ΑΝΔΡΟΣ 2019: Ενυπωσιακές αποτυπώσεις με χιονισμένες θαλασσογραφίες...

 Οι εικόνες σήμερα από το πλοίο Superferry που πέρασε από την Άνδρο είναι εξωτικές. Μια Άνδρος διαφορετική, μια Άνδρος ξεχωριστή, μια Άνδρος που λες και "μετακόμισε" εδώ από κάπου βόρεια. Με βουνά χιονισμένα κάτω από ένα ιδίαιτερα λαμπρό, αλλά και συνάμα ψυχρό ήλιο. Στην φωτογραφία η Άνδρος στην περιοχή του Γαυρίου χιονισμένη, όπως την είδαν σήμερα το πρωί οι επιβάτες από το Superferry καθώς έφευγε για Τήνο (φωτ. Εν Άνδρω).

Συνεργάτης που ταξίδεψε από Άνδρο για Τήνο σήμερα το πρωί (με τελικό προορισμό Σύρο) μας πήρε τηλέφωνο και μας περιέγραψε το μοναδικπο θέαμα. Του ζητήσαμε μια σειρά φωτογραφίες από τις εικόνες που μάς περιέγραφε. Και μάς έστειλε. Στην παραπάνω φωτογραφία το πλοίο ταξιδεύει για Τήνο. Διακρίνεται πίσω από τα Γαυριονήσια η χιονισμένη περιοχή του Γαυρίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλοίο αφήνει πίσω του το Γαύριο και το Μπατσί βλέπει μπροστά στο βάθος την χιονισμένη Κουβάρα. Εικόνε εξαιρετικά εντυπωσιακή και μάλλον σπάνια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ακολούθως το πλοίο πέρασε μπροστά από την Παλαιόπολη και την χιονισμένη Κουβάρα από πάνω της. Σκηνές από άλλες περιοχές σε μια Άνδρο που πάντα εκπλήττει με τις υπέροχες και απίθανες χειμερινές εναλλαγές της. Τέτοιες που σπάνια βλέπουμε σε νησιά των Κυκλάδων. Και βέβαια ποτέ στην άγρια ομορφιά της Άνδρου μιας και το ανάγλυφό της βοηθά να δημιουργούνται σπάνιες αντιθέσεις. Εδώ η Κουβάρα χιονισμένη με το ένα χιλιόμετρο ύψος της να δεσπόζει πάνω από την Παλαιόπολη και το Αιγαίο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άλλη μια φωτογραφία των χιονισμένων κορυφών της Κεντρικής Άνδρου από το πλοίο. Ότι και να πει κανείς για την υπέροχη και άγρια ομορφιά του χειμώνα στην Άνδρο είναι λίγο... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πλοίο συνεχίζει προς Τήνο. Το χιόνι υποχωρεί σταδιακά, καθώς ταξιδεύει νότια. Μια τελευταία ματιά πριν τα χιόνια της Άνδρου χαθούν και το πλοίο μπει στο Στενό που χωρίζει τα δύο νησιά στην κορυφή των Κυκλάδων. Μια ακόμα διαδρομή που αποτύπωσαμε με τον τρόπο μας στο Εν Άνδρω για εσάς που είστε είτε στο νησί ή όπου αλλού και θέλατε να έχετε μερικές από τις εικόνες αυτής της ξεχωριστής μέρας (φωτ. Εν Άνδρω).

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"