Aegean Cuisine: Ο πρεσβευτής της κυκλαδικής γαστρονομίας

 

Αστακομακαρονάδα: Αιγιακή κουζίνα στου Σταμάτη!...

Επτά εστιατόρια της Άνδρου είναι στο δίκτυο της Κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine). Το δίκτυο αποτελείται από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων. Στόχος του δικτύου η αξιοποίηση της ιδιαίτερα  πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης  οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας. Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντων.

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Οι επισκέπτες άρχισαν να έρχονται στα νησιά και στην Άνδρο. Τα επτά εστιατόρια της Άνδρου στον κατάλογο της Κουζίνας του Αιγαίου είναι: Dolly’s Bar – Micra Anglia | Mastello | Sea Satin Nino | Γυαλιά | Σταμάτης | Τα σκαλάκια | Το στέκι του Ανδρέα...

 

Το εστιατόριο Μικρά Αγγλία...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με χαρά ανακοινώνει ότι το δίκτυο Aegean Cuisine, ο Πρεσβευτής της κυκλαδικής γαστρονομίας, αποτελείται πλέον από 189 επιχειρήσεις εστίασης σε 23 νησιά των Κυκλάδων! Κατά τον τρίτο κύκλο επιτόπιων επιθεωρήσεων και αξιολόγησης εστιατορίων που πραγματοποιήθηκε από ομάδα γευσιγνωστών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τη TUV HELLAS 145 υφιστάμενα μέλη παραμένουν στο δίκτυο, ενώ 44 είναι τα νέα μέλη του δικτύου.

 

Στα Γυάλια της Λίλας...

Η πρωτοβουλία της Κουζίνας του Αιγαίου, ή αλλιώς Aegean Cuisine, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας, προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της δημιουργίας και προώθησης του θεματικού τουρισμού των νησιών μας. Πρόκειται για ένα πρότυπο δίκτυο τοπικών μελών-επιχειρήσεων που προσφέρουν στους επισκέπτες μια αυθεντική «γεύση» των Κυκλάδων και του Αιγαίου πελάγους μέσα από γαστρονομικές εμπειρίες και την αξιοποίηση του πλούτου των τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, στο δίκτυο Aegean Cuisine συμμετέχουν έπειτα από τρεις κύκλους αξιολόγησης 81 παραγωγοί με 387 προϊόντα, που προτείνονται ως «Aegean Cuisine Recommended» και συμβάλλουν στη σύνδεση της γαστρονομίας με την πρωτογενή παραγωγή, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επανασχεδιασμού και προσαρμογής στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία το πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού προβολής και προώθησης των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και παραγωγών καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία Aegean Cuisine και τις επιχειρήσεις-μέλη μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του δικτύου www.aegeancuisine.gr επιλέγοντας νησί, καθώς και στην Τουριστική Πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr/travel επιλέγοντας προορισμό και την κατηγορία «Φαγητό».

Φρουτάλια: η σπεσιαλιτέ της Άνδρου στο Στέκι του Αντρέα...

Ακολουθούν οι επιχειρήσεις-μέλη ανά νησί:

ΑΜΟΡΓΟΣ (5)

ΑΝΑΦΗ (4)

ΑΝΔΡΟΣ (7)

Dolly’s Bar – Micra Anglia | Mastello | Sea Satin Nino | Γυαλιά | Σταμάτης | Τα σκαλάκια | Το στέκι του Ανδρέα

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ (2)

ΔΟΝΟΥΣΑ (1)

ΗΡΑΚΛΕΙΑ (2)

 

Γεύσεις και πιάτα του Αιγαίου...

ΙΟΣ (3)

ΚΕΑ (7)

ΚΙΜΩΛΟΣ (3)

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ (3)

ΚΥΘΝΟΣ (5)

ΜΗΛΟΣ (11)

ΜΥΚΟΝΟΣ (9)

ΝΑΞΟΣ (13)

ΠΑΡΟΣ (25)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (26)

ΣΕΡΙΦΟΣ (7)

ΣΙΚΙΝΟΣ (2)

ΣΙΦΝΟΣ (11)

ΣΥΡΟΣ (21)

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (5)

ΤΗΝΟΣ (14)

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ (3)

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καή σας ημέρα.

!!! τόχουμε - - - ζημώνεται - - - χειρινό !!!!
Προφανώς πρόκειται για copy-paste, αλλά ενας έλεγχος είναι πάντοτε απαραίτητος.
Φιλικά