ANEROUSSA: ΚΟΙΝΟΣ ΜΥΘΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ

 

Π. Σάμιος

 Δελτίο Τύπου: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ & ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ

A MYTH IN COMMON - ΚΟΙΝΟΣ ΜΥΘΟΣ

ANEROUSSA BEACH HOTEL Μπατσί Άνδρου - Εγκαίνια Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 – ώρα 20:00 - Διάρκεια έκθεσης: 02-07 / 30-09-2021

Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA στο Μπατσί της Ανδρου, παρουσιάζονται σε μία θερινή συνομιλία, σημαντικά έργα της διαδρο­μής δύο σπουδαίων ζωγράφων-δημιουργών του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ και του ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΜΙΟΥ που έφυγε πολύ πρόσφατα από κοντά μας.

Ειδικά εφέτος, το 2021 και μετά την επώδυνη εμπειρία της πρόσφατης πανδημίας, η έκθεση «ΚΟΙΝΟΣ ΜΥΘΟΣ» εκφράζει την βαθιά επιθυμία όλων μας, καλλιτεχνών και οργανωτών, για σταθερή συνέχιση μιας δημιουργικής πορείας.

Π. Σάμιος

Σάμιος και Χάρος με ατομικά ατελιέ στο Παρίσι και την Αθήνα, έχουν εκτεθεί σε ανανεωτικά, διεθνή, εκσυγχρονιστικά και γόνιμα ρεύματα. Με το εικαστικό τους έργο δημιουργούν τον ΚΟΙΝΟ τους ΜΥΘΟ από υποδόριες ευαισθησίες και εσωτερικές αναζητήσεις, την αγάπη τους για το υγρό στοιχείο, το φως, την διαφάνεια, την θάλασσα, το τοπίο, τον άνθρωπο, την ένταση στο χρώμα, δημιουργώντας ένα έντονο προ­σωπικό ύφος.

Με το έργο τους ενεργοποιούν και αφυπνίζουν μέσα μας πολλαπλά κύτταρα από μνήμες, όνειρα, επιθυμίες και συνειρμούς. Έτσι όλοι, δημιουργοί και θεατές, αναδημιουργώντας τον ΚΟΙΝΟ μας ΜΥΘΟ, συμ­μετέχουμε σε μία μέθεξη που ολοκληρώνεται και γίνεται ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩ­ΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, συνδέοντας τον ρεα­λισμό με την μαγεία και την ομορφιά της ζωής.

Μ. Χάρος

Οι ίδιοι οι δημιουργοί με τις προσωπικές τους σκέψεις, παρουσιάζουν την δουλειά τους:

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΜΙΟΣ

«....Οι εμπειρίες που κερδίζεις, εκείνα που βλέπεις, εκείνα που σου αρέσουν και εκείνα που αφήνεις, αλλάζουν κάθε τόσο και μαζί τους αλλάζεις κι εσύ. Αυτό αποτυπώνεται και στον καμβά. Η σπονδυλική στήλη παραμένει όμως. Περίπου τα ίδια χρώματα και ένα συνδετικό σχέδιο αυστηρό. Το χέρι πίσω από το πινέλο είναι πάντα το ίδιο. Η αίσθηση που το καθοδηγεί μεταλλάσσεται μόνο ….. τα έργα απευθύ­νονται σε εκείνους που δίνουν έμπνευση στα όνειρά μας, έτσι η τέχνη γίνεται πλέον διάλογος, γίνεται επικοινωνία...»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ

«...Η δουλειά του καλλιτέχνη έχει νόημα όταν συμβαίνει σε παράλ­ληλη σχέση και διάλογο, με το τι συμβαίνει γύρω του. Όλα τα έργα μου είναι εικόνες τις οποίες με κάποιο τρόπο έχω δει, δεν είναι ποτέ παραμύθια ή εικόνες μυθοπλασίας. Είναι εικόνες αναφοράς τις οποίες προσπαθώ να παγώσω. Η δουλειά του καλλιτέχνη έχει πάντα το στοι­χείο της αναμέτρησης, με τα υλικά, με την αρχική ιδέα, με το χρόνο, με την ίδια την ιστορία την αντίληψη του κόσμου, των γεγονότων κλπ. περνά μέσα από την ανάλυση. Η τέχνη όμως σε πλησιάζει μέσα από την συγκίνηση. Δεν είναι το ζητούμενο να την καταλάβεις, πρέπει να την αισθανθείς....»

Μ. Χάρος

Η έκθεση παρουσιάζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA με στόχο την καθιέρωση και περαιτέρω ενίσχυση της “πολιτιστικής συν­θήκης” στην Άνδρο με την παρουσίαση του έργου καταξιωμένων δημι­ουργών. Η συμμετοχή σε αυτήν των σημαντικών καλλιτεχνών ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΜΙΟΥ και ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ, τιμά με τον καλύτερο τρόπο τα 35 και πλέον χρόνια δυναμικής παρουσίας του ξενοδοχείου ANEROUSSA στην Άνδρο. Αποτελεί συνέχεια στην προσπάθεια για υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευθύνης, που πραγματοποιούνται τα τελευταία έξη χρόνια για όλη την καλοκαιρινή περίοδο στο ξενοδοχείο ANEROUSSA.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet