Χρηματοδότηση της Περιφέρειας με 3.112.400 για το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας

 

(Το δεύτερο σημαντικό έργο της νέας δημοτικής αρχής - μετά την πλήρη επισκευή του παλιού Επισκοπείου/Επαρχείου στην Αγορά - ξεκινά. Είναι το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας Άνδρου. Πέρσι τέτοια εποχή κατέρρεαν τα ταβάνια στις αίθουσες και σήμερα ξεκινά η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολείου. Θυμίζουμε πως μετά από γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής βρέθηκε γενναιόδωρος χορηγός, ο καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης, ο οποίος πείσθηκε από τον δήμαρχο και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου μια άρτια και πλήρη μελέτη αξίας 85.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος στήριξε το αίτημα του Δήμου Άνδρου και από ευρωπαϊκούς πόρους του Ν. Αιγαίου εγκρίθηκε ποσό 3.112.400 ευρώ. Ο Δήμος θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης. Και στα αμέσως επόμενα χρόνια η Χώρα θα έχει ένα νέο σύγχρονο σχολείο εκεί που είχε ένα σχολείο που μέχρι πέρσι έπεφταν τα ταβάνια - Εν Άνδρω)

Δήμος Άνδρου - Δελτίο Τύπου

Γραφείο Δημάρχου Άνδρος 28/5/2020

Εγκρίθηκε σήμερα 28/5/2020 η χρηματοδότηση του έργου "Επέκταση και Εκσυγχρονισμός Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου", μέσω των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.112.400,οο €. Η μελέτη και ωρίμανση του έργου έγινε από τον Δήμο μας, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του. Ένα έργο που αφορά την παιδεία, τον βασικό πυλώνα για το μέλλον της Άνδρου έχει πάρει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Ένα έργο που το περιμένει για πάνω από μια δεκαετία η Χώρα του Νησιού μας.


Θέλω να ευχαριστήσω:
-Τον κ. Γιαννούλη Καμπάνη ο οποίος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου από προσωπικούς του πόρους την μελέτη του έργου.
-Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την στήριξη του στο αίτημα του Δήμου και εν τέλει για την απόφαση χρηματοδότησής του.

-Την διαχειριστική αρχή της Π.Ν.Α. για την άριστη συνεργασία με τον Δήμο μας.
-Και τέλος, τους εργαζόμενους του Δήμου μας που συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το Νησί μας.
Με το βλέμμα στο μέλλον θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό για όλους τους Ανδριώτες και κυρίως για την νεολαία της Άνδρου. Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης συνεχίσαμε και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε δρομολογώντας έργα και δράσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας και μαζί διέξοδο σε χρόνια προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης