ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2018 (28/7 Πέρσες Αισχύλου - 30/7 Κατερίνα Πολέμη)

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Το Φεστιβάλ Άνδρου ξεκίνησε δύσκολα το καλοκαίρι του 2015, ανάμεσα σε ένα έκτακτο δημοψήφισμα της μιας εβδομάδας -που κανείς δεν ήξερε τι ψήφιζε όπως φάνηκε εκ των υστέρων - και σε ελέγχους κεφαλαίου που επιβλήθηκαν μόλις προκηρύχθηκε! Έκτοτε πέρασε δύο καλοκαίρια οικονομικής κρίσης της χώρας, αλλά χωρίς έκτακτα γεγονότα. Εφέτος το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα στον απόηχο της θλίψης μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. που ξεκλήρισε ολόκληρους οικισμούς με σχεδόν πολεμικές απώλειες στην απέναντι ακτή της Αττικής. Όμως ξεκινά με την διδακτική και επίκαιρη μέσα στο δύσκολο σκηνικό των ημερών με την σπουδαία τραγωδία του Αισχύλου...

ΔΡΩΜΕΝΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7/2018 - ΘΕΑΤΡΟ  "ΠΕΡΣΕΣ" ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ - ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ

 

Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.

Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου.

Ο Άρης Μπινιάρης και οι συνεργάτες του προσεγγίζουν τον τραγικό λόγο του Αισχύλου, με μια παράσταση συνόλου που καθηλώνει τους θεατές και σύμφωνα με το Φεστιβάλ Αθηνών «διεκδικεί μια θέση στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου […] αναδεικνύοντας τον Άρη Μπινιάρη σαν ένα από τους πιο πολλά υποσχόμενους σκηνοθέτες της νέας γενιάς».

Γενική είσοδος: 16€ - Φοιτητικό, παιδικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών: 12€ -ΑΜΕΑ, ανέργων: 8€

ΔΕΥΤΕΡΑ   30/7/18 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΑΓΑΠΗ, LOVE, AMOR»  SUMMER 2018 - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ & ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΤΟΥΝΤΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ

 

Η Κατερίνα Πολέμη το κορίτσι που ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς μουσικούς ρόλους στήνει μια προσωπική παράσταση για το Καλοκαίρι του 2018. Διαλέγει ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια για να σταθεί στην σκηνή μπροστά μας και να ενώσει τις εικόνες που μας έχει δημιουργήσει στην μουσική της πορεία στην Ελλάδα αλλά και στη Βραζιλία. Τραγούδια όπως το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», αλλά και «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά» παρέα με τα δικά της όπως «Το βαλς του Ορφέα» σε καινούρια εκτέλεση.

Η Κατερίνα Πολέμη, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια "κατηγορία" από μόνη της, αφού την ανακαλύψαμε ως βραβευμένη συνθέτρια στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία» σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, βραβευμένη επίσης για θεατρική μουσική αλλά και καθηλωτική ερμηνεύτρια σε δικά της τραγούδια μειδιαίτερες ερμηνείες. Χαρακτηριστική είναι η live εκτέλεση τραγουδιών όπως το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη» που ερμήνευσε στην παράσταση «ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ» του Δ. Σαββόπουλου με τον οποίο έκανε πολλές εμφανίσεις και συνεχίζει την συνεργασία της μαζί του.

Εχει ξεκινήσει το συναρπαστικό μουσικό της ταξίδι πραγματοποιώντας παραστάσεις και πειραματισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά είδη και γλώσσες τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία, κάτι το οποίο την καθιστά μια ιδιότυπη μουσικό.

Η μουσική της και οι στίχοι της, ξεπηδουν από την σύγχρονη κουλτούρα των νέων ανθρώπων που κινούνται σε όλο τον κόσμο είτε φυσικά, είτε διαδυκτιακά και γράφει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά εκφράζοντας ένα νέο πολυπολιτισμό και αποδίδοντας τον με τρυφερότητα, δύναμη, πάθος και αγάπη.

Φέτος το Καλοκαίρι στην παράσταση «Αγάπη, love, amor» θα κινηθεί με τζαζ ηχοχρώματα στην φωνή έως γλυκά ακόρντα νέου κύματος στην κιθάρα. Η Κατερίνα Πολέμη εμφανίζεται ντουέτο με τον Βαγγέλη Τούντα βραβευμένο μουσικό, συνθέτη, ενορχηστρωτή με μοναδική σκηνική παρουσία.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 5 ευρώ