής Παναχράντου ήταν το καλύτερο της σειράς.

 Και βεβαια κεντρική αναφορά του ωριαίου ντοκιμαντέρ ο γέροντας Ευδόκιμος  Μια μορφή υπέροχη και βιβλική. Ένας άνθρωπος που κοσμεί με την παρουσία του την Άνδρο εδώ και 60 χρόνια.

 Στοχαστικός όταν πρέπει, αλέγκρος όταν χρειάζεται. Είναι πάντα εκεί με τον καλό του λόγο και με την έντονη και εξωστρεφή προσωπικότητα του. Με την καλή καρδιά του και το ελεύθερο πνεύμα του. Ο γέροντας Ευδόκιμος είναι ο άξονας αναφοράς του μοναστηρίου και μια κορυφαία αναφορά της Άνδρου σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο παππούς της Άνδρου...

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ

 Δεκαετίες είναι διάσημη η μακαρονάδα του Ευδόκιμου. Και εδώ και 10 χρόνια έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα η μαγειρική του. Μέσα από τα βιβλία του, μέσα από τις παρουσιάσεις σε περιοδικά και αναφορές στην τηλεόραση. Και να που ήρθε η στιγμή να γυριστεί και ντοκιμαντέρ ολόκληρο για την Πανάχραντο και την κουζινα του Ευδόκιμου από το History της Cosmote.

 

 Παραπάνω τρία χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την μαγειριή μαεστρία του Ευδόκιμου όπως την κατέγραψε το History. 

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ

 Η αδελφότητα της Παναχράντου αριθμεί αλλους τρεις μοναχούς. Τους πατέρες Αέτιο και Φιλάρετο και τον διάκο Ευδόκιμο. Τις μέρες του ντοκιμαντέρ ο διάκος Ευδόκιμος έλειπε. 

 ΄Ο πατέρας Αέτιος στον κήπο του μοναστηριού μαζεύει τους καρπόυς της γης.

 Ο πατέρας Φιλάρετος επιβλέπει τα ζωντανά στον κήπο του μοναστηριού.

 Μια ακόμα στιγμή του γέροντα Ευδόκιμου.

 Και μια ακόμα λήψη του μοναστηριού αό ψηλά.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να εχει ο Θεος καλα και τον πατερα Ευδοκιμο αλλα και τους αλλους τρεις μοναχους που με την δουλεια τους και την καλωσυνη τους το μοναστηρι
της Παναχραντου εχει γινει γνωστο σε ολη την επικρατεια και φυσικα μαζι με αυτο και η Ανδρος