Στη γιορτή του Αγίου Φιλίππου στο Μπατσί

 

 Κάθε χρόνο του Αγίου Φιλίππου το Μπατσί "βάζει τα καλά του", σημαιοστολίζεται και για μια ολόκληρη μέρα γιορτάζει τον Άγιο του. Το πρωί με την λειτουργία και την λιτανεία, το μεσημέρι με το επίσημο γεύμα και το βράδυ με τη λαμπαδηδρομία. Όλοι οι κάτοικοι ήταν εκεί. Τα σχολεία ήταν εκεί. Οι μοναχοί της Μονής Παναχράντου ήταν εκεί. Και πολλοί ιερείς από όλο το νησί ήταν εκεί. Και οι πολιτικοί ήταν εκεί. Και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Λιγότερος από πέρσι ο κόσμος. Μάλλον φόβισε ο καιρός. Όμως κράτησε η βροχή και η μέρα ήταν αστραφτερή και γιορτινή. Στην φωτογραφία ο Άγιος Φίλιππος δεσπόζει πάνω από το Μπατσί μεσ' το μεσημέρι της γιορτής του... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Γεμάτη η εκκλησία στη λειτουργία. Xοροστάτησαν μοναχοί της Παναχράντου και άλλοι ιερείς του νησιού. Μπροστά-μπροστά οι επίσημοι, οι πολιτικοί, οι πολιτευτές. Ένας-δύο στριμώχνονταν να βγουν στην πρώτη γραμμή. Αλλοί πιο χαλαροί κάθησαν πιο πίσω... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Εκεί και η μικρή φιλαρμονική με τα τύμπανα από το Μπατσί. Ήταν αυτοί οι μικροί τυμπανιστές που έδιναν βηματισμό σε όλη την διάρκεια της λιτανείας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Εκεί και ο παπα-Νικόλας να δίνει οδηγίες στα παιδιά, στους ναύτες με την εικόνα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και στο τέλος η γνωστή αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλιά της εκκλησίας. Ήταν παρόντες αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος, ο έπαρχος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Από την κεντρική πολιτική σκηνή έλειπαν όλοι του ΣΥΡΙΖΑ!!! Ήτοι, έλειπαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο ΓΓ του ΥΠΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αν θυμόμαστε καλά ούτε πέρσι παραβρέθηκαν. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την ομαδική απουσία των κυβερνητικών στελεχών. Μια εκδοχή είναι η αδιαφορία τους περί τα εκκλησιαστικά και τα θρησκευτικά. Από την ΝΔ είχαν κατεβάσει "πλήρη ομάδα". Ήταν εκεί ο ένας βουλευτής της, ο Γ. Βρούτσης και οι πολιτευτές της Χριστόπουλος, Βακόνδιος, Μονογιού. Μπορούμε πάντως να εξηγησουμε την ομαδική παρουσία της αντιπολίτευσης. Αναμένονται σαφώς περισσότερρς βουλευτικές έδρες για τη ΝΔ προσεχώς και ολοι τρέχουν για να γίνουν γνωστοί... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Η λιτανεία πλαι στη θάλασσα. Μια ωραία σκηνή. Ξεχωρίζει η σημαια και η εικόνα (φωτ. Εν Άνδρω) 

 Μια σκηνή από το γεύμα στου "Σταμάτη"...(φωτ. Εν Άνδρω).

 Η νυχτερινή λαμπαδηδρομία στην παραλία. Τρεις εντυπωσιακές σκηνές (φωτ. του συνεργάτη Χ.Β.Π.) 

Ήταν εκεί κα η πυροσβεστική με ένα όχημα και αρκετούς πυροσβέστες με επικεφαλής τον υπεύθυνο του κλιμακίου της Άνδρου (φωτ. του συνεργάτη Χ.Β.Π.) 

 Και η καύση βεγγαλικών και φωτοβολίδων στο μικρό λιμάνι. Τέλος καλό, όλα καλά. Ευτυχώς, ακόμα μια φορά, που κράτησε ο καιρός. (φωτ. του συνεργάτη Χ.Β.Π.)  

