Από την «Λευκή Νύχτα» στην θεματική «Μικρά Αγγλία»

Φωτογραφία από την συνάντηση στην Χώρα.

Η ζύμωση ιδεών, η συναπόφαση Αυτοδιοίκησης- Αγοράς- Κοινωνίας των Πολιτών για το Πρόγραμμα της φετινής, επικείμενης «Λευκής Νύχτας» (7.12.2019) καθώς και για επόμενες, πολιτισμικές δράσεις, όπως την ανασύσταση των σκηνικών της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στον φυσικό τους χώρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης, στις 18.11.19, του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Δημήτριου Γιαννίση, με τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων από τον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του εμπορίου και λοιπών κλάδων της τοπικής οικονομίας της χωρικής ενότητας Άνδρου, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Γιαννίση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με τέτοια ιδιότητα, και είναι η τρίτη σε σειρά, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο ίδιος.

Ο κ. Γιαννίσης έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης εστιάζοντας στην εξεύρεση λύσεων, ώστε ν’ αναζωογονηθεί πολιτισμικά η περίοδος -κυρίως- του χειμώνα στο νησί.

Προανήγγειλε ότι:

Επίσης,

Ως προς την Λευκή Νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών οικοδομήθηκε συζήτηση, με στόχο να καταρτισθεί το τελικό Πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες συνέκλιναν σε αποφάσεις για τον ενιαίο εξωτερικό διάκοσμο της Αγοράς, την δραστηριοποίηση των παιδιών μέσω των σχολείων για την κατασκευή εορταστικών χειροτεχνιών, την κατασκευή σπιτιών εν είδει «χωριού», που θα πλαισιώσουν το δέντρο στην πλατεία Γηροκομείου, αλλά και την Κάτω, το στήσιμο «εργαστηρίου σοκολάτας- Ζαχαροπλαστικής», τις  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις καθώς και την αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων του Δήμου Άνδρου, ως κάτι καινούριο που θα εμπλουτίσει το Πρόγραμμα. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η πρόθεση οι δράσεις να εξαπλωθούν στο τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι: του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), της Λέσχης Ανδρίων, του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου (Θ.Ο.Α.), της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου, του Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου, του Συλλόγου Καφεστίασης, του Συλλόγου Βραχνού «Αγ. Δημήτριος», του Συλλόγου Λειβαδίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαριάς- Κουμανής «Ο Άγιος Ταξιάρχης», του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαινήτων, του Συλλόγου Αλαδινού «Αγία Τριάδα», του Μορφωτικού Συλλόγου Πιτροφού, του Συλλόγου Ζαγαναριωτών, του Συλλόγου Πέρα Χωρίων «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Νηπιαγωγείου Μεσσαριάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Άνδρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Χώρας Άνδρου, καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες κατάρτισης του Προγράμματος για την Λευκή Νύχτα.  

 19/11/2019

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