ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019: Θέατρικά, συναυλία, εκθέσεις και ξεκινά και το Φεστιβάλ

 

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ A.KΟΛΛΙΝΖΑ – Τίτλος  FACADES (ΟΨΕΙΣ) – 20 Ιουλίου – Εμπειρίκειο Χώρα Άνδρου

Ο εικαστικός Αθ. Κολλίντζας (αρχιτέκτονας-εικαστικός) εκθέτει εικαστικά έργα με κολάζ με υφασμάτων σε καμβά και φορέσιμα εικαστικά αξεσουάρ στο Εμπειρίκειο στη Χώρα από 20 Ιουλίου 2019 μέχρι 10 Αυγούστου 2019

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 10:30-14:00 18:30-21:30

O Α. Κολλίντζας, γεννήθηκε, μεγάλωσε και δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αρχιτέκτονας, κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και μεταπτυχιακού postgraduate diploma στην Αρχιτεκτονική από  σχολές της Μ. Βρετανίας.

Τα τελευταία 24 χρόνια, ως ιδιοκτήτης του γραφείου AKD, ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση χώρου. Παράλληλα, με σαφή επιρροή από πολλά ταξίδια και πολιτισμούς, σχεδιάζει και δημιουργεί εικαστικά έργα , wearable art pieces, με δικές του τεχνικές που εξερευνά με κυρίαρχο υλικό το ύφασμα. Τις δημιουργίες του, όλες με τη φιλοσοφία του one-of-a-kind,  μπορεί κανείς να βρεί στο κατάστημά του ART FAB στο Κολωνάκι.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ  – ΣΑΛΩΜΗ του Όσκαρ Ουάϊλντ – 24 Ιουλίου – Τετάρτη ώρα 21:00 - Ανοιχτό Θέατρο

Η τραγωδία του μεγάλου ιρλανδού συγγραφέα  Όσκαρ Ουάιλντ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απαγορεύτηκε στην πουριτανική Αγγλία του 19ου αιώνα, το σκοτεινό ποίημα για τη σαρωτική δύναμη του ανεκπλήρωτου πόθου που μπορεί να γεννήσει τέρατα. Η βιβλική ιστορία της Σαλώμης, που χόρεψε μπροστά στον πατριό της Ηρώδη τον «χορό των 7 πέπλων» και ζήτησε ως αντάλλαγμα την κεφαλή του Ιωάννη «επί πίνακι», στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ μετατρέπεται σε μια ακραία ιστορία εμμονής και σύγκρουσης κάτω από το πάλλευκο, αμείλικτο φως της Σελήνης.

Περισσότερα προσεχώς.

AΝΔΡΟΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞ,  Σάββατο - 20  Ιουλίου

Η "Sirley Valentine" του Willy Russell, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με την Μπέσυ Μάλφα ταξιδεύει στην Ελλάδα.

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΟΥ – Παρασκευή 26 Ιουλίου – 21:00 – Ανοιχτό Θέατρο 

Η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Ανδρου εορτάζοντας εφέτος τα 10 χρόνια απο την ίδρυση και αδιάλλειπτη προσφορά της στην μουσική και τον πολιτισμό του τόπου, σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή της Συναυλία την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Ανδρου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΟΥ – Πλούτος του Αριστοφάνη - Τετάρτη - 31 Ιουλίου – ώρα 21:15

Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της αττικής  κωμωδίας σατιρίζει τον Πλούτο ο οποίος επειδή είναι τυφλός, καθώς ο Δίας τον  τιμώρησε τυφλώνοντάς τον για να  αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους, διανέμει τα αγαθά του  στους κακούς. Όταν  ξαναβρίσκει το φως του, χάρη  στη γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρεμύλος  με τον δούλο του, δίνει  πλέον τα πλούτη του στους  αγαθούς και τους κακούς τους κάνει φτωχούς.  Μέσα από αυτήν την ανατροπή  αποτυπώνεται το μωσαϊκό της κοινωνίας της εποχής του Αριστοφάνη, που  στη δίψα της για πλούτο  δεν διαφέρει πολύ από  τη δική μας.

 Σκηνοθεσία:  Νίκος Ψαριανός

Ερμηνεύουν:  Χρήστος Κωτσαρίνης  (Καρίωνας) , Βασίλης Πομόνης  (Χρεμύλος), Γιώργος Μαλταμπές (Πλούτος),  Γιώργος Ελευθερίου (Βλεψίδημος),  Αγγελική Στρατή (Πενία),  Δέσποινα Μάνεση  (γυναίκα Χρεμύλου), Γιώργος Καΐρης  (Δίκαιος),Ταξιάρχης Στρατομήτρος (Ταξιάρχης), Βιβή Δανιόλου  (γριά), Μάριος Αντώνιος  Κωνσταντόπουλος (νεανίας), Ευθυμία Κουλούρη (Ερμής) , Γιάννης  Δουλγερίδης (ιερέας)

Χορός: Θανάσης Καρπούζης, Βαρβάρα Πατέστα, Έλλη Περτέση, Γκέλυ Χαλά, Λεονάρδος Δήμας

Μουσικοί επί σκηνής: Βαγγέλης Χαλάς- βιολί, Θανάσης Καρπούζης- τσαμπούνα, σαντούρι