ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Μουσική και τραγούδια από τον κινηματογράφο

 Ήταν μια διαφορετική μουσική διαδρομή την Παρασκευή το βράδυ στη δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ Άνδρου 2019. Η Ορχήστρα των Κυκλάδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού παρουσίασε μουσική και τραγούδια που έγραψαν σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες για τον ελληνικό και το διεθνή κινηματογράφο. Ήταν μια περιδιάβαση από τον κλασικό Χατζιδάκι στα αξεπέραστα φιλμ του Ηλία Καζάν και του Ζιλ Ντασέν που έγραψαν ιστορία στον παγκόσμιο σινεμά μέχρι τον κλασικό Θεοδωράκη, αλλά και τον Ξαρχάκο, σε φιλμ που άφησαν εποχή. Και από τον Σαββόπουλο την Καραΐνδρου και τον Λοΐζο σε φιλμ του Δαμιανού και του Βούλγαρη που έγραψαν ιστορία.

 Η Ορχήστρα των Κυκλάδων από τη Σύρο με επικεφαλής το Νίκο Κυπουργό κράτησε όλο το πρόγραμμα. Συμμετείχε ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου με την Φιλαρμονική και τις χορωδίες του. Την συναυλία παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, που σε αρκετές στιγμές σιγοτραγούδησαν πολλές από τις μεγάλες και αξέχαστες επιτυχίες που τραγούδησαν κορυφαίες φωνές του 20ου αιώνα (Μερκούρη, Γιαννάτου, Μούσχουρη, Λέκκας, Νταντωνάκη κλπ).

Αποσπάσματα του Εν Άνδρω από την μουσική και τα τραγούδια της Ορχήστρας Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής και των χορωδιών του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. 

 Σε ρόλο Guest Star η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, που είχε ένα ωραίο πέρασμα, που χάλασε λίγο το ξάφνιασμα η αναγκαστική επανάληψη λόγω μη επαρκούς συντονισμού. Αυτά έχει η απόσταση των δύο νησιών και η αδυναμία πρόβας. Πάντως κι έτσι ήταν ωραίο. 

  

 Τα τραγούδια ερμήνευσαν τρεις εξαιρετικές τραγουδίστριες (Ρένα Βέργου, Ελίτα Κουνάβη, 'Ελσα Χαραλάμπους) και δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές (Γιάννης Γαραντζιώτης, Νίκος Στόκας), που άφησαν άριστες εντυπώσεις.

 

 Στη συναυλία συμμετείχε και η Νεανική και Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, που κι αυτή άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

 Τέλος συμμετείχε και η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου με πολύ καλή παρουσία δίνοντας και μια εικόνα της συνολικής δουλειάς που γίνεται στην Άνδρο.

 Και το πρόγραμμα έκλεισε με όλους επί σκηνής, καθώς στην σκηνή μπήκαν στα τελευταία τραγούδια και τα πνευστά της Φιλαρμονικής δίνοντας μεγαλύτερο εύρος και προσθέτοντας εντυπώσεις στο φινάλε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"