Αντώνης Γράφας: Ένα βίντεο-ντοκουμέντο για το ναυάγιο του "Χρυσή Αυγή"

 

Το ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ήταν ένα από τα τραγικά ναυάγια που έγιναν στον ελλάδικό χώρο. Ήταν και τα τραγικότερα της Άνδρου. Το πλοίο βουλιάξε με δραματικό τρόπο στις 23 Φεβρουαρίου 1983 στον Κάβο Ντόρο. Από τότε δεν είχε εντοπιστεί στο βυθό. Στο πρόσφατο βιβλίο των Θωκταρίδη-Μπιλίρη που παουσιάστηκε στην Άνδρο συμπεριλήφθηκε μόνο τα κειμενα από το αφιέρωμα του Εν Άνδρω για τα 33 χρόνια από την μέρα που βούλιαξε. Το υλικό του αφιερώματος του Εν Άνδρω που μας έδωσε τον Φεβρουάριο 2016 ο ερευνητής Αντώνης Λαζαρής και αφορουσε τον αντίκτυπο εκείνη την εποχή δημοσιεύτηκε από εμάς και αναδημοσιεύθηκε στο ίντερνετ (δυστυχώς χωρίς το όνομα του ερευνητη και την πηγή - έτσι έκριναν ορισμένες).

Τον Ιούνιο του 2016 ο ειδικός στις καταδύσες Αντώνης Γκράφας εντόπισε το ναυάγιο: το φωτογράφησε και το βιβτεοσκόπησε. Στο Εν Άνδρω το έστειλαν αναγνώστες μας από το Κόρθι για να το αναδημοσιεύσουμε. Κάτι που κανουμε με ιδιαιτερη χαρά μιας και ο κ. Γραφας πολύ ευγενικά σε καθε δημοσίευση του αναφέρει και ως πηγή το αφιέρωμα μας. Δείτε το παρακάτω βίντεο, Μπορεί να είναι λίγο μεγάλο για τα δεδομένα του ίντερντ αλλά είναι συγκλονιστικό. Ιδίως η σκηνή με το πάνω μέρος του πλοίου και τα διάσπαρτα βυτία με τα καύσιμα που ανατινάχτηκαν και βούλιαξαν το πλοίο...

Το βίντεο του Αντώνη Γραφα για το ναυάγιο του ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

"Εν Άνδρω" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ερώτηση.... Το στίγμα που φαίνεται στον χάρτη της προβολής είναι σωστό: Δηλαδή το ΧΑ παρασύρθηκε μεταξύ Νήσων Αγίου Γεωργίου , Μακρονήσου και Κέας: Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κύριο Γράψα να σας το επιβεβαιώσει: