Κόρθι 30/9-1/10/2017 - Οι χάρτες και οι εκκινήσεις όλων των διαδρομών του 2ου Andros Trail Race

 

Η εκκίνηση στο πρώτο Andros Trail Race (fvt. En ;Andrv).

Με  το πρώτο Andros Trail Race δημιουργήθηκε μια δέσμη εκδηλώσεων αποτελούμενη από ένα κύριο αγώνισμα trail  22 χλμ.,  ένα παράλληλο αγώνα  10 χλμ. καθώς  και από άλλες παράλληλες δράσεις (ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος των διαδρομών, πεζοπορίες, pasta party με χειροποίητα τοπικά προϊόντα, τεχνική ενημέρωση αγώνα κ.α.) που είχε εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στους δρομικούς κύκλους και στην τοπική κοινωνία. Με το δεύτερο γίνεται μια προσπάθεια εμπέδωσης μιας κατάστασης που και αθλητική είναι και τουριστική είναι και κοινωνική είναι. Έτσι το Σαββατοκύριακο 30/9 και την 1/10 διοργανώνεται το δεύτερο Andros Trail Race στον Όρμο Κορθίου. Ένας ολοκληρος οικισμός και μια περιοχή του νησιού θα στρατευθεί όπως και πέρσι στην διοργάνωση των τεσσάρων διαδρομών που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές.

Όπως γράφουν οι ίδιοι: στόχος της δεύτερης προσέγγισης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και  1 Οκτωβρίου 2017, είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ενισχύσουν  την τουριστική - οικονομική δραστηριότητα και θα αναδείξουν την πολιτισμική αξία του νησιού, ώστε να αποτελέσουν μια βάση για ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής.

Η διοργάνωση φέτος, παρουσιάζει 2 κύριους αγώνες 24χλμ & 10χλμ, (1 Οκτωβρίου 2017) καθώς και δύο παράλληλα αγωνίσματα 5χλμ & 1χλμ (30 Σεπτεμβρίου 2017). Για να μπορέσουν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις διαδρομές και τους αθλητές κάναμε μια επιλογή και δημοσιεύουμε τους τέσσερις χάρτες τους.

(α) Χάρτης 24 χιλιομέτρων - εκκίνηση 1/10/2017 ώρα 8:30 π.μ.

Χάρτες 24 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Γερακώνες, Μόνη Παναχράντου, Βραχνού Χώρας, Κοχύλου, Όρμος Κορθίου. 

(β) Χάρτης 1ο χιλιομέτρων - εκκίνηση 1/10/2017 ώρα 9:00 π.μ.

Χάρτες 10 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Όρμος Κορθίου, Αλαμανιά, Επισκοπιό, Παλαιόκαστρο, Όρμος Κορθίου. 

(γ) Χάρτης 5 χιλιομέτρων - εκκίνηση 30/9/2017 ώρα 17:00

Χάρτες 5 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Αγία Αικατερίνη, το πήδημα της Γριάς, Ρωγός, Όρμος Κορθίου. 

(δ) Χάρτης 1 χιλιομέτρου - εκκίνηση 30/9/2017 ώρα 18:30

Χάρτες 1 χιλιομέτρου. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Εντός του οικισμού του Όρμου Κορθίου. 

Ο αγώνας

Η Άνδρος είναι το πρώτο νησί της Ευρώπης, που διαθέτει  ευρωπαϊκή πιστοποίηση (Ευρωπαϊκό σήμα Leading Quality Trails -Best of Europe από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων Εuropean Ramblers Association). Με τη διοργάνωση αυτή αξιοποιούνται τα μονοπάτια και δημιουργείται μια σύνθετη σειρά εκδηλώσεν που έχουν ανάμεσα στα άλλα και στόχο την προβολή του νησιού, την ανάπτυξη της περιοχής του Κορθίου αλλά  και τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστιθέμενης αξίας για τον τόπο, μέσα από δράσεις μαζικής ενεργητικής συμμετοχής. Αναλυτικά, όπως περιγράφουν οι διοργανωτές στοχεύουν: