«Κορίτσια στο ήλιο»: Μπατσί, πενήντα τρία χρόνια μετά…

 

"Κορίτσια στον ήλιο", με τον Γιάννη Βόγλη και την Άν Λόμπεργκ. Μπατσί 1967 και Μπατσί 2020. Τότε και τώρα...  

Καλοκαίρι του 1967. Ο Γιάννης Βόγλης θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία-σταθμό στην καριέρα του μαζί με την, νεαρή τότε, Αμερικανίδα ηθοποιό Αν Λόμπεργκ, το «Κορίτσια στον Ήλιο». Η ταινία κέρδισε τότε υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους. Ένας βοσκός, ο Γιάννης Βόγλης, θα θελήσει να δώσει μερικά αμύγδαλα σε μια όμορφη Αγγλίδα τουρίστρια. Αυτή θα παρεξηγήσει την ενέργειά του, θα φοβηθεί και θα αρχίσει να τρέχει.

 

 Εδώ ήταν ο σταθμός της χωροφυλακής που ανακρίθηκε ο Βόγλης και κοιμόταν απέξω η Λόμπεργκ. Σήμερα είναι παγωτατζίδικο.

Αυτός θα αρχίσει να τρέχει πίσω της φωνάζοντας με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού. Σύντομα, μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αφού κανείς από τους δύο δε μιλάει τη γλώσσα του άλλου. Η νεαρή μάταια προσπαθεί να πείσει τους αστυνομικούς ότι δε συνέβη τίποτα και του συμπαρίσταται όσο καιρό κρατείται.

 

 Η παραλία που περιπολεί ο ενωμοτάρχης (Κώστας Μπάκας) αναζητώντας τον… δράστη!

Αυτό που σχεδόν όλοι γνωρίζουν, είναι ότι η ταινία που άφησε ιστορία με την ατάκα «Στάσου, μύγδαλα» γυρίστηκε στο Μπατσί της Άνδρου, το νησί από το οποίο καταγόταν από την πλευρά της μητέρας του ο Γιάννης Βόγλης.

Πενήντα τρία χρόνια μετά, ελάτε να θυμηθούμε ξανά τις όμορφες γωνιές  που επέλεξε ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης στο Μπατσι, για τα γυρίσματα και πως είναι σήμερα.

Παραπάνω δύο στιγμιότυπα - τέσσερις φωτογραφίες - από το γραφικό καφενεδάκι όπου ο φιλόξενος ιδιοκτήτης κερνά καφέ την Λομπεργκ μετά τον ύπνο στα σκαλιά. Τώρα πια δεν υπάρχει. Έχει μείνει μόνο το… σουλάτσο!

 

 

Το Μπατσί και η πανέμορφη παραλία του. Τότε και τώρα… 

Εικόνες που έκαναν το χωριό να αγαπηθεί από Έλληνες και ξένους και να μεταμορφωθεί τα επόμενα χρόνια μέχρι τις μέρες μας, σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με φανατικούς φίλους και επισκέπτες. 

Σ.Δ.

ΠΗΓΗ: NEWSBEAST.GR