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όσα γρσφεις δεν είναι "απόψεις" είναι τρολάρισμα στα όρια της συκοφαντίας. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν πειράζει. Και ούτε μαχαίρια έχουμε ούτε πεπόνια. Μόνο τη δουλειά μας έχουμε. Αυτή μας ανεδειξε... Δεν θα την υπονομεύσουμε με ανοησίες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΓΑΦΗΚΕ ΩΣ΅ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΚΑΙΩΝ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εχει καταντήσει αηδία η συνεχόμενη διένεξη (φαγομάρα αλλιώς) εδω μέσα για μικροπολιτικές! Αντι να φροντίσετε να ανοιξετε ενα δυο καταστήματα παραπάνω στο Μπατσί τουλάχιστον για τις ημέρες της εορτής του Πολυούχου Αγίου Φιλίππου οπου δεν υπάρχει μαγαζί για μαγαζί ανοικτό στην περιοχή, διαπληκτίζεστε δημοσίως ακόμη και για το ποιος και πόσο θα πληρώσει για ενα γεύμα εορταστικό, που στην τελική δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα συζήτησης. Αντι να φροντίσετε ολοι μαζί για το πως θα προωθήσουμε την Ανδρο ενιαία, μαζικά συντονισμένα, αρχίσατε τα τοπικιστικά Χωραϊτες, Μπατσιώτες, Γαυριώτες και ουτω καθεξής.. Τη στιγμη που γίνονται προσπάθειες προώθησης του νησιού απο την περιφερειακή ενότητα, κινήσεις για ανοιγμα της Ανδρου σε νέες αγορές (βλέπε βόρεια Ελλαδα, κ.α.), υπάρχει η κόντρα τοπικιστικού τύπου και λογικής 1980! Θα έπρεπε ολοι να ντρέπεστε που ρίχνετε το επίπεδό σας τόσο μα τόσο χαμηλά, ασχολούμενοι με ασήμαντα και μικροπολιτικά ζητήματα. Που είναι οι προτάσεις ολων σας για βελτίωση των υποδομών, των συγκοινωνιών εντος του νησιου και της επικοινωνίας του με τον υπόλοιπο κόσμο (Αττική και άλλα νησιά)? Που ειναι οι προβληματισμοι και οι σκέψεις του καθενος/καθεμιας απο εσας που γράφετε ολα αυτα εδω στα σχόλια, για την καθημερινότητα? Χανουμε την ουσία και κοιτάμε τα α-νούσια πράγματα στο νησί μας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή δεν είσαι ενημερωμένη κυρία Μπατσιώτισα για το τραπέζι της Θεοσκεπάστου να σου πω ότι το πληρώνει το Ίδυμα Κιδωνέως και όχι ο Δήμος !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόση μιζέρια και πόση κακομοιριά ......επιτελους σταματήστε να τρώγεστε δεν οφελεί κανέναν αυτο δεν το βλέπετε ; Θα σας γυρίσεις μπούμεραγκ και τότε να δουμε τι θα κανετε ... το πρόβλημα στο Μπατσι ειναι πολυ μεγάλο το χειμώνα με ολα τα μαγαζια κλειστά και ο κόσμος για να πιει ενα καφε πρέπει να τρέχει στο Γαυριο και το καλοκαίρι οι επαγγελματίες να γκρινιάζουν γιατι δεν τους υποστηρίζουμε . Οπως μας υπολογίζουν τον χειμώνα θα τους υπολογίζουμε και εμείς το καλοκαίρι .... όσο για το τραπέζι στου Σταμάτη της Θεοσκεπαστου πανε στη Μικρά Αγγλία και σαβουριάζουν αλλα εκει δεν τους ενοχλούν τα έξοδα του Δήμου . Μάλλον εχουν ξεπεράσει τα λάχανα τότε για λαχανοριζο .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια πολλά για την γιορτή του Μπατσίου Ο Άγιος Φίλιππος να μας έχει όλους καλά!
Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε οτι μία τέτοια μέρα γιορτής για το κοσμοπολίτικο,τουριστικό και αρχοντικό Μπατσί βρήκαμε μόλις 2 καφετέριες ανοικτές για να κάτσουμε.Αποτέλεσμα ,πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ηλικωμένοι να περιφέρονται σαν τα παιδιά των φαναριών και να ψάχνουν εκλιπαρώντας για ένα τραπέζι ή μια καρέκλα να κάτσουν να πιούν ένα καφέ. Προσωπικά εγώ έγινα δέκτης παραπόνων και χλευασμού απο πολύ κόσμο που είχε έρθει απο ολόκληρη την Άνδρο και όχι μόνο.Το ίδιο συναίβει και το απόγευμα - βράδυ κατα την διάρκεια της λαμπαδηφορίας και των παραδοσιακών χωρών.Ντροπή στους καταστηματάρχες που έχουν μαγαζιά και δεν τα άνοιξαν αδιαφορώντας για την σημασία της ημέρας , το καλό του τόπου τους αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του χωριού τους. Βλέπεις τα οικονόμησαν το καλοκαίρι και το χειμώνα δεν μας έχουν ανάγκη ...κοινώς μας έχουν χε.... γραμμένους ήθελα να πώ.Το ακόμα πιο απίστευτο είναι οτι αυτοί οι ίδιοι καταστηματάρχες κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας ,αδιάφοροι ,με τα χέρια στις τσέπες ώς άρχοντες, ψάχνωντας και αυτοί να βρούν να κάτσουν. Ποιό αντιεπαγγελματίας ...παιθένεις. Η λέξη ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΟΙ είναι πολύ φτωχη για να τους περιγράψει. Το σίγουρο είναι οτι κάθε χρόνο σε μια τόσο ωραία γιορτή σε ένα τόσο όμορφο χωριό συνοδευόμενα με ωραίες εκδηλώσεις θα βλέπουμε όλο και λιγότερο κόσμο καθώς η επαγγελματική εξυπηρέτηση είναι για τα πανυγήρια......!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εεεε ρε φαγομαρα με το πανηγύρι ...θα πέσει φωτιά και θα σας κάψει ......αυτο το περιβόητο τραπέζι στου Σταμάτη γίνεται 50 Χρονια δεν είδα ποτε να αναρωτηθεί κανεις ποσο κόστισε ....τα δυο τρία τελευταία χρονια σας έπιασε ο πόνος . Μάλλον μετα τις εκλογές του 2019 θα καταργηθεί και αυτο και σιγα σιγα θα σβήσουμε το Μπατσι απο τον χάρτη της ΑΝΔΡΟΥ . Ουτε πανηγύρι ουτε τιποτα ....νεκροταφείο ετσι θελετε να καταντήσει το Μπατσι . Να δω όμως μετα που θα τρέχετε να μοστράρετε .... αυτα και του χρόνου !!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσυ ξέρεις καλα τις αναθέσεις μάλλον τις χρησιμοποιείς συχνά, μάλλον κάτι θα σου κάνει ανάθεση ο Δήμος κανένα ενοίκιο ίσως....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΛΕΟΣ!!!!!!ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ,ΜΕΡΑ ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΟΥΧΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΘΕΙΤΕ...ΝΤΡΟΠΗ!!!!ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ...ΚΡΙΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΗΣΙ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε θρασυδειλοι το Μπατσι δικαιούται μια φορά τον χρόνο να γιορτάζει τον πολυουχο του και να προβαλεται. Το τραπέζι κόστισε 600 € υπάρχει η ανάθεση και όλοι εσείς που κοπτεσται ότι αγαπατε το Μπατσι πιστεύεται ότι δεν δικαιούται 600€. Όταν τρωγατε εσείς μέχρι το 2015 δεν μιλουσατε, τώρα σας έπιασε ο πόνος. Για το τραπέζι της ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ δεν μιλάτε. ΕΕ βέβαια μόνο το Μπατσι θέλετε να αφανιστει μόνο για να περάσει το δικό σας πείσμα. Θα τα θυμομαστε όμως όλα αυτά οι Μπατσιώτες και στις επόμενες εκλογές εάν τολμήσετε να κατεβείτε ούτε τον δικό σας ψήφο δεν θα βρείτε. Τι σχέση έχουν τα νερά που έχουμε καταναλώσει και που έχουμε έτσι και αλλιώς να πληρώσουμε εδώ και 3, 4 χρόνια με την γιορτή του ΑΓ Φιλίππου που θέλετε να εξαφανίσετε και να υποβαθμισετε βρε κομπλεξικό υποκειμενα. Το Μπατσι θα γιορτάζει τον πολυουχο του και εσείς θα μειζεριαζετε μέσα στην κακία και στα κόμπλεξ σας. Σας λυπάμαι

Περισσότερα