Άνδρος: Απ' όσα συμβαίνουν γενικώς και... ιδιωτικώς!...

Κι επειδή δεν γίνονται μόνο φεστιβάλ και μεγάλα θεατρικά ή μουσικά δρώμενα φορέων, συλλόγων κλπ στην καλοκαιρινή Άνδρο, αλλά και πρωτοβουλίες ιδιωτών με πολιτιστική στόχευση. Και επειδή λαμβάνουμε και σχετικές προσκλήσεις τρεις πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με εκθέσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στην Άνδρο.

Η πρώτη στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο όπου ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Αθ. Κολλίντζας εκθέτει εικαστικά έργα με κολάζ με υφασμάτων σε καμβά και φορέσιμα εικαστικά αξεσουάρ στο Εμπειρίκειο στη Χώρα από 20 Ιουλίου 2019 μέχρι 10 Αυγούστου 2019. Κατασκευάζει δηλαδή με πολύχρωμα πανιά... πίνακες! Κάτι σαν κολάζ με πανιά. Έρχεται για τρίτη φορά στην Άνδρο. 

Ο Αθ. Κολλίντζας μπροστά σε πίνακα του.

Το Blue Enigma στ΄Αποίκια μάλλον το ξέρετε. Το έχουμε παρουσιάσει και πέρσι εκτενώς. Εφέτος στις 3 Αυγούστου ξεκινά μια έκθεση με εικαστικά. Ανάμεσα τους σε αυτούς που εκθέτουν και η Αμαλία Μέλις (ελληνοαμερικανίδα) που μένει στ' Αποίκια. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Αύγουστο. Αξίζει κανείς να βγει για λίγο από την πόλη να δει μια άλλη οπτική των πραγμάτων στο γραφικό και καλλιτεχνικό χωριό των Αποικίων,

Ξεκίνησε η έκθεση χαρτών στο μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στο παλιό παγοποιείο Ματζαβελάκη στο ξενοδοχείο Παράδεισος. Μας έστειλαν πρόσκληση και περάσαμε την ημέρα των εγκαινίων (2/8). Η φωτογραφία από την εκδήλωση.

Για τους μεσαιωνικούς πίνακες που παρουσιάζονται και έχουν αναφορά στην Άνδρο ήταν να μιλήσει ο πρέσβης Χ. Ζαχαράκις. Τελικά δεν ήρθε και μίλησε η κ. Βασιλοπούλου στη θέση του. Η έκθεση θα διαρκέσει τον μήνα Αύγουστο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"